Νέες δημιουργίες, παραγγελίες νέων έργων σε Έλληνες συνθέτες, συμπαραγωγές με ομάδες μουσικού θεάτρου, όπερες σύγχρονου ρεπερτορίου, μιούζικαλ, φεστιβάλ, συναυλίες και όπερα για παιδιά και νέους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Αλέξανδρου Ευκλείδη για την περίοδο 2018/19.

 

Το πρόγραμμα που μόλις ανακοινώθηκε συστήνει στο κοινό σπουδαία έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Once με πρωταγωνίστρια την δημοφιλή Μαρίνα Σάττι, το μουσικό παραμύθι Το αηδόνι του αυτοκράτορα της πρωτοπόρου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής Λένας Πλάτωνος στην πρώτη του σκηνική παρουσίαση και το εμβληματικό έργο Λευκό ρόδο (1986) του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη Ούντο Τσίμμερμαν.

 

Στις παραγγελίες νέων έργων συναντάμε το περίφημο μυθιστόρημα Η κερένια κούκλα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που «εντάσσεται» στο λυρικό ρεπερτόριο, καθώς και την όπερα Οράματα και θάματα.

 

Διακεκριμένοι και νεότεροι συνθέτες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στη σκηνή τα νέα φιλόδοξα έργα τους: O Χαράλαμπος Γωγιός την όπερα Ο θάνατος του Άντονυ, ο Τάσος Ρωσόπουλος την όπερα Η κερένια κούκλα, ο Θοδωρής Οικονόμου το μιούζικαλ για παιδιά Μούζικα! Η μάχη των ήχων και ο Γιώργος Δούσης την όπερα Έντα Γκάμπλερ.

 

Τις μεγάλες παραγωγές και της περιόδου 2018/19 αναλαμβάνουν καλλιτέχνες της εγχώριας θεατρικής σκηνής: Μετά τη μεγάλη επιτυχία Ο μικάδος, ο σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης δοκιμάζεται με το μιούζικαλ Once, o Δημήτρης Καραντζάς φλερτάρει με τον Θάνατο του Άντονυ, ο Σίμος Κακάλας ζωντανεύει την Κερένια κούκλα, ο Θέμελης Γλυνάτσης συστήνει το Λευκό ρόδο και η Μαρία Γυπαράκη συναντά Οράματα και θάματα. Τρεις νέες σκηνοθέτιδες, οι Ιώ Βουλγαράκη, Κατερίνα Πετσατώδη και Ράια Τσακηρίδη, εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

 

Οι συμπαραγωγές ενισχύονται με τις παραστάσεις του σουρεαλιστικού ντουέτου Opera Chaotique σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου Merlin (Βάτραχοι), του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου της Λάρισας (Παραμυφικό) και των ομάδων μουσικού θεάτρου Όπερες των ζητιάνων (Ο θάνατος του Άντονυ) και The Medium Project (Έντα Γκάμπλερ).

 

O Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις φέρνει την παρουσίαση του Μεγάλου Ερωτικού σε μεταγραφή για μπαρόκ όργανα, καθώς και τρία εμβληματικά έργα, τα Κοινός βίος, Παίδες επί Κολωνώ και Τα τραγούδια της αμαρτίας. Τρία φεστιβάλ επιστρέφουν ανανεωμένα: το Φεστιβάλ Πιάνου επανέρχεται με θέμα Πιάνο & Τζαζ, οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής υπό τον τίτλο Οράματα και θάματα και οι Ημέρες Μουσικού Θεάτρου μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε χαμένους θησαυρούς του ελαφρού μουσικού θεάτρου.

 

Τα φεστιβάλ της Εναλλακτικής Σκηνής χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αττική».

