Η Τoss Gallery της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την πρώτη κοινή έκθεση των Theofilos dmf και Anastasia.stb

Η Τoss Gallery της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την πρώτη κοινή έκθεση των Theofilos dmf και Anastasia.stb. Facebook Twitter
0

Η παρατήρηση της πραγματικότητας αποτελεί μία από τις βάσεις της δημιουργικής διαδικασίας: είτε πρόκειται για πιστή αναπαράσταση της καθημερινής ζωής είτε για δημιουργική αναδιατύπωση όσων τη συνδιαμορφώνουν. Η προσέγγιση του Θεόφιλου και της Αναστασίας αντλεί έμπνευση και από τα δύο προκειμένου να πλησιάσει όσο γίνεται περισσότερο την ελεύθερη έκφραση και την απόδοση των συναισθημάτων που την πυροδοτούν.

Η Τoss Gallery της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την πρώτη κοινή έκθεση των Theofilos dmf και Anastasia.stb. Facebook Twitter

Στις 7 Απριλίου, στο πλαίσιο της πρώτης τους κοινής έκθεσης, τα τοπία ως αφηρημένοι χώροι, συχνά ως χρώμα αναμεμειγμένο με χρώμα, ευθυγραμμίζονται με τη διάδραση των υποκειμένων μέσα στο δυναμικό και εναλλασσόμενο περιβάλλον τους. Από τη μία η επιβράδυνση και από την άλλη η επιτάχυνση –έννοιες στενά συνδεδεμένες με την καθημερινότητα των τελευταίων ετών– φαίνεται να έχουν διαμορφώσει καθοριστικά την παραγωγή των ίδιων των έργων της έκθεσης Άτιτλο [Untitled] που θα φιλοξενείται στην Toss Gallery του La Doze μέχρι τις 17 Απριλίου.

Η Τoss Gallery της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την πρώτη κοινή έκθεση των Theofilos dmf και Anastasia.stb. Facebook Twitter

Με την κίνηση άλλοτε να σωματοποιείται και άλλοτε να επιτρέπει την εξωτερίκευση των εσωτερικών νοημάτων και ερμηνειών, ο Θεόφιλος προτείνει τη θέαση των σωμάτων και της ανθρώπινης συνύπαρξης στον δημόσιο χώρο ως μια μελέτη των στοιχείων εκείνων που συχνά παραγνωρίζουμε. Ανάλογα στοιχεία εντοπίζονται και στην πρακτική της Αναστασίας, η οποία δίνοντας έμφαση στο τοπίο, παραδίδει διακοσμητικούς καμβάδες που διευρύνουν τη φαντασία, ενώ λειτουργούν ως ζωντανά αρχεία ενός roadtrip σε αδιάκοπη πορεία. Οι καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις συναντώνται στην επικοινωνία της ίδιας της δημιουργικής τους πράξης – στα διαδραστικά σημεία της έκθεσης (η γωνία των εκδόσεων και των sketchbooks, ένα από αυτά) που τις κάνουν να συνυπάρχουν ως καλλιτεχνικές εκφράσεις ή ως στιγμές απελευθέρωσης από τα στενά όρια του ρεαλισμού.

Η Τoss Gallery της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την πρώτη κοινή έκθεση των Theofilos dmf και Anastasia.stb. Facebook Twitter

Η συνάντησή τους, λοιπόν, στο πλαίσιο της πρώτης τους κοινής έκθεσης αποτελεί με βεβαιότητα μια φυγή από τη ροή της καθημερινότητας· εκείνης που άλλοτε εμπνέει την πιστή απεικόνισή της και άλλοτε ζητά τη φαντασιακή, αφηρημένη της αναπαράσταση. Και είναι σε αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο που ο Θεόφιλος και η Αναστασία μας καλούν να προσαρμόσουμε για λίγο τις ταχύτητές μας και να (ανα)γνωρίσουμε όσα μας περιβάλλουν, όσα αλλάζουν και όσα παραμένουν ελεύθερα – όπως η δημιουργική τους έκφραση και η ανάγκη τους για ταξίδια και παρατήρηση.

INFO:

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 7 Απριλίου, με μουσικές από τον DJ Waif 

Διάρκεια Έκθεσης: 7/4 – 17/4

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 20.00

Toss Gallery

Η Toss Gallery βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζεται στον πρώτο όροφο του La Doze στην οδό Βηλαρά 1 και Συγγρού γωνία.

Artists Info:

Teo: https://www.instagram.com/teo_dmf/?hl=el

Anastasia.Stb: https://www.instagram.com/anastasia.stb/?hl=el

Toss Gallery:

https://www.facebook.com/Tossgallery

https://www.instagram.com/toss_gallery/

Facebook Event:

[Άτιτλο] Theofilos dmf & Anastasia Stb

La Doze:

https://www.facebook.com/LaDozeBar/

https://www.instagram.com/ladozebar/

Εικαστικά - κριτικές
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Διαστροφή": Έκθεση φωτογραφίας του food-photographer Χρόνη Σπανού στο Casablanca social club

Εικαστικά - κριτικές / «Διαστροφή»: Έκθεση φωτογραφίας του food-photographer Χρόνη Σπανού στο Casablanca social club

Μια ανατρεπτική προσέγγιση που αναδεικνύει την ωμή ομορφιά των συστατικών της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα για την «μαγειρική» των εικόνων του φωτογράφου κι όχι του chef.
THE LIFO TEAM
'Αγγελος Παπαδημητρίου - Αλίμονο στους νέους

CASTRATO / 'Αγγελος Παπαδημητρίου - Αλίμονο στους νέους

Η Μαρίνα Φωκίδη πέρασε ένα απόγευμα στο σπίτι-ατελιέ του καλλιτέχνη, όπου, υπό τους ήχους παλιών τραγουδιών, ανάμεσα σε αρωματικά τσάγια, παστάκια και στα νέα του πορσελάνινα έργα (που είναι γεμάτα χιούμορ και πνεύμα), μίλησαν για την αληθινή τέχνη, την ελευθερία που οφείλει να έχει κάθε καλλιτέχνης ώστε το ταλέντο του να απεγκλωβίζεται από ό,τι τον κρατά πίσω και να υιοθετεί με ενθουσιασμό παιδιού τα καινούργια πράγματα.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΚΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