Πόλυς Πεσλίκας: Δύο ατομικές εκθέσεις του Κύπριου καλλιτέχνη στο Arch και το Radio Athènes

To Radio Athènes και το Arch παρουσιάζουν δύο εκθέσεις με νέους πίνακες, βίντεο και εκτενές αρχειακό υλικό του καλλιτέχνη Πόλυ Πεσλίκα.

Newsroom, 31.5.2023 | 10:42

Ο Πόλυς Πεσλίκας (γεν. Κύπρο 1973) είναι ζωγράφος με έδρα το Λονδίνο. Η πρακτική του περιλαμβάνει επίσης, έργα σε χαρτί, περφόρμανς και την χρήση εφήμερων υλικών.

 

Τον ενδιαφέρουν οι πλαστές αφηγήσεις της εικόνας και της επιθυμίας, καθώς και οι έννοιες του σώματος στην ιστορία της δυτικής τέχνης. Η μεθοδολογία του αναπτύσσεται στη βάση μιας ανοιχτής, προσωπικής δημιουργικής διαδικασίας και αντλεί αναφορές από διάφορες πηγές, όπως η κλασική μυθολογία, η λαϊκή και ιερή εικονογραφία, στοιχεία πολιτισμού τα οποία αντλούνται από τη μνήμη αλλά και το δικό του αρχείο "image-library", το οποίο ξεκίνησε το 1990.

 

Πόλυς Πεσλίκας: 2 ατομικές εκθέσεις του Κύπριου καλλιτέχνη στο Arch, και το Radio Athènes
Οι συνθέσεις του περιλαμβάνουν συχνά φιγούρες που θυμίζουν κλασικά θέματα όπως το "μοντέλο" και το "στούντιο", ως έναν τρόπο να επισημάνει, να αμφισβητήσει και να διαταράξει τις ετεροκανονικές αντιλήψεις περί αρρενωπότητας.

 

Δημιουργεί έργα, τα αφηρημένα και παραστατικά στοιχεία των οποίων ταλαντεύονται μεταξύ  θέματος, χειρονομίας, και τεχνικής που χρησιμοποιούνται για την αναπαράστασή τους. Είναι υπέρ μιας σύνθετης και πολυεπίπεδης κατασκευής χρησιμοποιώντας αποσπασματικά οπτικά και εννοιολογικά στοιχεία που ενθαρρύνουν ανοιχτές αναγνώσεις. Οι συνθέσεις του περιλαμβάνουν συχνά φιγούρες που θυμίζουν κλασικά θέματα όπως το "μοντέλο" και το "στούντιο", ως έναν τρόπο να επισημάνει, να αμφισβητήσει και να διαταράξει τις ετεροκανονικές αντιλήψεις περί αρρενωπότητας. Η έκθεση στο Radio Athènes εγκαινιάζεται ταυτόχρονα με την έκθεση "This delusive sentiment" στον χώρο του Arch, η οποία περιλαμβάνει νέους πίνακες και εκτενές υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη.

 

Πόλυς Πεσλίκας: 2 ατομικές εκθέσεις του Κύπριου καλλιτέχνη στο Arch, και το Radio Athènes
Η έκθεση στο Radio Athènes εγκαινιάζεται ταυτόχρονα με την έκθεση "This delusive sentiment" στον χώρο του Arch, η οποία περιλαμβάνει νέους πίνακες και εκτενές υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη.

 

“And leaned shoulder against the window” στο Radio Athènes

 

31/05-14/09, Radio Athènes, Τετ. 4-8, Σαβ. 12-4, ή με ραντεβού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαΐου, 2023, στις 18:00. 


“This delusive sentiment” στο Arch Athens


31/05-27/09, Arch Athens, Γκούρα 5, Πλάκα, ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ.: 11 π.μ. - 6 μ.μ.


 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός