Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Handmade», performance σύγχρονου χορού

Το Σπίτι της Κύπρου και το Dancevacuum-Centre of Performing Arts παρουσιάζουν την performance σύγχρονου χορού «Handmade» την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

 

Στην performance «Handmade» η χορογράφος Βίκυ Βασιλοπούλου αντλεί έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο της χειροποίητης δημιουργίας η οποία έρχεται σε αντίθεση και λειτουργεί ως αντίδοτο στην κουλτούρα του καταναλωτισμού που επεκτείνεται συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

«Το "Handmade" είναι μία performance για το πώς ο άνθρωπος μέσα από τη φαντασία του και την αυθεντικότητά του μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους, να αλληλεπιδράσει και τέλος να παραγάγει τέχνη και κατ' επέκταση πολιτισμό», σημειώνει η Βίκυ Βασιλοπούλου.

 

Στην παράσταση παίρνουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και η ηθοποιός Μαρία Σκουλά. Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν o Αφρικανός χορευτής και κρουστός Dauda Conteh και η ακτιβίστρια Click Ngwere.

 

Info:

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α, 105 57, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3734934

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ξεφυλλίζοντας τη μουσική: Σπάνια τεκμήρια από τη συλλογή αρχείων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»

 

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Στο υλικό του συγκαταλέγονταιπαρτιτούρες χειρόγραφα μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η μουσική ζωή στην Ελλάδα και τεκμηριώνεται η πολιτιστική μουσική μας κληρονομιά.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου, το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης που δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την ανάγκη λειτουργίας ενός κέντρου συγκέντρωσης υλικού, μελέτης και πληροφόρησης για την ελληνική μουσική, ανοίγει για το κοινό με μια διαδραστική έκθεση.

Στο υλικό του συγκαταλέγονται χειρόγραφα έγγραφα, χειρόγραφες παρτιτούρες, έντυπα, ηχογραφήσεις, προγράμματα, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, αλληλογραφία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.., μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η μουσική ζωή στην Ελλάδα και τεκμηριώνεται η πολιτιστική μουσική μας κληρονομιά.

 

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Αναγνωστήριο

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282778

Διάρκεια έκθεσης: 17 - 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 - 17:00, Σαββάτο 22 & 29 Σεπτεμβρίου ξενάγηση 11:00 - 13:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«Ερωτόκριτος»

Από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «κι όμΩς κινείται»

 

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται» στη παρουσιάζουν τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Μια ανάγνωση του «Ερωτόκριτου» διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που θα παρουσιαστεί στο Αττικό Άλσος Γαλατσίου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 20:30.

 

Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αττικό Άλσος που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Info:

Θέατρο Αττικού Άλσους

Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου), Γαλάτσι

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Θεάτρου