 

 

Το πρόγραμμα

Μουσικό θέατρο

Βάτραχοι

(με αφορμή το έργο του Αριστοφάνη)

Σε συμπαραγωγή με τους Opera Chaotique και την Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin

13, 14 Οκτωβρίου 2018

3, 4 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο 2018/19 με μια ξεχωριστή διασκευή της κωμωδίας Βάτραχοι του Αριστοφάνη μέσα από τη σουρεαλιστική ματιά και το άκρως ανατρεπτικό χιούμορ του εκκεντρικού ντουέτου Opera Chaotique και της αναγνωρισμένης Ομάδας Κουκλοθεάτρου Merlin, που από το 1995 δημιουργεί και ζωντανεύει κουκλόκοσμους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Όπερα για παιδιά και νέους

Το αηδόνι του αυτοκράτορα

Λένα Πλάτωνος

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Animasyros

Πρωινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 11.00

17, 18, 21, 23 Οκτωβρίου 2018

4, 6, 8, 11, 13, 15, 18, 21, 22, 23, 29 Νοεμβρίου 2018

2, 9, 21, 23, 27, 29, 30 Δεκεμβρίου 2018

2, 3, 4, 5, 8, 9 Ιανουαρίου 2019

Απογευματινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 18.30

1, 8 Δεκεμβρίου 2018

Λιμπρέτο: Γιώργος Βολουδάκης

Ερμηνεύουν: Νίκος Κοτενίδης, Γιώργος Ρούπας, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γιάννης Φίλιας, Νίκη Χαζιράκη

 

Το μουσικό παραμύθι της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος Το αηδόνι του αυτοκράτορα, ένα έργο που «δεν παρουσιάστηκε ποτέ ζωντανά, λόγω τεχνικών δυσκολιών και της οπερατικής δομής του», όπως έχει αναφέρει η ίδια, θα παρουσιαστεί ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για 30 παραστάσεις. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή όπου η όπερα «συνομιλεί» με το animation, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Animasyros.

 

 

Μουσικό θέατρο

Παραμυφικό

Σε συμπαραγωγή με το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Λάρισα)

19, 20 Οκτωβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.30

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενα: Κώστας Λαμπρούλης

Ερμηνευτές-συνδημιουργοί: Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππος Ζούκας, Ελένη Κυπριώτη, Αποστόλης Λύγδας, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος

 

Ένα τεράστιο νυφικό και μια άφαντη, μυθική νύφη. Μια γαμήλια γιορτή που μετατρέπεται σε σαρκοφάγο καρναβάλι. Μια ονειρική τελετή που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία του Παραμυφικού, της πιο εμβληματικής δημιουργίας του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και αναβιώνει πληρέστερη και ανανεωμένη σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

 

 

Όπερα σύγχρονου ρεπερτορίου

Λευκό ρόδο

Ούντο Τσίμμερμαν

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Θέμελης Γλυνάτσης, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

3, 4, 8, 10, 11, 15, 17, 18 Νοεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης

Ερμηνεύουν: Χρήστος Κεχρής, Αφροδίτη Πατουλίδου

 

Η περίφημη όπερα Λευκό ρόδο (1986) του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη Ούντο Τσίμμερμαν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Νίκος Βασιλείου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμελης Γλυνάτσης, ένας από τους διακεκριμένους σκηνοθέτες της γενιάς του.

 

 

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2018

Πιάνο & Τζαζ

Ρεσιτάλ

6, 7, 13, 20, 21 Νοεμβρίου 2018

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (6/11), Γιώργος Κοντραφούρης (7/11), Νικόλας Αναδολής (13/11), Αχιλλέας Γουάστωρ (20/11), Λόλα Τότσιου (21/11)

 

Έργα για πιάνο και ορχήστρα του Τζορτζ Γκέρσουιν

24, 25 Νοεμβρίου 2018

Συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της ΑΣΟΝ

Διεύθυνση ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Πιάνο: Αντώνης Ανισέγκος

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, επανέρχεται με ένα θέμα που καθόρισε την πορεία του «βασιλιά των οργάνων» στον 20ό αιώνα: Πιάνο & Τζαζ. Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πέντε ρεσιτάλ διακεκριμένων σολίστ με διεθνή σταδιοδρομία και δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον κορυφαίο συνθέτη της τζαζ Τζορτζ Γκέρσουιν.

 

 

Συναυλία

Magnus Eroticus / Μεταγραφή για μπαρόκ όργανα

Μάνος Χατζιδάκις

Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις

6, 7 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.30

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Λινός 

Μουσική μεταγραφή: Μιγκέλ Ανρύ

Μετάφραση: Ντέιβιντ Κόννολλυ

Τενόρος: Κέβιν Σκέλτον

Βιόλα ντα γκάμπα: Μαρί-Συζάν ντε Λουά, Ρόμπιν Φάρο, Ανδρέας Λινός

Νυκτά όργανα: Θεόδωρος Κίτσος, Ρομάν Φαλίκ, Μιγκέλ Ανρύ

Άρπα: Φλώρα Παπαδοπούλου

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ο Μεγάλος Ερωτικός συναντά το αγγλικό μπαρόκ αναδεικνύοντας έτσι την οικουμενική διάσταση ενός εκ των σπουδαιότερων κύκλων τραγουδιών στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

 

 

Μιούζικαλ

Once

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Μαρίνα Σάττι- Αποστόλης Ψυχράμης, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

Κείμενο: Έντα Ουόλς

Μουσική – Στίχοι: Γκλεν Χάνσαρντ, Μαρκέτα Ιργκλόβα

Βασισμένο στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζων Κάρνεϋ

20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2018

2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20 Ιανουαρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ

Ερμηνεύουν: Ίλια Αλγκάερ, Άρης Καλλέργης, Νεφέλη Μαρκάκη, Τάσος Μισυρλής, Μαρία Νίκα, Άλκης Παναγιωτίδης, Μαρίνα Σάττι, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Φόρτη, Αποστόλης Ψυχράμης

 

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Once, ο θρίαμβος του Μπρόντγουεϊ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια μεγάλη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Once, σε κείμενο του Έντα Ουόλς, μουσική και στίχους των Γκλεν Χάνσαρντ και Μαρκέτας Ιργκλόβα, βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζων Κάρνεϋ.

 

Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από υπέροχα τραγούδια, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ «Falling Slowly», και με ένα εξαιρετικό καστ ταλαντούχων ηθοποιών-μουσικών-τραγουδιστών της νέας γενιάς. Ένας ύμνος για την πίστη στα όνειρα και τη δύναμη της μουσικής.

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ακύλλας Καραζήσης. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η χαρισματική Μαρίνα Σάττι, η οποία εξέπληξε ως Αρετούσα στον Ερωτόκριτο του Δημήτρη Μαραμή, και ο έμπειρος στο είδος Αποστόλης Ψυχράμης.

 

 

Όπερα

Έντα Γκάμπλερ

Γιώργος Δούσης

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Γιώργος Δούσης, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

Λιμπρέτο Έρι Κύργια, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν

Πρώτη παρουσίαση / Σε συμπαραγωγή με την ομάδα μουσικού θεάτρου The Medium Project

25, 26, 27 Ιανουαρίου 2019

1, 2, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη

 

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ παρουσιάζει, σε συμπαραγωγή με την ομάδα The Medium Project, τη νέα όπερα δωματίουτου συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Δούση σε λιμπρέτο βασισμένο στο αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν Έντα Γκάμπλερ, το οποίο υπογράφει η Έρι Κύργια.

 

 

Συναυλία

Κοινός βίος / Παίδες επί Κολωνώ / Τα τραγούδια της αμαρτίας

Μάνος Χατζιδάκις

Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις

6, 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Χατζιδάκις

 

Τρεις εμβληματικοί, αλλά εν πολλοίς άγνωστοι, κύκλοι τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, ο Κοινός βίος, οι Παίδες επί Κολωνώ και τα Τραγούδια της αμαρτίας, αποκαλύπτονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της ΕΛΣ.

 

 

Όπερα

Ο θάνατος του Άντονυ

Χαράλαμπος Γωγιός

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Δημήτρης Καρατζάς- Χαράλαμπος Γωγιός, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

Λιμπρέτο: Γιάννης Φίλιας, Χαράλαμπος Γωγιός, βασισμένο στην ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς Κάντυ Κάντυ και στα γραπτά του Σλάβοϊ Ζίζεκ

Πρώτη παρουσίαση / Σε συμπαραγωγή με την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων»

15, 16, 17, 22, 23, 24 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Ερμηνεύουν: Χρήστος Κεχρής, Μαρισία Παπαλεξίου, Αρκάδιος Ρακόπουλος

 

Πρωτότυπη, ριζοσπαστική και άκρως ερεθιστική, η νέα όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τη γλυκιά ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Κάντυ Κάντυ, τα γραπτά του Σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ και έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καραντζά. Ο θάνατος του Άντονυ ή αλλιώς μια σύγχρονη όπερα μπαρόκ για όσα παιδιά μεγάλωσαν με VHS, Τσέρνομπιλ και Ελένη Δήμου.

 

 

Όπερα

Η κερένια κούκλα

Τάσος Ρωσόπουλος

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Σίμος Κακάλας, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

Λιμπρέτο Γιάννης Σβώλος, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου

Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

7, 8, 15, 16, 17, 21, 22, 23 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική διεύθυνση Νίκος Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

Ερμηνεύουν: Λυδία Αγγελοπούλου, Στελίνα Αποστολοπούλου, Γιάννης Καλύβας, Σοφία Κυανίδου, Θεοδώρα Μπάκα, Δημήτρης Ναλμπάντης, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Τζούλια Σουγλάκου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Νίκος Σπανός, Διονύσης Τσαντίνης, Γιάννης Φίλιας

 

Η περίφημη Κερένια κούκλα, το μυθιστόρημα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα, γίνεται όπερα από τον διακεκριμένο συνθέτη Τάσο Ρωσόπουλο μετά από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πάνω σε λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου.

 

 

Φεστιβάλ

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου

12, 13, 14 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Ένα μεγάλο αφιέρωμα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου. Το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ αποτελεί τόπο συνάντησης για Έλληνες και ξένους τσελίστες και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

 

 

Μιούζικαλ για παιδιά

Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων

Όλα όσα θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη νέα σεζόν
Ιώ Βουλγαράκη, Φωτο: Α. Σιμόπουλος

26, 27, 28, 29, 30 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

 

Σε μια μουσική πόλη, ένας μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία. Η μουσική πόλη όμως είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια η κλασική, με τους αυστηρούς κανόνες, και από την άλλη η τζαζ, με την ελευθερία των αυτοσχεδιασμών. Θα μπορέσουν ποτέ αυτά τα δύο άκρα να βρουν κοινούς τόπους και μελωδίες; Θα μπορέσουν ποτέ να ενωθούν; Ο μαέστρος τι ρόλο θα παίξει; Τα όργανα της ορχήστρας μετατρέπονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες και φτιάχνουν μια σύγχρονη κοινωνία.

 

 

Όπερα

Οράματα και θάματα

Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Λιμπρέτο Αλέκος Λούντζης, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ιωάννη Μακρυγιάννη

Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

5, 6, 7 Απριλίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθεσία: Μαρία Γυπαράκη

 

Η όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου Οράματα και θάματα είναι ένα σύγχρονο λειτουργικό δρώμενο που αναπτύσσεται σε ένα πεδίο όπου συναντώνται ο ψυχικός βίος του ήρωα και η Ιστορία, ενώ αναδύονται πρόσωπα φανταστικά ή υπαρκτά, όπως η γυναίκα του, η μυστηριακή ονειροκρίτρια, ο Όθωνας, ο στρατοδίκης, ο Άγιος Ιωάννης.

 

 

Φεστιβάλ

Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής 2019

Οράματα και θάματα

Απρίλιος 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Αντλώντας την έμπνευσή του από το βιβλίο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο τρίτος κύκλος των Ημερών Λατρευτικής Μουσικής θα προσεγγίσει δύο βασικά συστατικά του λατρευτικού βιώματος: το όραμα και το θαύμα. Με πρώτες παρουσιάσεις νέων έργων, αλλά και με θεματικές συναυλίες κομβικών έργων της λατρευτικής μουσικής παράδοσης, το φεστιβάλ αυτό συνεχίζει να προσδίδει ιδιαίτερο χρώμα στην περίοδο που προηγείται του Πάσχα.

 

 

Φεστιβάλ

Ημέρες Μουσικού Θεάτρου 2019

Χαμένοι θησαυροί του ελαφρού μουσικού θεάτρου

Μάιος-Ιούνιος 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Οι Ημέρες Μουσικού Θεάτρου 2019 εστιάζουν το θεματικό τους ενδιαφέρον σε ένα από τα πιο αγαπημένα αλλά και πιο παρεξηγημένα είδη του ελληνικού πολιτιστικού αποθέματος: το ελαφρό μουσικό θέατρο.

 

 

Δράσεις για όλη την οικογένεια

Κυριακάτικα πρωινά

Ώρα έναρξης: 13.00

Σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

 

Τα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των «φυλών» της Αθήνας. Τα «Κυριακάτικα πρωινά» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

 

Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και τον χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οδηγός Θεάτρου