Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ξεκινά μια τριετή σειρά εκδηλώσεων που αφορούν στις τέχνες και επιστήμες με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση που θα γιορτάσουμε το 2021.

 

Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και για τα επόμενα τρία χρόνια, στο Θέατρο Τέχνης θα πραγματοποιούνται: συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες-στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμοί νέων έργων για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, αναλόγια, συναυλίες, εικαστικές performances, εκθέσεις και εργαστήρια.

 

Η τριετής αυτή εορταστική “αναζήτηση”, θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μεγάλης θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Τέχνης που θα αντλήσει έμπνευση και υλικό απ’ όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο σκηνές του, κατά το διάστημα  25 Μαρτίου 2018- 25 Μαρτίου 2021.

 

Οι εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στη σκηνή της Φρυνίχου και θα έχει τόσο επιστημονικό όσο και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

 

Πρόγραμμα

Α μέρος: Ώρα 19.00

 

Εισηγήσεις

Όλγα Κατσιαρδή – Hering, Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θέμα: Ιστοριογραφία της Ελληνικής Επανάστασης

 

Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θέμα: Ο Διαφωτισμός και η ιδεολογική προετοιμασία της Επανάστασης

 

Βασιλική Σειρηνίδου, Επίκ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θέμα: Ελληνική οικονομία και κοινωνία πριν την Επανάσταση

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια την Καλή Παγουλάτου – Κυπαρίσση.

 

Β Μέρος: Ώρα 21.30

Επαναστατικά Αντικείμενα

Μια συγγραφική performance από την Ομάδα Scene (+)

 

Επανάσταση με τι; Ενάντια σε τι; Ενάντια σε ποιον; Από ποιους και για ποιους; Και μετά;

Πώς μπορούν τα αντικείμενα να είναι επαναστατικά; Πώς και με τι σκεφτόμαστε την ιστορία μας 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821; Με δέος; Κριτική ματιά; Αδιαφορία; Νοσταλγία; Σεβασμό; Η συγγραφική Ομάδα Scene (+)  αποτυπώνει  σκέψεις, προβληματισμούς, προσδοκίες και προσωπικές εμπειρίες μικρών επαναστάσεων, κοιτάζοντας με τα μάτια του σήμερα την  ιστορία και τον απόηχο μιας εθνικής εξέγερσης.

 

Συντελεστές

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης

 

Συγγραφείς: Αγγουριδάκη Γεωργία, Αμέντα Μαρία, Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Ασωνίτης Χρήστος, Βέλιου Νατάσα, Γιαννοπούλου Κέλλυ, Δέδε Θεώνη, Διαμαντόπουλος Έντυ, Δούσμανη Νότα, Ιωσήπου Νίκος, Κανελλοπούλου Γεωργία, Κατσιφής Γιώργος, Κονταξάκη Χαρά, Κουρνέτα Ελένη, Κυριάκογλου Μαρία, Κώνστας Χριστόφορος, Κωστοπούλου Ελένη, Μεσσαριτάκη Εύη, Μπακογεώργος Γιάννης, Μπαλτά Μαρία, Παπασταφίδα Χρυσάνθη, Παπούλια Σοφία, Πατσιαβού Βάνα, Ράπτη Νίκη.

 

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Γεωργία Αγγουριδάκη, Γιάννης Μπακογεώργος

Εικαστική Επιμέλεια: Χριστόφορος Κώνστας, Χsquare DesignLab

Μουσική: Αντώνης  Μιχαηλίδης     

Βίντεο: Χριστίνα Χριστοφή    

 

Info

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα

26 Μαρτίου 2018

Ώρα: 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας