Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 26.10.2018 | 12:08

C-Loud Fest

Το C-Loud Fest πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2017 στο Gagarin 205, με τους Keep Shelly In Athens, Papercut και Monsieur Minimal, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την dream pop σύνθεσή του και το ατμοσφαιρικό ύφος του.


Φέτος, μένοντας πιστό στην αγάπη του για την ελληνική electro pop σκηνή, αλλάζει χώρο και μας καλεί στο Ρομάντσο. Πρωταγωνιστές θα είναι οι LIEBE, το πολυσυζητημένο electro pop δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη, η Melentini μαζί με τους The Running Blue Orchestra και οι Magenta Flaws.


27/10, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 210 3425335, 22:30, εισ.: 10-12 ευρώ

 

 

Gorilla Biscuits

Τα live του Σαββατοκύριακου
Gorilla Biscuits


Οι Gorilla Biscuits είναι ένα straight edge hardcore punk συγκρότημα από την Νέα Υόρκη. Σχηματίστηκαν το 1987, όταν 5 παιδιά από την hardcore σκηνή, θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι φρέσκο, θεωρώντας ότι εκείνη τη στιγμή η σκηνή είχε βαλτώσει. Κατέληξαν να γίνουν ένα από τα πιο γνήσια hardcore συγκροτήματα και να επηρεάσουν πολλά άλλα μεταγενέστερα.


26/10, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 21:00, εισ.: 18-20 ευρώ

 

 

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Μάνος Ελευθερίου


Το Μέγαρο αποχαιρετά τον δημιουργό με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο, την Μάρθα Φριντζήλα, τον Γιάννο Περλέγκα (στο ρόλο του αφηγητή) και λαϊκή ορχήστρα 12 μουσικών.


26,27,29 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 10-55 ευρώ

 

 

Yiasena

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Οι Κουϊντέτο Yiasena δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο.


Οι Κουϊντέτο Yiasena δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο από την Σοφία Ρουμπάτη, ελληνικής καταγωγής και τον Özenç Duzenli τουρκικής καταγωγής.

 

Η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική των χωρών τους και την jazz τους προέτρεψε να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν μουσικές γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και άλλους τόπους με παρόμοιες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρα.


26/10, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 21:30, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Pale Oaks

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Pale Oaks


Συνδυάζοντας ένα μεγάλο εύρος επιρροών από το alternative rock των Jimmy Eat World, Biffy Clyro και Thrice μέχρι την synth pop των M83 και CHVRCHES οι Pale Oaks δημιουργούν ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα.


Το πρώτο EP των Pale Oaks «...I've Been Better» ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Άλεξ Κετεντζιάν (Planet Of Zeus, Despite Everything) στα Unreal Studios.


28/10, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

 

 

Γιώργης Χριστοδούλου, Storytelling

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Γιώργης Χριστοδούλου


Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιώργης Χριστοδούλου, σε ρόλο σύγχρονου παραμυθά, ερμηνεύει τραγούδια από την εποχή του μεσοπολέμου και αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω τους.

 

Γιατί ένα τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη άργησε δέκα χρόνια να γίνει επιτυχία; Υπήρξαν άραγε talent shows στην Αθήνα πριν ακόμα κι από το 1950; Κι αν ναι, πώς ήταν; Ποια τεράστια επιτυχία που δεν σταμάτησε να διασκευάζεται ξανά και ξανά από τότε που κυκλοφόρησε έως σήμερα, είχε αρχικά απορριφθεί από τη δισκογραφική εταιρεία και γιατί; Αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτονται σε μια μουσική διαδραστική παράσταση.


28/10, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ψαραντώνης/ Νίκη Ξυλούρη

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Ο κορυφαίος εκφραστής της κρητικής παράδοσης επιστρέφει στο Half Note. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.


26- 29/10, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30, Εισιτήριο: 15-25 ευρώ

Οδηγός Μουσικής