Το Θεσσαλικό Θέατρο ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο». Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.

 

Το έργο αφηγείται τις μεγάλες συγκρούσεις που εξελίχθηκαν ανάμεσα σε κολίγους και τσιφλικάδες στο Θεσσαλικό Κάμπο στις αρχές του περασμένου αιώνα με βασικό αίτημα τη διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς. Η περίοδος αυτή αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των αγώνων των Θεσσαλών χωρικών. 

 

Το κείμενο αφηγείται δύο ιστορίες. Η πρώτη ιστορία είναι η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα που πλήρωσε με τη ζωή του τις ιδέες του για διανομή της γης του Θεσσαλικού κάμπου στους χωρικούς.

 

Η δεύτερη είναι η ιστορία μιας οικογένειας τσιφλικάδων και της σύγκρουσης που ξεσπάει άγρια ανάμεσα στα δύο αδέλφια  ακριβώς επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές αξίες. Ο μεγάλος γιος ο Ρήγας υποστηρίζει αυταρχικά τις αξίες της απόλυτης κυριαρχίας πάνω στη γη και στους ανθρώπους της, ενώ ο μικρότερος, ο Οδυσσέας πιστεύει ότι η γη ανήκει σ΄ αυτούς που τη δουλεύουν. Την άγρια σύγκρουση των δύο αδελφών εντείνει η διεκδίκηση της ίδιας γυναίκας.

 

Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.
Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.

 

Συντελεστές

Παίζουν (αλφαβητικά): Θανάσης Ζέρβας, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρσέλα Λένα, Δημήτρης Μαμιος, Αλέξανδρος Μουκανος, Όμηρος Πουλάκης

 

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού

Σκηνικά: Απόστολος Φωκίων Βέττας

Κοστούμια – Κατασκευές: Ολυμπία Σιδερίδου

Μουσική: Κώστας Βομβολος

Κίνηση: Ρούλα Καραφέρη

Βοηθός σκηνοθέτης: Σταματία Καγκελάρη

Φωτογραφία – Βίντεο: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδα Βαμελη

Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Οσσα

                                                   

Info

Πρεμιέρα: Παρασκευή  14 Δεκεμβρίου  9.30μ.μ

Θέατρο του Μύλου

Παραστάσεις: Πέμπτη (Λαϊκή απογευματινή) 7.00μ.μ.

Παρασκευή – Σάββατο 9.00μμ

Κυριακή 7.00μμ

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά 13  χρονών και άνω.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ/ Φοιτητικό – άνω των 65 – ομαδικά/ Λαϊκή απογευματινή 8 ευρώ/ Άνεργοι – ΑΜΕΑ 5 ευρώ