10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Fall Preview: Μουσική

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT 11.9.2013 | 16:35

 

Arctic Monkeys - AM (Domino, 19.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

To πέμπτο (και καλύτερο) άλμπουμ των Arctic Monkeys. Είναι από τα λίγα αγγλικά συγκροτήματα εκείνης της εποχής (των '00s) που έχουν ακόμα ενδιαφέρον και το πρώτο single τους «Do i wanna know» είναι ένα πολύ συμπαθητικό τραγούδι. Υπόσχονται hip hop και Ike Turner...

 

 

Arcade Fire - Reflector (Merge, 29.10)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

O τίτλος δεν είναι σίγουρος, αλλά το άλμπουμ θα σαρώσει. Με ένα Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς στο τσεπάκι τους για το προηγούμενό τους «The Suburbs» και έτοιμο το σάουντρακ για τη νέα ταινία του Spike Jonze, Her, επιστρέφουν με μία λιτή ανακοίνωση στο Twitter, χωρίς δελτία Τύπου και λεπτομέρειες. Α, την εκκλησία-στούντιο όπου ηχογράφησαν τα τρία προηγούμενα άλμπουμ τους την πούλησαν και το καινούργιο το ηχογράφησαν στα στούντιο του James Murphy (DFA) στη Νέα Υόρκη. 

 

 

Janelle Monaé - The Electric Lady (Wonderland Arts Society/Bad Boy, 10.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Υπέροχη Janelle. Νέο άλμπουμ, πάλι με εμμονή στη sci-fi, με ολοκαίνουργια, συναρπαστική σόουλ και καλεσμένους τον Prince και την Erykah Badu (και πολλούς άλλους) - ήρθε η ώρα για μαζική επιτυχία! Θα τη φέρει κανείς κι από δω για live;

 

 

Keep Shelly in Athens - At Home (Cascine, 17.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Από τη μέρα που εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα, τρία χρόνια μετά, κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το όνειρο κάθε γκρουπ: δημοσιότητα από τα διεθνή μέσα, κυκλοφορίες σε αξιόλογες ξένες εταιρείες, εμφανίσεις στο Coachella, περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη. Μετά από σκληρή δουλειά και πολλές δυσκολίες ήρθε η ώρα του πρώτου άλμπουμ τους, που έχει τίτλο «At Home» και είναι πολύ πιο groovy από τα κομμάτια στα singles τους. Όλο τον Οκτώβριο θα βρίσκονται στην Αμερική για να τον προωθήσουν με live.

 

 

DJ Rashad - Double Cup (Hyperdub, 22.10)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Τώρα που το footwork της σκηνής του Σικάγου έχει σαρώσει μέχρι και τα mainstream χιτάκια, ο DJ Rashad έχει πάει αλλού, πολύ μπροστά, με έναν ήχο που είναι ό,τι πιο νέο έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Μανιασμένοι technο ρυθμοί, η φρενίτιδα του drum 'n' bass και απειλητικοί σκοτεινοί ήχοι που είναι αταξινόμητοι. Το «I don't give a fuck» είναι σαρωτικό και πραγματικά ένα βήμα μπροστά στη χορευτική μουσική.

 

 

Darkside - Darkside (Clown & Sunset)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Χωρίς τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας, μετά το «Dafside's random access memories» (μια αγνώριστη version του «Random access memories» των Daft Punk), το πρώτο κανονικό άλμπουμ τους είναι από τα πιο συζητημένα στο Ίντερνετ - και τα πιο αναμενόμενα. Με ένα ατμοσφαιρικό δείγμα ήδη στο YouTube (τα 11 πρώτα λεπτά του άλμπουμ), το σχήμα του Nicolas Jaar και του Dave Harrington βάζει ήδη υποψηφιότητα για άλμπουμ της χρονιάς.

 

 

The Callas - Am I Vertical? (Inner Ear)

 

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Από τα πολύ αναμενόμενα του φθινοπώρου: το καινούργιο άλμπουμ των Callas σε παραγωγή Jim Sclavunos (σε Sonic Youth, The Cramps, Iggy Pop, στους Badseeds του Nick Cave, Grinderman). Οι αδελφοί Ιωνά επιμένουν με πείσμα, κόντρα σε κάθε αναποδιά, και πάντα εμφανίζονται με κάτι ενδιαφέρον.

 

 

Larry Gus - Years Not Living (DFA, 6.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Η ιστορία του δίσκου είναι πολύ μεγάλη, το ίδιο μεγάλες είναι κι οι περιπέτειες μέχρι την κυκλοφορία του. Σημασία έχει ότι ο Larry τα κατάφερε κι έγινε πανηγυρικά international. Έτσι, με τον δεύτερο επίσημο δίσκο του ανήκει στο δυναμικό της DFA. Με άπειρα samples και επιρροές, είναι ένας δίσκος που τον αντιπροσωπεύει πλήρως, με ήχο καταδικό του (όποιος ξέρει τον Larry και τον παρακολουθεί, καταλαβαίνει) - ένας προσωπικός θρίαμβος. Αυτά τα λίγα. Είναι ο δίσκος του φετινού φθινοπώρου.

 

 

The Weeknd - Kiss Land (Republic Records/XO, 10.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

Πριν από δύο χρόνια ήταν ό,τι πιο hot υπήρχε στη neo-soul, τα mixtapes του προκαλούσαν παροξυσμό και ήταν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Πριν καν βγάλει «κανονικό» άλμπουμ. Αυτό είναι κανονικό, για να δούμε...

 

 

MGMT - MGMT (Columbia, 17.9)

10 δίσκοι που κυκλοφορούν το επόμενο τρίμηνο

«Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε μουσική που καταλαβαίνουν όλοι από την πρώτη φορά που την ακούνε» λένε στο «Rolling Stone», αλλά και εύκολοι είναι και προσιτοί και ποπ και μια χαρά μπάντα, που γίνεται όλο και καλύτερη. Το νέο άλμπουμ τους έχει ήδη ένα χιτ, το «Your life is a lie».

 

 

Έρχονται επίσης:

Boy - American Unicorn

Electric Litany - Enduring Days You Will Overcome

Deltron 3030 - Deltron Event II

Drake - Nothing Was The Same

Laurel Halo - Chance of Rain

MIA - Matangi

Los Compensinos - No Blues

Oneohtrix Point Never - R Plus Seven

Livity Sound - Livity Sound

Nine Inch Nails - Hesitation Marks

Forest Swords - Engraving

Eminem - MMLP2