Τελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, με χορό, θέατρο και μουσική

Με τρεις ιδιαίτερες παραστάσεις ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

The LiFO team, 13.9.2019 | 19:17

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η χοροθεατρική παράσταση «Demeter: the awakening of the earth», από τη διεθνούς φήμης χορογράφο Fabienne Gourmont και το σχήμα «Les Pleiades».


Η παράσταση αντλεί έμπνευση από τον μύθο της Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης, καθώς και τα μυστήρια της ζωής τα οποία σχετίζονται με τους κύκλους των εποχών, με επιρροές από το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Θέατρο Νο και την παράδοση της Ισιδώρας Ντάνκαν.


Το χοροθέατρο είναι μέρος του project "Αναβίωση του Αρχαίου Ελληνικού χορού" από το Εθνικό Θέατρο της Δόρας Στράτου στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα του C.I.D. (Διεθνές Συμβούλιο Χορού).

 

Τελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, με χορό, θέατρο και μουσική
Demeter: the awakening of the earth

 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.


Πρόκειται για το τελευταίο κείμενο που έγραψε ο Σαίξπηρ, μία φαντασμαγορική περιπέτεια που αποκαλύπτει κόσμους παράξενους, αλλά και τόσο όμοιους με τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Η αγριεμένη θάλασσα σπρώχνει σοκαρισμένους τους ταξιδιώτες στην ακτή, αποκαλύπτοντας τι ενδιαφέρει πραγματικά τον καθένα τους.


Τα μέλη της ΡΟΔΑ υπηρετούν θεατρικά και μουσικά το Σαιξπηρικό κείμενο δίνοντας ζωή και χώρο σε κάθε χαρακτήρα να αναπτυχθεί αρμονικά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Η ζωντανή μουσική με φλάουτο, πιάνο και κρουστά και οι κινήσεις των ξωτικών προξενούν ζωηρές εντυπώσεις, πιο κοντά στο απλό, αρχετυπικό θέατρο, που μπορεί να λειτουργεί θεραπευτικά ακόμη και σήμερα.


Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται εορταστικά το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, μ' ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη μουσική του κορυφαίου σαξοφωνίστα της τζαζ John Coltrane, που έχει διοργανώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηλιούπολης. 60 μουσικοί παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης – με αφετηρία την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 8 μ.μ. - και γεμίζουν τις γειτονιές με τις μελωδίες του ευρηματικού καλλιτέχνη, που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής. Η δράση ολοκληρώνεται με συναυλία, στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 


Διευθύνουν: Χρήστος Κλαδάς, Τάσος Φωτίου, Σπύρος Μουρελάτος


Συμμετέχουν: Φιλαρμονική του Δήμου Ηλιούπολης , Jazz Band του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, Windwoods Modern Orchestra του Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης,Think Sax Society, Ilioupolis All Stars Jazz Band, Χρήστος Κλαδάς (σαξόφωνο), Τάσος Φωτίου (σαξόφωνο), Πάρης Γκαγκαστάθης (πιάνο), Γιάννης Παπαδόπουλος (κοντραμπάσο), Νίκος Τερζάκης (κιθάρα), Νίκος Σκομόπουλος (τύμπανα) κ.ά.

 

Τελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, με χορό, θέατρο και μουσική

 

Info
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»,
Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840.


Προπώληση εισιτηρίων:
Παράλληλα με τους τρόπους και τα σημεία προπώλησης που έχει επιλέξει κάθε εταιρεία παραγωγής, θα πραγματοποιείται προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, από την Τετάρτη 21 Αυγούστου και στο βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου» (Ελ. Βενιζέλου 138, 210 9946717), από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες καταστημάτων.


Τις ημέρες των εκδηλώσεων, το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» θα είναι ανοιχτό από τις 19:30, και θα διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά για την παράστασης της ημέρας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 9940699.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.politismos-ilioupoli.gr