Το νέο μιούζικαλ των Παπαθανασίου- Ρέππα είναι ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

«Το δικό μας σινεμά» ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θερινό θέατρο Άλσος

The LiFO team, 16.5.2019 | 13:09

"Το δικό μας σινεμά", το θεατρικό μιούζικαλ σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα, Φωκά Ευαγγελινού έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος.

 
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Σύλβια Δελικούρα, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ευγενία Σαμαρά, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Μαριαλένα Ροζάκη, ο Γιώργος Τσούρμας, ο Γιάννης Ρούσος, ο Δημήτρης Γαλάνης και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες του έργου ενώ θα τους συνοδεύει 12μελής ζωντανή ορχήστρα και 24μελές μπαλέτο.

 

“Το δικό μας σινεμά” λοιπόν, ανοίγει ξανά στο θέατρο Άλσος στο Πεδίο του Άρεως μετά από 10 χρόνια. Ο Ηλίας Μαροσούλης ανέλαβε να δώσει νέα πνοή στο ιστορικό Αλσος και το πέτυχε. Άλλωστε είναι στενή η σχέση που τον συνδέει με τον συγκεκριμένο χώρο μιας κι από εκεί ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο! Η ενοικίαση του ιστορικού κτιρίου «Οικονομίδη» και η επιθυμία του να αναβιώσει τις ένδοξες εποχές του πάρκου, ενθάρρυνε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στο Πεδίον του Άρεως.

 

Σήμερα, ελκυστικό για τους Αθηναίους ξανά, χώρος αναψυχής και πολιτισμού, για μικρούς και μεγάλους, είναι πανέμορφο. Πεντακάθαρο με τα ψηλά δέντρα να δεσπόζουν, φωταγωγημένο, με τις πεζοδρομημένες χωμάτινες διαδρομές του πάρκου και τα πολύχρωμα καλλωπιστικά φυτά στα διαζώματα, το Πεδίον του Άρεως μπήκε στις ζωές μας και μας ξανασυστήνεται ως τόπος ανάπαυλας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

 

Κι αν το πρώτο επιτυχημένο καλλιτεχνικό βήμα έγινε τον χειμώνα με το νέο Θέατρο Άλσος, ένα δραστήριο «κέντρο διέλευσης καλλιτεχνών», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διονύση Σαββόπουλου, η καλοκαιρινή δυνατή συμμαχία προικισμένων καλλιτεχνών για το θεατρικό μιούζικαλ “Το δικό μας σινεμά” επιβεβαιώνει την άποψη ότι το Πεδίον του Αρεως ξαναβρίσκει την αίγλη που του αξίζει.

 

Η πολυπόθητη αναζωογόνηση του, συνδέεται άμεσα με τα εγκαίνια του θερινού ανακαινισμένου Άλσους, χωρητικότητας 2000 θέσεων, μία δεκαετία μετά το τελικό κλείσιμο του αναψυκτηρίου «Γκρην Παρκ. Μια νέα εποχή ξεκινά για το κέντρο της Αθήνας και το Πεδίον του Άρεως χάρη στο μεράκι του Ηλία Μαροσούλη και του Άγγελου Κοταρίδη.

 

Οι συντελεστές μιλούν για το έργο και το ανακαινισμένο θέατρο Άλσος

Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας:“Το δικό μας σινεμά”, είναι ένας φόρος τιμής στο σινάφι μας. Στον κόσμο του Ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του 60. Η ιστορία μας αρχίζει το 1955 και τελειώνει το 1977 με τον θάνατο του Φιλοποίμενος Φίνου. Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας ακολουθούν τον ελληνικό κινηματογράφο της εποχής στην άνοδο, στην απόλυτη λάμψη του και στην παρακμή του στην δεκαετία του 70.

