10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 21.9.2018 | 15:15

Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is, A Tribute to Leonard Cohen

Την ημέρα που ο Leonard Cohen θα γινόταν 84 ετών τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής τα κομμάτια που. Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η ευέλικτη φωνή της Lou is θα προσεγγίσουν το σύμπαν του Cohen, συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών.

 

21/9, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Κήπος), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 10-12 ευρώ

 

 

1000mods

Λίγους μήνες από την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική και πριν εμφανιστούν περίφημο Hellfest της Γαλλίας οι stoner rockers δίνουν μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Μαζί με τους θα είναι και οι Million Hollers.

 

21/9, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας, 18:30, εισ.: 10-14 ευρώ

 

 

Son Lux

 

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Son Lux

Οι Son Lux πειραματίζονται με στοιχεία ηλεκτρονικής ποπ και soul. Πρόσφατες συνεργασίες τους περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως η Lorde, ο Woodkid και ο Sufjan Stevens. Το live θα ανοίξει ο Γκανέζος SK Kakraba, δεξιοτέχνης του gyil, ενός είδους παραδοσιακού ξυλόφωνου της χώρας του.

 

21/9, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 18-22 ευρώ

 

 

Ηχοτοπία/ Sugar Factory/ Silent Move, Cinematic

 

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Ένα oπτικοακουστικό πρότζεκτ με φόντο σημαντικά κινηματογραφικά έργα θα φιλοξενήσει το Temple.

Οι «Ηχοτοπία», το οπτικοακουστικό πρότζεκτ από την Αθήνα που επαναπροσδιορίζει με ηλεκτρονική μουσική τη νουάρ ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών και οι από το Κιλκίς ορμώμενοι Sugar Factory που συνδέουν τον ηλεκτρονικό ήχο τους, με το γερμανικό και γαλλικό κινηματογράφο του μεσοπολέμου, θα παίξουν με φόντο την ταινία, Βερολίνο, η συμφωνία μιας μεγαλούπολης – [Walther Ruttmann (1927)].

 

To event θα ανοίξει το δίδυμο των Silent Move, μία μπάντα που αυτοσχεδιάζει μουσικά πάνω σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Τώρα θα πειραματιστούν με τον Ανδαλουσιανό σκύλο.

 

21/9, Temple Athens, Ιάκχου 17, 21:00

 

 

Planet of Zeus

 

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Planet of Zeus

Δέκα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς και λίγο πριν από την κυκλοφορία του live άλμπουμ τους, οι Planet of Zeus δίνουν μια δωρεάν υπαίθρια συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Μαζί τους τα επιλεγμένα από τους ίδιους συγκροτήματα Tuber, οι Whereswilder και Supersoul.

 

22/9, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 18:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

Lumerians

 

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Lumerians

Οι Lumerians, από το Οakland της Καλιφόρνιας, αποτελούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες στο χώρο της σύγχρονης ψυχεδέλειας.

 

Αντλώντας τις επιρροές τους από μία ευρεία μουσική γκάμα τόσο από το παρόν όσο και από το παρελθόν καταφέρνουν να δημιουργούν τον δικό τους προσωπικό ήχο που πάντα ακούγεται σα να 'ρχεται από το μακρινό μέλλον. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Steams.

 

22/9, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: από 12 ευρώ

 

 

Διονύσης Σαββόπουλος & Μαρίνα Σάττι, Για την υγεία των κοριτσιών μας

Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά και παρουσιάζει στη σκηνή του Ηρωδείου την ομάδα «Μαρίνα Σάττι, Fonés και Chόres» και την ομάδα «Άλκμαν» σε μια συναυλία στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου, από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία».

 

23/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 21:00, εισ.: 15- 60 ευρώ

 

 

Τhe Blank/ Acid Barretts

 

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Oι Acid Barretts είναι ένα lo-fi post punk/shoegaze ντουέτο με noise pop επιρροές.

Οι rockers The Blank επιστρέφουν στο six dogs για να παρουσιάσουν το πρώτο τους EP με τίτλο "Imago" μαζί με τους Acid Barretts.

 

Oι Acid Barretts είναι ένα lo-fi post punk/shoegaze ντουέτο με noise pop επιρροές. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2013, έχουν κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή ένα EP με τίτλο "DK" και αυτόν τον καιρό ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου full length album τους με την ονομασία "Sustain".

 

23/9, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

Active Member

Ένα μουσικό οδοιπορικό στα 26 χρόνια και τη μεγάλη δισκογραφία τους μαζί με κομμάτια από το πρόσφατο 19ο άλμπουμ τους με τίτλο «Ζαλίκι» παρουσιάζουν οι Active Member στο Θέατρο Βράχων.

 

22/9, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνας, 21:00, εισ.: 8-12 ευρώ

 

 

Drunk Jackals/ Μινερβα

Οι Μινέρβα είναι ένα garage/lo-fi quartet με καταγωγή την Κόρινθο. Οι Drunk Jackals σχηματίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 επίσης στην Κόρινθο. Με την αγάπη για το αμερικανικό και βρετανικό ροκ των 60's και 70's να τους ενώνει αποφάσισαν το ύφος τους να κινηθεί σε ανάλογα μονοπάτια.

 

23/9, Crust, Πρωτογενους 13, 21:30, εισ.: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής