Όταν περνάς μια περίοδο κατά την οποία κανένα βιβλίο δεν σε εμπνέει, μπορείς να μη διαβάσεις τίποτα ή να γράψεις το δικό σου βιβλίο. Η Μυρτώ Μαραγκού ευτυχώς επέλεξε το δεύτερο κι έτσι ξεκίνησε η συγγραφική της πορεία.

 

«Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο μόνη μου, αλλά, όλως περιέργως, ένιωσα ότι ήταν η πιο σωστή και αληθινή επιλογή που έκανα στη ζωή μου. Από εκείνη την ημέρα άρχισε μια καινούργια μανία που με οδήγησε αισίως στο βιβλίο μου Κυνηγός και στα πρώτα μου βήματα στον εκδοτικό χώρο. Ήταν η ανάγκη μου να αναπνεύσω μέσα από αυτό το βιβλίο, που πολλοί έχουν περιγράψει ως κλειστοφοβικό, και να περάσω στην επόμενη φάση, την ενηλικίωση, στο Τέλος».

 

Το νέο της βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, αφορά την αναπάντεχη συνάντηση δύο αγνώστων, μιας γυναίκας κι ενός άντρα, μέσα στο τρένο. Παιχνίδια λέξεων, ψυχολογικά τρικ, μοναχικές διαδρομές αυτογνωσίας και λύτρωσης.
Κι όταν ο ένας φεύγει, μένει πίσω ένα αινιγματικό αντικείμενο που θα οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θησαυρού.

 

Η συγχρονικότητα που τους ένωσε θα κάνουν ξανά τις πορείες τους να διασταυρωθούν; Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής που εμπνέεται από την καθημερινότητα.

 

«Πιστεύω πως πηγή έμπνευσης ήταν το γεγονός ότι έβλεπα πράγματα γύρω μου που δεν καταλάβαινα γιατί φαίνονταν τόσο φυσιολογικά σ' εμένα αλλά τόσο δύσκολα στους άλλους, και το ανάποδο. Όπως επίσης το ότι οι άνθρωποι γύρω μου δεν μιλούσαν γι' αυτά που ένιωθαν».

 

Η συγγραφέας Μυρτώ Μαραγκού, όταν δεν γράφει, μελετά αρχαία κείμενα, ψυχολογία και φιλοσοφία, ζωγραφίζει με διάφορες τεχνικές και χάνεται µε τις ώρες σε ατελείωτο gaming και διάβασμα.

 

FΒ: Μυρτώ Μαραγκού/Myrto Maragkou, Instagram: myrtomaragkou