 

Τα πρόσωπα του έργου είναι φανταστικά και οι ιστορίες τους επινοημένες. Το μόνο που κρατήσαμε αυθεντικό από το παλιό ελληνικό σινεμά είναι τα τραγούδια του. Στην παράσταση ακούγονται 36 τραγούδια εκείνης της εποχής σε καινούργιες ενορχηστρώσεις από δωδεκαμελή ορχήστρα, που παίζει ζωντανά κάθε βράδυ. Τραγουδιούνται από τους 17 ηθοποιούς της παράστασης και το 24μελές μπαλέτο μας σε μια παράσταση με πάνω από 20 σκηνικά και 1.000 ολοκαίνουργια κοστούμια.

 

Και όλα αυτά γιατί ο Ηλίας Μαροσούλης μαζί με τον Άγγελο Κοταρίδη παίρνουν το απίστευτο ρίσκο να κληροδοτήσουν στην Αθήνα ένα ονειρεμένο καλοκαιρινό θέατρο και συναυλιακό χώρο με τον πιο σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό που υπάρχει σε θέατρο αλλά ταυτόχρονα στο πιο παραδεισένιο περιβάλλον του αναβαθμισμένου Πεδίου του Άρεως. Παντού λουλούδια, δέντρα και νυχτολούλουδα. Και πάνω απ όλα ασφάλεια. Το Πεδίο του Άρεως επιστρέφει επιτέλους στους περιοίκους.»

 

Φωκάς Ευαγγελινός:Καταρχάς θέλω να πω ότι μόνο ένας άνθρωπος όπως ο Ηλίας Μαροσούλης που ξεκίνησε όπως και εμείς από το θέατρο και ξέρω ότι το αγαπάει πολύ, θα μπορούσε στις μέρες μας να ανεβάσει μια τέτοια παραγωγή. Με τον Θανάση και τον Μιχάλη είμαστε συνεργάτες από παλιά.

 

Είμαι ενθουσιασμένος γιατί έχει πολλά χρόνια να ανέβει τόσο μεγάλη παραγωγή στο θέατρο με πολλούς πρωταγωνιστές και μαζί τους 28 ερμηνευτές, που χορεύουν και τραγουδάνε με ζωντανή ορχήστρα. Στο καινούργιο έργο των Ρέππα - Παπαθανασίου που έχει βάση την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, είναι μια πρόκληση για μένα το να προσπαθήσω να ξανασυστήσω με ένα διαφορετικό τρόπο, σήμερα, τόσο αγαπημένα τραγούδια και εικόνες του τότε χωρίς να χάσουν την μαγεία και το άρωμα τους.

 

Η πρώτη μου χορευτική δουλειά ήταν στο κηποθέατρο στην Μαυροματέων (πολλά χρόνια πριν). Η πρώτη μου χορογραφική δουλειά ήταν το 1992 στο Θέατρο Παρκ με τον Γιώργο Κιμούλη. Πιο κάτω στην Αλεξάνδρας ήταν το Μετροπόλιταν, στην Πατησίων το Αθήναιων, απέναντι απο το Παρκ το θέατρο Άλσος.

 

Γύρω από το Άλσος υπήρχαν τουλάχιστον 6 ενεργά θέατρα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα καλοκαιρινό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Το ότι ξανανοίγει το Άλσος με μια τέτοια παράγωγη στο Πεδίον του Άρεως που είναι μια ανάσα πρασίνου στην Αθήνα μου δίνει την ελπίδα και την χαρά ότι ίσως να είναι η αρχή για να ξαναζήσουμε την όμορφη αυτή περίοδο, αυτό άλλωστε κάνει και το έργο μας. Αγαπώ το κέντρο από τότε που ήρθα στην Αθήνα, ζω σε αυτό, και οτιδήποτε μπορεί να το αναβαθμίσει μου δίνει χαρά.

 

Σπύρος Παπαδόπουλος: Έχουμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό κείμενο το οποίο αποτυπώνει μια εποχή, με διακριτικές αλλά και ουσιαστικές αναφορές στο πολιτικό πλαίσιο της δεκαετίας του ’50 έως την Χούντα. Πρόκειται για ένα κείμενο εξαιρετικά βαθύ, ανθρώπινο, το οποίο διαθέτει χιούμορ και τρυφερότητα.

 

Ο δυνατός θίασος και ο καταλυτικός ρόλος του Φωκά Ευαγγελινού εγγυώνται την επιτυχία αυτής της σπάνιας παραγωγής που θα φιλοξενηθεί στο Πεδίον του Άρεως. Ξέρω καλά το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας. Το άνοιγμα του Άλσους ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη περιοχή. Χάρη στο Μαροσούλη φυσικά.»

 

Δέσποινα Βανδή:Το δικό μας σινεμά , αυτή η εξαιρετική όσο και φιλόδοξη παραγωγή που με πολύ αγάπη και μεράκι υποστηρίζει ένας ταλαντούχος θίασος πρωταγωνιστών, είμαι σίγουρη ότι θα δώσει μια άλλη νότα στο καλοκαίρι μας.

 

Είμαι ενθουσιασμένη που θα βρεθώ στη σκηνή δίπλα σε ανθρώπους που έχουν μια σημαντική πορεία στο θέατρο και όλοι μαζί θα αναβιώσουμε τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου στη δεκαετία του '60 αλλά και όλα όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια. Θα συγκινηθούμε, θα νοσταλγήσουμε αλλά πάνω απ' όλα θα είμαστε στη σκηνή του υπέροχου ανακαινισμένου Άλσους για χάρη των θεατών μας.

 

Πάθη, έρωτες, αντιζηλίες, δόξα, ανταγωνισμοί, έριδες και πολλά υπέροχα τραγούδια συνθέτουν “Το δικό μας σινεμά” που φέρνει την υπογραφή των καλύτερων: Ρέππας, Παπαθανασίου, Ευαγγελινός.

 

Το θερινό Άλσος θα δώσει μια νέα πνοή, νέα ζωή στο Πεδίον του Αρεως. Με την πρωτοβουλία που πήραν ο Ηλίας Μαροσουλης και ο Αγγελος Κοταρίδης είναι βέβαιο οτι το Πεδίον του Άρεως θα μεταμορφωθεί σε ένα χώρο αναψυχής για τους Αθηναίους. Ένα χώρο που θα συνδυάζει τον πολιτισμό με την άθληση και την ψυχαγωγία.

 

Παύλος Χαϊκάλης: Είναι μια μεγάλη χαρά, να βρίσκεσαι με σπουδαίους φίλους και συναδέλφους, σ’ αυτό το μεγάλο οδοιπορικό τιμής στον μεγάλο και αξέχαστο Φιλοποιμένα Φινο. Μια προσωπικότητα που σφράγισε και άλλαξε την αισθητική του σινεμά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα. Με φόντο λοιπόν τη Φίνος Φιλμ ξετυλίγεται ένα ταξίδι όνειρο στο παρελθόν μας για να μας θυμίσει αυτά που ξεχάσαμε. Πάνω από όλα την αξία της ζωής και των γύρω μας.

 

Ο Χρόνης Γαβριήλ είναι ο ρόλος που υποδύομαι. Ένας «φανταστικός εκπρόσωπος» του χορογραφικού κόσμου που άφησε εποχή. Γλυκός, ευαίσθητος, συμπονετικός, με χιούμορ, κορυφή στο είδος του συνυπάρχει με τις αγωνίες, τις λύπες και τις χαρές, ενός κόσμου που άνθισε και μαράθηκε αλλά που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

 

Το 1991 όταν επαναλειτούργησε το Άλσος ήμουν κι εγώ σε εκεινο το ξεκίνημα. Με το Χάρρυ Κλυνν, τον Μουστάκα και άλλους. Σήμερα έχω τη χαρά και τη τιμή να βρίσκομαι πάλι σ αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο - που συνεχίζει τη πορεία του φέρνοντας αναμνήσεις και χαρά.

 

Η προσπάθεια του Κου Ηλία Μαροσούλη δεν είναι μια επένδυση μόνο με σκοπό το κέρδος. Είναι μια επένδυση μνήμης στο παρελθόν της χαράς, της δροσιάς, της διασκέδασης και της αισθητικής του χώρου. Και όλα αυτά με μια σύγχρονη ματιά που κοιτάζει μπροστά με σεβασμό στο παρελθόν. Το Άλσος γίνεται η αφετηρία της ανάπλασης της περιοχής και αναδεικνύεται σε ένα πολιτιστικό χώρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Το Άλσος φέτος γίνεται ανάμνηση και όραμα. Ας το ακολουθήσουμε.

