Ο διαγωνισμός Scratch Night του Bob Theatre Festival, παρέχει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους, σε ιδανικές συνθήκες, μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό.

 

Ο διαγωνισμός Scratch Night 2019 προσκαλεί για άλλη μια χρόνια νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς: Σκεφτείτε μια ιδέα για παράσταση, υποβάλετε την αίτησή σας έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου και μπορείτε να παρουσιάσετε το Scratch σας (15' από τη ιδέα) στο φεστιβάλ. Το φετινό Bob Theatre Festival 2019 θα διεξαχθεί από 10 έως 16 Ιουνίου 2019, στο Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115.


Τα διαγωνιζόμενα Scratch, από 24 επιλεγμένες ομάδες, θα παιχτούν μπροστά στο κοινό του φεστιβάλ, το οποίο, μαζί με την επιτροπή του Bob, θα αναδείξουν το καλύτερο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1.000 €, καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας, ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, την ερχόμενη σεζόν.


Αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.bobfestival.gr

Προθεσμία υποβολής αιτησεων για το διαγωνισμό: Δευτέρα 13/5/2019

 

 

 

Βραβείο:

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 1.000 € για έξοδα παραγωγής καθώς και σημαντικό mentoring από την έμπειρη ομάδα τoυ Bob Theatre Festival. Αυτό αφορά τη διαχείριση των οικονομικών, λογιστικών και νομικών θεμάτων, την επικοινωνία της παράστασης, την ανεύρεση κατάλληλων εξωτερικών συνεργατών και, φυσικά, τη δραματουργία για την εξέλιξη του Scratch σε παράσταση κανονικής διάρκειας.

 

Διαδικασία:

Για να συμμετάσχει μια ομάδα στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival 2019 αρκεί μόνο μια ιδέα για παράσταση. Η παράσταση μπορεί να είναι πρωτότυπη, devised ή ακόμα και κλασικό κείμενο. Πρέπει όμως να αποτυπωθεί στη σχετική αίτηση έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.


Σημαντικό στοιχείο της αίτησης είναι ένα βίντεο, μέγιστης διάρκειας 2 λεπτών. Το βίντεο αυτό δεν πρέπει να είναι βίντεο πρόβας ή παράστασης αλλά μια απλή παρουσίαση της ιδέας από τα μέλη της ομάδας.