Sissi’s Art Room: Με την έκθεση MYTHO|PLASMA μας προσκαλεί στον νέο του χώρο στην Κηφισιά

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του ανερχόμενου Χρήστου Κατσίνη, καθώς και έργα από την ιδιωτική συλλογή της Σίσσυς και επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης.

The LiFO team, 6.2.2023 | 12:40
ADVERTORIAL

 

Η Τέχνη υπάρχει για να συγκινεί. Να ξυπνά τις αισθήσεις, να δημιουργεί εσωτερικούς διαλόγους και τελικά να τέρπει, να λυτρώνει με διαφορετικό τρόπο τον καθένα μας. Η Τέχνη είναι για όλους. Υπάρχει για να μπορείς ανά πάσα στιγμή να την αναζητήσεις και να τη βρεις εκεί όπου νιώθεις άνετα να την απολαύσεις. Το Sissi’s Art Room είναι ακριβώς ένας τέτοιος χώρος. Φτιάχτηκε με πολλή αγάπη για την Τέχνη και τις συγκινήσεις που προκαλεί και βρίσκεται πλέον στο νούμερο 7 της Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά.

 

Εκεί, στο εμπορικό κέντρο Φοίνικες, το Sissi’s Art Room συνεχίζει να παρουσιάζει το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ ταυτόχρονα τιμά την ιστορία της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Όπως λέει η ιδιοκτήτρια, «η ιστορία δεν είναι για να την ξεχνάς.»

 

Sissi’s Art Room

 

Μέσα από τις εκθέσεις που φιλοξενεί, μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου πρωταγωνιστεί η φαντασία και το συναίσθημα. Και καταφέρνει να μας ξεναγήσει σε αυτόν, χάρη στη ζεστή της διάθεση και την οικειότητα που σε κάνει αισθάνεσαι. Η σύνδεση ανάμεσα στο κοινό και τον καλλιτέχνη έρχεται αβίαστα και είναι μια εμπειρία μοναδική.

 

Sissi’s Art Room

 

Στα εγκαίνια του νέου χώρου που θα γίνουν την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το Sissi’s Art Room φιλοξενεί και την πρώτη επίσημη έκθεση “MYTHO|PLASMA” με έργα του ανερχόμενου Χρήστου Κατσίνη, καθώς και έργα από την ιδιωτική συλλογή της Σίσσυς και επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης.

 

Sissi’s Art Room

 

Ο καλλιτέχνης προσεγγίζει μέσα από τα έργα του τον «μύθο» και το «πλάσμα» με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο:

 

«Μύθος»: Ερμηνεία σχέσης πρωτόγονου ανθρώπου και φυσικών, κοινωνικών δυνάμεων με συμβολικό τρόπο προσέγγισης. Μια προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τον κόσμο που τον περιβάλλει μέσα από πλασματικά συμβάντα, που πολλές φορές βοηθάνε στο να προλάβουμε, να αποφύγουμε ή να εκμεταλλευτούμε κάτι δυσάρεστο. Σε μια κοινωνία, με πολέμους, εγκλεισμούς, εντάσεις, κοινωνικά και περιβαλλοντικά συμβάντα, ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να δημιουργήσει πλασματικές καταστάσεις και ήρωες, δίνοντας μια καινούργια, αναδιαμορφωμένη εικόνα του ρεαλιστικού κόσμου.

 

«Πλάσμα»: Ερμηνεία μιας υλικής κατάστασης, η οποία δεν λαμβάνει συγκεκριμένο όγκο και σχήμα που να οφείλεται στην ίδια, γνωστό και ως «υδαρή μήτρα». Εξήγηση μιας «μη» πραγματικότητας, περικυκλωμένη από παιχνίδια, μυστικισμό, πολιτισμούς, τραύματα, πλάσματα και μύθους, στη προσπάθεια της να δημιουργήσει έναν «κοινωνικό παιδότοπο.

 

Sissi’s Art Room

 

Η έκθεση “MYTHO|PLASMA” θα βρίσκεται στο Sissi’s Art Room και είναι ιδανική αφορμή για να γνωρίσεις από κοντά έναν χώρο που ήρθε στην Κηφισιά για να φέρει μια αυθεντική καλλιτεχνική πνοή που θα σε κάνει να νιώσεις την Τέχνη πιο κοντά σου από ποτέ.

 

Sissi’s Art Room

 

Κολοκοτρώνη 7, Κηφισιά, 210 623 1057

Facebook: Sissi's Art Room, Instagram: sissisartroom

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός