Ηρώδειο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών και η Ορχήστρα της ΕΡΤ τιμούν την Ημέρα Μουσικής, με μία μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 

Στο πρώτο μέρος, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το «Εισαγωγή και φούγκα πάνω σε δύο Ελληνικά Θέματα» του Διονύσιου Λαυράγκα και το «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Νο.3, σε ντο ελάσσονα, έργο 37» του Μπετόβεν, με τον σολίστ Γεώργιο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη «Συμφωνία Νο.  9, μι ελάσσονα, έργο 95», «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

 

Info:

Ηρώδειο

Διονυσίου Αεροπαγίτου, Ακρόπολη

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου από τα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ & του Ηρωδείου

 

 

Μέγαρο Μουσικής, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Η Μουσική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γιορτάζει για όγδοη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με μια πρωτότυπη εκδήλωση για όλες τις ηλικίες.

 

Θα πραγματοποιηθεί προβολή μουσικής ταινίας, θα λειτουργήσουν εργαστήρια μουσικοθεραπείας για μικρούς και μεγάλους, ενώ το απόγευμα θα κλείσει με μια αλλιώτικη ρεμπέτικη συναυλία, με τα σχήματα «Τριάμισι Έγχορδα» και «Αναφανδόν».

 

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 17:00 - 19:45

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 16:00

Πληροφορίες στο 210 7282333

 

 

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Πού θα γιορτάσουμε αύριο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

 

Η πολυαναμενόμενη υπαίθρια βραδινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο αρχίζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 20:00 και συμμετέχουν η Camerata Junior, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας και το σχήμα Γιάννα Βασιλείου and Band.

 

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 21:00 - 23:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο 210 7282333

 

 

Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Πού θα γιορτάσουμε αύριο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων

 

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 21:00 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, με την Α’ παγκόσμια παρουσίαση του νέου συμφωνικού και χορωδιακού έργου «Ραψωδία το στολίδι», του βραβευμένου Ελληνογάλλου συνθέτη συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, σε ποίηση Γιώργου Χρήστου.

 

Info:

Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Athenaeum

Το Athenaeum γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, από τις 20:30 έως τις 24:00, μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτίριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου οι σπουδαστές του τμήματος Jazz του Ωδείου θα παίξουν χαρακτηριστικά ρεύματα της τζαζ μουσικής Swing, Bebop, Modal.

 

Info:

Athenaeum

Αδριανού 3, Θησείο. Τηλέφωνα: 210 3211987-49-55

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 20:30 - 24:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ash In Art

Πού θα γιορτάσουμε αύριο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Reggretiko Project

 

Προβολή στην ταράτσα της Τελετής Έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής ζωντανά από τη συναυλία και σύμπραξη των Reggetiko Project & Serafeim Tsotsonis από το Μουσείο Μαστίχας Χίου, Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

 

Info:

Ash In Art

Ηρακλέους 10 &  Καλλιρόης, Αθήνα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 20:45

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πλατεία Αβησσυνίας

Για τον εορτασμό της Ημέρας Μουσικής έχει οργανωθεί μια μουσική συνάντηση με προβολές ταινιών μικρού μήκους, Visual projection, μπαζάρ βινυλίων, αντικών και μεταχειρισμένων μουσικών οργάνων. Live με τους Cue 'n Loop & Emmanuel / George Michas / InDaMouse (Reggaewise) /Road Duck (Dj set) / Rollit / Saniter & Theremin (Cannibal Radio) / St.M. (Deep Phase) / Wosui (Reggaewise / DubRiots)

 

Info:

Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 17:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πρωτογένους Street Party

Πού θα γιορτάσουμε αύριο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Πρωτογένους

 

Το Crust σε συνεργασία με το Syd Records μετατρέπουν την Πρωτογένους σε ένα υπαίθριο stage με live acts και dj sets από τον Χρήστο Αγγελόπουλο (Diskotekken, Crust) & τον UnknownArtist. Όσοι ακούν Indie, Εlectronica και Νu disco θα είναι εκεί.

 

Info:

Οδός Πρωτογένους, Ψυρρή

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 18:30 - 24:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πεζόδρομος οδού Θησέως

Σε συνεργασία με το I.P.P.O. BAR, ο πεζόδρομος της οδού Θησέως μετατρέπεται σε live stage. Οι Sounds for some other order (21:00), οι Dirty Athens Brass Band (21:30), οι Mondecai (22:00) και οι Youth in Outer Space (22:30) μας περιμένουν.

 

Info:

Πεζόδρομος οδού Θησέως, Σύνταγμα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ιστορική οικία Μανώλη Καλομοίρη

Συναυλία με Έργα για Πιάνο και Μουσική Δωματίου των καθηγητών και σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου Νοτίων Προαστίων. Το πρόγραμμα επιμελείται η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου, Χαρά Καλομοίρη, και περιλαμβάνει έργα του κλασσικού αλλά και του σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου. Συμμετέχουν νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές  που διακρίθηκαν ή βραβεύτηκαν καθώς και μουσικά σύνολα του ωδείου.

 

Info:

Ιστορική οικία Μανώλη Καλομοίρη

Τρίτωνος 81, Παλαιό Φάληρο

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 20:00

Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις. Πληροφορίες - κράτηση προσκλήσεων στα τηλέφωνα 210 5233175 και 210 9814241

 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αθήνα εδώ.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Οδηγός Μουσικής