7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 26.6.2015 | 15:44

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 

 

 

Και 4 την Παρασκευή!

 

Surf Rock Mayhem Vol.4

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το φεστιβάλ δυναμίτης επιστρέφει στο κέντρο της πόλης. Μια βραδιά αφιερωμένη στη Surf μουσική. Τρεις αθηναϊκές μπάντες - Dirty Fuse, The Telestons και The Titanics- θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τρομερά αμερικανικά τέρατα, τους Daikaiju.

 

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 26 Ιουνίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

S.a.l.a.d.e. jam festival

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

20 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες προσφέρουν αφιλοκερδώς ένα διήμερο ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, διανθισμένο με δημιουργικές μουσικές συναντήσεις-jam. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου:Mουσικές από την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Mικρά Ασία: Eνκαρδία, Καίτη Κουλλιά, Βαγγέλης Καρίπης-Γιώργος Κοντογιάννης, Όριεντ εξπρές-Κυριάκος Γκουβέντας, Ροδή Γκιουλ, Αγγελική Τουμπανάκη, Βασίλης Κετεντζόγλου, Θοδωρής Κουέλης, Eύα Ατματζίδου και Κατερίνα Κουρεντζή, Μουσικές από την Ινδία από τον Δημήτρη Ρουμελιώτη. Το Σάββατο 27 Ιουνίου:Mουσικές από την Μεσόγειο: Καρουσέλ, Σόλις Μπαρκί-Κρουστή Παραμυθία, Εuropean Taxim-Μάριος Στρόφαλης, Βuenos Mediterraneos Dias. Μουσικές από τον Λατινική Αμερική: Roman Gomez, Demian Gomez, Martha Moreleon, Nathalia Petsalis, Herman Mayr, Κώστας Βλαχόπουλος-Duo de dos και άλλοι. Moυσικές Jazz: Γιώργος Κρομμύδας, Αλέκος Βρέτος, Μποέμ Co. Moυσικές από την Δυτική Αφρική από τους Michael Afolayan και το πολιτιστικό κέντρο «Ανάσα».

 

 

Θέατρο Πέτρας [Πετρούπολη] Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουνίου  

 

Maraveyas Ilegál

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του, ο Κωστής Μαραβέγιας, μας καλεί όλους για τρίτη χρονιά στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου σε ένα ακόμα πολύχρωμο μουσικό πάρτι, από αυτά που ξέρει να στήνει με σίγουρη επιτυχία. Για τρεις ημέρες.

 

 

Μέγαρο Μουσικής Αθήνών [Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον] Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Ιουνίου με είσοδο 10-12 ευρώ.

 

 

Indie free Festival #25

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η αδιάκοπη διοργάνωση από το 1990 έως σήμερα ενός νεανικού, οικολογικού Φεστιβάλ αφιερωμένου στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με το Πεδίο του Άρεως συνεχίζοντας το Indie Free Festival για 25η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσης του. Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό. 

 

 

Πεδίον του Άρεως, Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουνίου

 

 

Ζωντανοί Νεκροί

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Με αφορμή την επανένωση των ΖΝ και λίγο πριν την κυκλοφορία του πολυπόθητου Δεύτερου τόμου, ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, για μια μοναδική live εμφάνιση μαζί με τον Ηχοκράτορα (aka DJ ALX). Οι Ζωντανοί Νεκροί (ο Τάκι Τσαν, ο Μηδενιστής, ο Υποχθόνιος, ο Καταχθόνιος και ο Χαρμάνης) παρουσιάζουν αποσπάσματα από την δισκογραφία τους από το 1997. Μια συναυλία που θα ειναι ενα "ζέσταμα" για την νέα εποχή της μιας και μοναδικής ΖΝ σχολής.

 

 

Τεχνόπολις [Πειραιώς 100, Γκάζι] Σάββατο 27  Ιουνίου με είσοδο 10 ευρώ

 

 

Corrosion of Conformity

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένα συγκροτήματα που παίζει stoner, sludge, southern metal με groovy καταβολές, είναι οι Αμερικάνοι, από τη Βόρεια Καρολίνα, Corrosion of Conformity, ευρύτερα γνωστοί με τα αρχικά τους, C.O.C. Ίσως το πιο σημαντικό μέλος τους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο γκρουπ από την ίδρυσή τους το 1982, είναι ο κιθαρίστας / τραγουδιστής Pepper Keenan που μπήκε επτά χρόνια αργότερα, στο τρίτο τους άλμπουμ τους "Blind".

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος] Σάββατο 27 Ιουνίου με είσοδο 20 ευρώ

 

 

Colour for a Rebel + Stereovoid Live

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Colour for a Rebel συναντά τους Stereovoid σε μία συναυλία-έκπληξη με φόντο τους ετερόκλητους ρυθμούς και τις ξεχωριστές ατμόσφαιρες. Ο Γιώργος Αθανασίου - ή αλλιώς Colour For A Rebel - παράγει ένα παχύ στρώμα ήχου με μπάσο που χτυπάει στο στήθος και drive αρκετό για να ταρακουνήσει πόδια και μυαλό. Οι Stereovoid είναι ένα τρίο με βάση την Αθήνα που παράγει ακραίες μεταποκαλυπτικές μουσικές ψευδαισθήσεις και λοιπές σουρεαλιστικές ατμόσφαιρες, σαφώς επηρεασμένες από έναν ορυμαγδό αναφορών – εντός ή εκτός κατεστημένων ειδών.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 27 Ιουνίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

 

Off

 

 

Το γκρουπ των Off για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Keith Morris (Black Flag/Circle Jerks), μαζί με τους Dimitri Coats (Burning Brides), Steven Shane McDonald (Redd Kross) και τον Mario Rubalcaba (Earthless/Rocket from the Crypt) αποτελούν αυτή την στιγμή μια από τις πιο πολυσυζητημένες punk rock μπάντες στον πλανήτη.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Κυριακή 28 Ιουνίου με είσοδο 20 ευρώ.