Την Τρίτη 14 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Δημήτρης Σεβαστάκης επιλέγει και διαβάζει κείμενα από το βιβλίο οι «Μέρες Αφηγούνται» του μεγάλου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο και συζητά με τον Ηρακλή Λογοθέτη και το κοινό της εκδήλωσης.

 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και τις ιστορίες του Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή). Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

 

Κάθε μήνα, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης υποδέχεται τους καλεσμένους από τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, συνομιλεί μαζί τους για και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης. Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20:00.