Κάποια παιδιά δεν έχουν την πολυτέλεια να ζήσουν παιδική ηλικία, αναγκάζονται να μεγαλώσουν απότομα και δεν έχουν καν τα αυτονόητα.


Αυτά τα παιδιά είναι που βοηθάει το Κέντρο Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου των Γιατρών του Κόσμου «Πειραιώς 33».
Το Κέντρο εστιάζει στην ενίσχυση παιδιών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, προσφέροντάς τους ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική φροντίδα. Στόχος του Κέντρου είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και της φτώχειας, σε μία συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Για να μπορούν τα παιδιά του κέντρου να συνεχίσουν να είναι παιδιά.

 

 

 

Τους σκοπούς, λοιπόν, του Κέντρου Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου έρχονται να υποστηρίξουν κάποια άλλα παιδιά. Τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στα γκράφιτι του κέντρου και συγκεκριμένα στα έργα του street artist STMTS.

 

Αν κινείσαι στο κέντρο της Αθήνας τα έχεις δει. Γκράφιτι-έργα τέχνης με πρωταγωνιστές παιδιά. Τα παιδιά του STMTS είναι παιδιά του κέντρου κι έχουν πολλά κοινά με τα αληθινά παιδιά του κέντρου: ζούνε μέσα στη βοή της πόλης και είναι εύκολο, μέσα στη βιασύνη σου, να τα προσπεράσεις.

 

 

O ίδιος ο καλλιτέχνης επενέβη στα υπάρχοντα έργα του, σε έργα που υπάρχουν χρόνια τώρα στους δρόμους του κέντρου. Με την ίδια τεχνοτροπία, δημιούργησε μία επέκταση στα γκράφιτι αυτά που έφερε το μήνυμα «Τα παιδιά του κέντρου σε χρειάζονται» και καλούσε τον κόσμο να καλέσει στη γραμμή στήριξης 19830 ώστε να στηρίξει το έργο του Κέντρου Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου.

 

Γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα έργα; Γιατί τα παιδιά των έργων του STMTS είναι και αυτά γνήσια παιδιά του κέντρου. «Ζούνε» μέσα στη βουή της πόλης χρόνια τώρα, έχουν φθορές και είναι εύκολο μέσα στη βιασύνη σου να τα προσπεράσεις.

 

 

Κι επειδή τα παιδιά του κέντρου δεν αξίζουν να τα προσπεράσουμε, με ένα τηλεφώνημα στο 19830 μπορούμε κι εμείς να σταθούμε στο πλάι τους. Για να μπορεί το Κέντρο Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου να συνεχίσει το έργο του και κανένα παιδί να μη μείνει στο περιθώριο.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου των Γιατρών του Κόσμου εδώ

 

Χρέωση κλήσης στο 19830: από σταθερό 2,60€ με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας, από κινητό 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας.