Τα σύγχρονα ερείπια του Roberto Sironi στην γκαλερί Carwan

Τα «ερείπια» του Roberto Sironi, που αναπτύχθηκαν από το 2017 και είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, εμπλουτίζονται από μια σειρά νέων έργων που έχουν ανατεθεί αποκλειστικά από την Carwan Gallery.

The LiFO team, 19.7.2021 | 09:48

Έως τις 28 Αυγούστου, η γκαλερί Carwan στον Πειραιά παρουσιάζει το έργο του Roberto Sironi, το οποίο αναπαριστά ιστορικά αρχιτεκτονικά θραύσματα ως σύγχρονα ερείπια.

 

Η σειρά ερμηνεύει στοιχεία από μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που τοποθετούνται στη λεκάνη της Μεσογείου. Κλασικά δομικά στοιχεία, συνδυάζονται με στοιχεία της βιομηχανικής εποχής, δοκούς και κυματοειδή  λαμαρίνα, για να σχηματίσουν περίπλοκες καρέκλες, τραπέζια και παγκάκια.

 

Τα «ερείπια» του Roberto Sironi, που αναπτύχθηκαν από το 2017 και είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, εμπλουτίζονται από μια σειρά νέων έργων που έχουν ανατεθεί αποκλειστικά από την Carwan Gallery. Χρησιμοποιώντας χυτό χαλκό, μάρμαρο και γυαλί, ο σχεδιαστής με έδρα το Μιλάνο δημιούργησε κομμάτια με τα θραύσματα να αναδιαμορφώνονται σύμφωνα με μια νέα αισθητική προοπτική και να αποκτούν εναλλακτικές λειτουργικές χρήσεις είτε ως τραπέζια, καρέκλες, πάγκοι ή καθρέφτες.

 

Αποδομημένα και ανακατασκευασμένα με υλικά και τεχνικές που δεν αντιστοιχούν στο πρωτότυπο τα σύγχρονα αυτά «ερείπια» δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την IN Residence και την Fonderia Artistica Battaglia.

 

Roberto Sironi: Τα σύγχρονα ερείπια γίνονται design στην γκαλερί Carwan

 

Roberto Sironi: Τα σύγχρονα ερείπια γίνονται design στην γκαλερί Carwan

 

Carwan gallery

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός