Υποστηρίζοντας την άποψη του Νικηφόρου Βρεττάκου, πως «Η ποίηση δεν είναι παρά ένας μεγεθυντικός φακός της πραγματικότητας∙ η μεγέθυνση των αληθινών διαστάσεων του ανθρώπου και του κόσμου που μας περιβάλλει μπορεί να μας μεταδώσει την αίσθηση του μεγαλείου της ζωής την οποία είμαστε έτοιμοι να καταστρέψουμε», ο καλλιτέχνης Γιάννης Τσαμαντάκης, με αφορμή τη δεύτερη έκδοση της ποιητικής του συλλογής «Τα Πέρα Πλάσματα», αφιερώνει στο Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» ένα δρώμενο με μουσική, τραγούδια και οπτικοποιημένα ποιήματα. Για να ακουστεί πιο δυνατά το μήνυμα της ζωής με νόημα και να μεγαλώσει ο κύκλος των ανθρώπων που παλεύουν για τις ίδιες αξίες.

 

Με την αφιλοκερδή συμμετοχή του ηθοποιού κ.κ. Φώτη Μακρή και των μουσικών: Χάρη Ανδρέου, Μιχάλη Βρέττα, Μικαέλας Δαρμάνη, Λυδίας Θεοχάρη, Πέτρου Κουτρουμπή, Στάθη Λόντου, Γιώργου Νικητόπουλου, Δημήτρη Παπατσαρούχα, Bradley White-Dale, JustSteve, Ε1ΕΝ.

 

Το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» ιδρύθηκε το 2007 ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο οποίο φιλοξενούνται όλο το 24ωρο 30 περίπου άτομα με σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση από 16 έως 50 ετών.

 

Ο Γιάννης Τσαμαντάκης γεννημένος το 1976, γράφει ποίηση και στίχους εδώ και είκοσι χρόνια. Το βιβλίο «Τα Πέρα Πλάσματα» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή. Είναι λάτρης του σκληρού ήχου, ραδιοφωνικός παραγωγός και αθλητής χειροσφαίρισης.