Συναυλία από το Trio'92

Στο Ωδείο Αθηνών στις 30 Μαΐου

A.M. 27.5.2014 | 17:46

Συναυλία από το Trio'92

 

Ο κύκλος συναυλιών του Ωδείου κλείνει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στην Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής", με έργα των F. Schubert και E. Chausson, που θα ερμηνεύσει το Trio'92, ένα νεανικό σύνολο που αποτελείται από τρεις ταλαντούχους και διεθνώς βραβευμένους μουσικούς, τον Maciej Skarbek (πιάνο), την Nadezda Kalmykova (βιολί), και την Λουκία Λουλάκη (τσέλο).

 

Το Τρίο'92 δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012 από τον πιανίστα Maciej Skarbek από την Πολωνία, την βιολονίστα Magdalena Wieckowska, από την Πολωνία, επίσης, και την ελληνίδα τσελίστα Λουκία Λουλάκη. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν στη Βιέννη και θέλοντας να συνδυάσουν την αγάπη τους για την μουσική, έφτιαξαν το τρίο ονομάζοντάς το 92, από την κοινή ημερομηνία γέννησής τους.

 

Από τον Ιανουάριο του 2014 η βιολονίστα του τρίο, είναι η Nadja Kalmykova από την Ρωσία. Οι διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές των τριών νεαρών μουσικών, αλλά και η κοινή «ρωσική σχολή» στις σπουδές τους, συνδυάζονται σε δυναμική έκφραση και ερμηνεία που αναδεικνύει και μια κοινή ερμηνευτική πρόταση.