 

Κώστας Κόκλας: Βρισκόμαστε στο τέλος της δεκαετίας του 50 στα στούντιο του Φίνου. Η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από το σοκ της Κατοχής και του Εμφυλίου και να σταθεί στα πόδια της. Αρχίζεινα ελπίζει,να ονειρεύεταικαι κάπου εκεί χάρη στο μεράκι και την αγάπητους για το σινεμά, οι Έλληνες αρχίζουν να το ανακαλύπτουν. Χωρίς πολλά μέσα,βρίσκουν τρόπους να γυρίζουν ταινίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη και τη συνείδηση μας.

 

Η επίπονη δουλειάστα στούντιο, οιατελείωτες ώρες για να βγει το ποθητόαποτέλεσμα,δένουνμε ισχυρούςδεσμούςτους ανθρώπουςπου δουλεύουνστον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης,ο διευθυντής φωτογραφίας,ο χορογράφος,οι πρωταγωνιστές γίνονταιμια οικογένεια. Ο Γιώργοςείναιο σκηνοθέτης, κατάκάποιοτρόποο πατέρας,ο φίλος, ο άνθρωποςπου στηρίζει θαυμάζει και αγαπάει τους συνεργάτες και τους ηθοποιούς του... Τον αγαπώ κι εγώ.

 

Κατερίνα Λέχου: Ήταν σαν δώρο εξ ουρανού, μετά από έναν χειμώνα με ένα σκληρό και αρκετά βίαιο έργο να μου προτείνουν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου αυτό το έργο που ανασύρει από το μυαλό μου και από την ψυχή μου ένα σωρό μνήμες. Γιατί όπως και να το κάνεις οι ταινίες της Φίνος Φιλμ σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια,αλλά ακόμα και σήμερα μας ταξιδεύουν και μας διασκεδάζουν. Έτσι λοιπόν η απάντηση μου ήταν άμεση και απολύτως αυθόρμητη: ναι! 

 

Από την άλλη η δημιουργία ενός τέτοιου θεάτρου στην καρδιά της Αθήνας στο πεδίο του Άρεως, στο χώρο που βρισκόταν ο Οικονομίδης, είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει ένα από τα ελάχιστα πάρκα που διαθέτει αυτή η πόλη! Θα γεμίσει με φώτα, μουσική, μνήμες, γέλιο και ίσως κλάμα... Αλλά θα αναστηθεί και αυτό είναι τόσο όμορφο. Σχεδόν το ονειρεύομαι...

 

Μέμος Μπεγνής: Είναι ταξίδι. Νοσταλγία. Μαγεία. Ταξιδεύουμε όλοι μας στις χρυσές δεκαετίες του ελληνικού κινηματογράφου τότε που υπήρχαν σταρς και υπέροχες μουσικές. Εγώ προσωπικά συγκινούμαι όταν σκέφτομαι αυτές τις ταινίες γιατί με γυρνάνε πίσω στα παιδικά μου χρόνια, τότε που η αθωότητα μου με ταξίδευε μέσα από όλους αυτούς τους μεγάλους ηθοποιούς, σε μια εποχή που όλα ήταν πιο μαγικά, πιο ανθρώπινα, πιο Απλά. Σ αυτήν την παράσταση είμαι ο Στέφανος.

 

Ένα Ζεν Πρεμιέ της εποχής, λίγο αριστερών πεποιθήσεων, που παρά το γεγονός ότι ανήκει σ αυτό το σύστημα, από την άλλη το σνομπάρει καθώς πιστεύει ότι η Αλήθεια του κόσμου και το αίσθημα του δεν είναι τα στρας, τα φτερά και οι θαλάσσιες οι χάντρες.

 

Είναι σπουδαίο ότι ανοίγει ξανά το άλσος μετά από τόσα χρόνια. Ένας ιστορικός χώρος, μέσα στο πράσινο που θα δώσει στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα, τη δυνατότητα να αναβιώσει τις παλιές καλές εποχές του θερινού θεάτρου, όταν δυστυχώς τα περισσότερα έχουν κλείσει.

 

Γιώργος Xρανιώτης: Νομίζω ότι θα ναι όχι μια καλή παράσταση, αλλά μια παράσταση γεγονός!!! Δεν θυμάμαι ποτέ, να χει συσπειρωθεί, ένας τέτοιος θίασος. Είναι καταπληκτικό, να βλέπεις τόσους σημαντικούς ηθοποιούς, να συνεργάζονται έτσι. Είμαι παρά πολύ αισιόδοξος. Πραγματικά. Όσο για τους Ρέππα-Παπαθανασιου τους ευχαριστώ για την εκρηκτική (Ρέππας) & αριστοκρατική (Παπαθανασίου) μαεστρία τους.

 

Ανάσα, καλλιτεχνικό οξυγόνο, επιστροφή σε πιο αθώες εποχές με μια ρετρό διάθεση. Πάντα μ' άρεσαν οι άνθρωποι, που ρισκάρουν και εδώ ο Μαροσούλης φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος, που γουστάρει να αλλάξει την καλοκαιρινή θεατρική πραγματικότητα της Αθήνας.

 

Εκτός απ το καλλιτεχνικό κομμάτι, υπάρχει και το ανθρωπιστικό που προκύπτει απ την εξυγίανση ενός χώρου, που ως τώρα ήταν καταφύγιο, ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη και ενδεχομένως αν δεν την έχουν μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για τους πολίτες. Το Άλσος είναι ένας φυσικός χώρος και επιτέλους ήρθε η ώρα να αναδεχθεί η υγεία που προκύπτει απ' αυτόν.

 

Σύλβια Δελικούρα: Μέσα από τη Φανή, μέσα από τα μάτια του ρόλου μου, ζω τη μαγεία της εποχής τότε που ελληνικός κινηματογράφος έγραφε την ιστορία του, που μας αγγίζει ακόμη και σήμερα! Φανταχτερά κοστούμια, υπέροχη μουσική, εντυπωσιακά μπαλέτα, μαγευτικά φώτα… κάμερα και πάμε. Αυτό ζούμε εμείς σήμερα. Όλα στο μέγιστο με αγάπη και πολύ προσπάθεια. Να δώσουμε σε αυτό το υπέροχο έργο που έγραψαν οι Παπαθανασίου -Ρέππας ΖΩΗ!

 

Το Άλσος είναι πνοή για το κέντρο της Αθήνας. Μια υπέροχη προσπάθεια που θα χαρίσει στιγμές στους ανθρώπους, που τόσο έχουν ανάγκη. Ένας ωραίος περίπατος, παιχνίδι για τα παιδιά με ασφάλεια και φυσικά ξανά μετά από χρόνια την ευκαιρία για υπέροχες παραστάσεις. Καλή αρχή με το δικό μας σινεμά!

 

Παρθένα Χοροζίδου: Νιώθω πολύ τυχερή που θα είμαι μέρος αυτής της τεράστιας παραγωγής. Αυτής της υπέροχης παράστασης με έναν ρόλο που απ΄ την πρώτη φορά που μου συστήθηκε μπήκε στην καρδιά μου!

 

Άλλο ένα κόσμημα της όμορφης Αθήνας μας που άρχισε πάλι να γυαλίζει! Το Άλσος σέβεται τους καλεσμένους του! Σας περιμένουμε όλο το καλοκαίρι στην καρδιά της Αθήνας να περάσουμε και πάλι αξέχαστες βραδιές!

 

Ευγενία Σαμαρά: Ενθουσιασμός. Είναι μεγάλη μου τιμή και νιώθω ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες μιλώντας για μια εποχή που νοσταλγούμε οι περισσότεροι ανεξαρτήτως ηλικίας και γούστου. Η Δανάη είναι ο ρόλος που θα διάλεγα και μόνη μου αν μου δινόταν η επιλογή. Θυμωμένη, πληγωμένη, αδίστακτη παράλληλα όλα αυτά συμβαίνουν γιατί έχει μεγάλη ανάγκη για αγάπη και προσοχή.

 

Παρότι δεν έχω αναμνήσεις, μιας και δεν ζούσα στην Αθήνα, έχω την χαρά και την ανυπομονησία όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν συνδεθεί μαζί του. Είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ξανά ένας χώρος ψυχαγωγίας στο κέντρο της πόλης διαφορετικός, με την αίγλη μιας πιο ξέγνοιαστης ίσως εποχής.

 

Πηνελόπη Πιτσούλη: Αποτελεί τιμή για μένα που έχω κληθεί να κόψω την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους, του θεάτρου Άλσος. Αισθάνομαι ευτυχής για το ρόλο μου. Ελπίζω να δικαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων που μου τον εμπιστεύθηκαν. Το νέο Αλσος στο πεδίο του Άρεως σημαίνει για μένα, όχι άλλο ένα, αλλά ΕΝΑ ΑΛΛΟ στέκι ψυχαγωγίας. Ήταν δικαίωμα των Αθηναίων και ο Ηλίας Μαροσούλης το υλοποίησε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο.

 

Ελένη Γερασιμίδου: Πραγματικά είναι μια τεράστια - ίσως και χωρίς προηγούμενο παραγωγή, από τον Ηλία Μαροσούλη και τον Άγγελο Κοταρίδη. Το σημαντικό είναι πως αποδίδεται φόρος τιμής στο ελληνικό σινεμά και στον Φίνο που θα αγγίξει -μέσω της γραφής των Παπαθανασίου-Ρέππα- όλο τον κόσμο που ακόμα μεγαλώνει παρέα του. Προσωπικά εξακολουθώ να ονειρεύομαι με τις φανταστικές ιστορίες και να αισθάνομαι κομμάτι τους όπως μικρή μετά την προβολή στο θερινό Σινέ Πανόραμα. Μια ανάσα δροσιάς στο κέντρο της πόλης, με υψηλής ποιότητας θέαμα.

 

Γιώργος Κωνσταντίνου: Είμαι πραγματικά πανευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την υπέροχη παραγωγή και σε ένα τόσο σπουδαίο έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι ξανά σε ένα θέατρο που μου ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν αφού είχα την ευτυχία να παίξω με μεγάλη επιτυχία σε πολλές παραστάσεις που είχαν γίνει εκεί όπως με τον Χάρρυ Κλυνν και τον Σωτήρη Μουστάκα, και τώρα βρίσκομαι πάλι στον ίδιο χώρο! Έναν τελείως διαφορετικό χώρος που αναμορφώθηκε, ένα σπουδαίο θέατρο, στολίδι για την Αττική.

 

Το νέο μιούζικαλ των Παπαθανασίου- Ρέππα είναι ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
«Το δικό μας σινεμά» ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θερινό θέατρο Άλσος


Συντελεστές

Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική διδασκαλία: Χάρης Γεωργίου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Video design-προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσούρμας
Βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγελής
Βοηθός ενδυματολόγου: Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου
Hair styling: Μαρίνα Καμπριγιάννη
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Video και τηλεοπτικά σποτ: Σταμάτης Γιαννουλάκης
Art Director: Θοδωρής Λαλάγκας
Κινηματογραφικός σύμβουλος: Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Οργάνωση παραγωγής: Θάνος Παφιώλης
Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Μαροσούλης
Παραγωγή: Ηλίας Μαροσούλης, Άγγελος Κοταρίδης

 

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσος, Δημήτρης Γαλάνης και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

Info
Θέατρο Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως - https://maps.app.goo.gl/FSUDm
Έναρξη: Παρασκευή 7 Ιουνίου
Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες
Τηλ. Κρατήσεων: 210-8227471 & 210-8831487
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/alsos/to-diko-mas-cinema/
Τιμές εισιτηρίων: 5 €- 70 €
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Πληροφορίες: 2103428055, [email protected]

Οδηγός Θεάτρου