Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αμερικάνικη Μουσική

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Manhattan Vibes ensemble
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Οι Manhattan Vibes, περίφημο τζαζ συγκρότημα που ίδρυσε ο Έλληνας βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ενα πρωτότυπο πρόγραμμα που συμπληρώνεται με αγαπημένα συμφωνικά έργα των Γκέρσουιν και Μπέρνσταϊν, αμφότερα γεμάτα με "τζαζ" ηχοχρώματα και ρυθμούς. Η συναυλία συνιστά περιήγηση στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο της μουσικής τζαζ, που κατά πολλούς είναι "η σημαντικότερη μουσική ανακάλυψη του 20ού αιώνα".

 

 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυστραλιανή Μουσική

Ορχήστρα Δωματίου Intrarti
Adam Simmons, σαξόφωνα & κλαρινέτα
Γιώργος Κοντραφούρης, τζαζ πιάνο
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Πρόγραμμα συναυλίας

Α Μέρος

Πρόγραμμα ως ντούο με τον Γιώργο Κοντραφούρη

Ο Adam Simmons θα παρουσιάσει ενα πρόγραμμα που αποτελείται κυρίως από δικά του έργα, που ακολουθούν τις τάσεις της σύγχρονης τζαζ, με έμφαση στον λυρισμό και την μουσική αφήγηση. Ως συνθέτης, ο Adam Simmons ενδιαφέρεται να δημιουργεί μουσικές δομές που θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω μουσικές εξερευνήσεις. Γι' αυτόν η ομορφιά της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού έγκειται στο "διάλογο" που διενεργείται μεταξύ των μουσικών καθώς εκείνοι δημιουργούν μουσική μαζί. Η πρώτη του αυτή συνάντηση με τον Γιώργο Κοντραφούρη αναμένεται να ειναι συναρπαστική!

 

 

 

Β Μέρος

Πρόγραμμα με την Ορχήστρα Intrarti

Η νέα σουίτα του Adam Simmons "Travelling tales" γραμμένη ειδικά για να παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ "Συμφωνία" Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού είναι επηρρεασμένη από τα ταξίδια του Adam στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την αγάπη του για την Ιαπωνική μουσική shakuhachi, την πίστη του συνθέτη για την χρησιμότητα της Τέχνης, τον ευγενικό μινιμαλισμό της μουσικής του Νικ Τσιάβου – τις εμπειρίες, τους ήχους και τις ιδέες που γεννιούνται από την σύμπραξη μεταξύ τους, όταν δουλεύουν και δημιουργούν μαζί μουσικά τοπία και εικόνες, πανοραμικές ή εστιασμένες στη λεπτομέρεια...

 

*****