Ο David Glass για μία μόνο μέρα στην Αθήνα με μια devised φαρσοκωμωδία τρόμου

Ο David Glass και η ομάδα Created a monster έρχονται στην Ελλάδα για μια μόνο παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ευρώπη.

The LiFO team, 20.3.2019 | 16:18

H devised φαρσοκωμωδία τρόμου «Mortgage» που συνδυάζει το ξεχωριστό θεατρικό στυλ σωματικού θεάτρου και την ιδιαίτερη αισθητική - σήμα κατατεθέν του David Glass - με τον γκροτέσκο και τραγικό κόσμο του «Καθαρτηρίου» του Νταντέ θα ανέβει για μία μόνο μέρα στο Σύγχρονο Θέατρο το Σάββατο 13 Απριλίου


Ο David Glass και η ομάδα Created a monster έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Ευρώπη και μετά την παράσταση θα συμμετέχουν σε συζήτηση ανοιχτή στο κοινό.


Εμπνευσμένο από το κάλεσμα του Antonin Artaud για ένα Θέατρο της Σκληρότητας το έργο έχει στόχο να βγάλει τους θεατές από την υπαρξιακή τους αδράνεια.


Μέσα από τα κωμικά σκετσάκια που δανείζονται στοιχεία από το βαριετέ και την επιθεώρηση, χορογραφημένη κίνηση αλλά και ένα ποιητικά κείμενο, η παράσταση «Mortgage» διερευνά την αποσύνθεση ενός θεατρικού σύμπαντος όπου τεχνικές και είδη θεάτρου συλλέγονται από τον σκουπιδότοπο της θεατρικής ιστορίας και αναμιγνύονται για να διασκεδάσουν και να προκαλέσουν.

 

Ο David Glass για μία μόνο μέρα στην Αθήνα με μια devised φαρσοκωμωδία τρόμου


Η παράσταση αφορά τη καταστροφή μιας νεαρής γυναίκας - της Mortgage - μέσα σε ένα άσυλο, από «γιατρούς» των οποίων η θεραπεία μοιάζει πιο πολύ με μια πράξη σκληρής και ανόητης αγριότητας.


Ως εκ τούτου, το έργο χλευάζει και αποσταθεροποιεί την αντίληψη πως το κατεστημένο βασίζεται σε ένα ευφυές σύστημα φροντίδας και προόδου.


Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν προέρχονται από τον ίδιο χώρο του σωματικού θεάτρου και μοιράζονται με τον σκηνοθέτη David Glass την ίδια προκλητική και παιγνιώδη διάθεση.


Η διαδικασία γραφής και ανάπτυξης του έργου χρειάστηκε τρία χρόνια, δουλεύτηκε σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και είχε ως στόχο να ωθήσει τους ηθοποιούς σε μια υπέρβαση και σε μια κατάσταση «δαιμονισμένης έκστασης».

 

Info
Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 14:00
Τιμές εισιτηρίων:15,00€ (Κανονικό), 10,00€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65)
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, 210 3464380
www.sychronotheatro.gr
[email protected]
https://www.facebook.com/sychronotheatro/

Οδηγός Θεάτρου