Από την ίδρυση της ορχήστρας των «Κιθαριστών» που είναι γνωστή και ως «100 κιθάρες» οι συντελεστές, αλλά και ο ιδρυτής Βαγγέλης Μπουντούνης μιλούν για την δυσκολία συντονισμού και κουρδίσματος μιας ορχήστρας νυκτών εγχόρδων αλλά και το «παράδοξο» να παίζουν οι σολίστες, δάσκαλοι και μαθητές μαζί. Έτσι οι εμφανίσεις τους είναι σπάνιες, όπως και η δισκογραφική τους παρουσία.

Κάθε συναυλία τους όμως σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Μία από αυτές ήταν και η εξαιρετική τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012 ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί σε διπλό CD και DVD από τη Sui Generis Music.

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στον «Ιανό» (Σταδίου 24) ο Βαγγέλης Μπουντούνης και οι «Κιθαριστές» θα παρουσιάσουν το δίσκος τους και θα παίξουν δείγματα της δουλειάς τους. Μαζί τους θα έχουν τη Μάρω Ραζή αλλά και τους Βασιλική Καρακώστα, Ελπινίκη Ζερβού, Κωνσταντίνος Μπουντούνης, Λυδία Μπουντούνη.

 

 

 


Στο δίσκο συμμετέχουν 210 κιθαριστές: σολίστες, καθηγητές και μαθητές 30 ωδείων απ' όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική προσπάθεια που αναδεικνύει την επίμονη, την υπομονή, τη μελέτη και τον ζήλο που επέδειξαν οι νεαροί κιθαριστές σε όλη την διάρκεια των εξαντλητικών προβών.

 

 

 

 

Στην προσεγμένη έκδοση που κυκλοφορεί θα ακούσετε εξαίσιες μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο (Η Άνοιξη – Vivaldi, Χοροί Αναγέννησης), από τον παγκόσμιο κινηματογράφο (Doctor Zhivago, The Godfather Theme), αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι (Το βαλς των χαμένων ονείρων, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης), παραδοσιακά τραγούδια από τον Πόντο, την Θράκη αλλά και από την Ισπανία και το Μεξικό, μελωδίες των Astor Piazzolla (Libertango), Yann Tiersen (La Valse d' Amelie), κ.ά.

 

 

 

Βαγγέλης Μπουντούνης 

 

* Συμμετέχουν, επίσης, η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, η σολίστ της κιθάρας Μάρω Ραζή, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο) και η Λυδία Μπουντούνη (βιολί).

 

 

 

*****