Τρεις λόγοι για να κατεβείτε στα Αισχύλεια

Το αγαπημένο φεστιβάλ μόλις ξεκίνησε στην Ελευσίνα με ένα πρόγραμμα που έχει κάτι να προτείνει σε όλους

«Τροτύλη» από τον Βαγγέλη Γκίνη

Στις 6 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2018, η εγκατάσταση της φωτογραφικής έκθεσης «Τροτύλη» που δημιούργησε ο Βαγγέλης Γκίνης με κεντρικό θέμα το εργοστάσιο της Πυρκάλ, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο ανθρώπινο δυναμικό της.

 

Ένα πολύτιμο τεκμήριο για την πρόσφατη ιστορία του τόπου της Ελευσίνας, για ένα εργοστάσιο που παραμένει ζωντανό στη μνήμη των ανθρώπων της, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Βαγγέλης Γκίνης. «Δεν βρήκα έναν εργαζόμενο που να μη λυπάται για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.

 

Τους θαύμαζα όλους όταν μιλούσαν για τη δουλειά τους. Πώς είναι δυνατόν να αγαπάς τόσο πολύ κάτι το οποίο μπορεί να σε σκοτώσει;» αναρωτιέται ο καλλιτέχνης.

 

Μια πρωτοποριακή φωτογραφική έκθεση που κατ’ επιλογήν ξεφεύγει από το σύνηθες πλαίσιο παρουσίασης εντός ενός κλειστού εκθεσιακού χώρου και αναδεικνύει τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες που προσφέρει το Παλαιό Ελαιουργείο. 

 

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση του αντίστοιχου φωτογραφικού λευκώματος «Τροτύλη». Την επιμέλεια της έκθεσης και του φωτογραφικού λευκώματος έχει η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.

 

Info:

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα

Εγκαίνια έκθεσης με παράλληλη παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος «Τροτύλη» Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2018 - 14 Οκτωβρίου 2018.

 

Ώρες λειτουργίας: 06.09 - 23.09: Δευτέρα έως Παρασκευή 19.00 -23.00, Σάββατο και Κυριακή 11.00-13.00 και 19.00 -23.00, 25.09 -14.10: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 -21.00, Σάββατο και Κυριακή 11.00 -13.00 και 17.00 - 21.00.

Είσοδος ελεύθερη

 

Κινηματογραφικό πρόγραμμα

Τρεις λόγοι για να κατεβείτε στα Αισχύλεια
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί «Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου.

 

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών των Αισχυλείων περιλαμβάνει ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, οι οποίες προβάλλονται από τις 30 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.

 

Η έναρξη γίνεται στις 30 Αυγούστου με την ταινία «Άφτερλωβ» σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου. Ακολουθεί την 1 Σεπτεμβρίου «Ο Γιος της Σοφίας», σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου.

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου προβάλλεται το «Τελευταίο Σημείωμα» σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, στις 11 Σεπτεμβρίου το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στις 15 Σεπτεμβρίου «Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου και η κινηματογραφική αυλαία πέφτει στις 18 Σεπτεμβρίου, με προβολή ταινιών μικρού μήκους.

 

Info:

Θερινός κινηματογράφος, παραλία Ελευσίνας

Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα 

Διάρκεια: 30 Αυγούστου 2018 – 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Εισιτήρια: 5 ευρώ

 

Θραξ Πανκc, Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια

Τρεις λόγοι για να κατεβείτε στα Αισχύλεια
Οι Θραξ Πανκc που φέρνουν την «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια» τους στην παραλία της Ελευσίνας.

 

Μια διαφορετική, όσο και ιδιαίτερη βραδιά σας περιμένει το κοινό στις 31 Αυγούστου, στο Παλαιό Ελαιουργείο. Τον λόγο παίρνει η παράδοση μέσα από τον ανατρεπτικό και πολύ διαφορετικό τρόπο των Θραξ Πανκc που φέρνουν την Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια τους στην παραλία της Ελευσίνας.

 

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν οι Θραξ Πανκc, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης βρέθηκαν το 2008 και ξεκίνησαν να παίζουν τα τραγούδια των διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπάνε.

 

Με εμφανίσεις σε πολύ διαφορετικά μέρη και με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον είναι ασταμάτητοι. Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους.

 

Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι, καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο.

 

Info:

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα 

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 5 ευρώ

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός