Πόλεις και Τόποι στη Μικρά Ασία μέσα από μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών-ξεναγήσεων

Στην πρώτη παρουσιάζονται επιλεγμένα κατάλοιπα της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, ενώ στη δεύτερη το «ταξίδι» ξεκινά από τη βυζαντινή περίοδο έως το 1922.

The LiFO team, 17.1.2022 | 11:40

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη μικρασιατική εκστρατεία, διοργανώνει σειρά διαδικτυακών ομιλιών-ξεναγήσεων για την Μικρά Ασία από την αρχαιότητα έως το 1922. Τόποι με ιστορία αιώνων, πολιτισμό με μοναδικά χαρακτηριστικά, τόποι ώσμωσης, συγκερασμού αλλά και επικών συγκρούσεων, θα ξεδιπλωθούν μέσα από τις εικόνες που μας παρέδωσαν οι περιηγητές και που θησαυρίζονται στην ιστοσελίδα Travelogues.

 

Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο θα είναι οι ιστορικοί Ιόλη Βιγγοπούλου και Δημήτρης Λούπης. Η σειρά των ομιλιών θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο και κάθε μήνα «επισκεπτόμαστε» και εξετάζουμε μια περιοχή της Μικράς Ασίας σε δύο συναντήσεις. Στην πρώτη παρουσιάζονται επιλεγμένα κατάλοιπα της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, ενώ στη δεύτερη το «ταξίδι» ξεκινά από τη βυζαντινή περίοδο έως το 1922, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη στον μικρασιατικό χώρο, με έμφαση στον ελληνισμό και την παρουσία ελληνικών κοινοτήτων στη Μικρά Ασία.

 

Πρόγραμμα

12 & 26 Ιανουαρίου: Θράκη – Προποντίδα – Μυσία – Βιθυνία

9 & 23 Φεβρουαρίου: Δυτική Μικρά Ασία

1 & 13 Απριλίου: Παράλιος και Έσω Πόντος

4 & 25 Μαΐου: Κεντρική Μικρά Ασία

8 & 22 Ιουνίου: Καππαδοκία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι δωρεάν και θα γίνεται μέσα από την πλατφόρμα Zoom.

Εγγραφή: https://bit.ly/3GdbLfs