Οι Αθηναίοι. Το Πρόσωπο μιας Πόλης

Φωτογραφίες από την μακροβιότερη στήλη της LiFO, «Οι Αθηναίοι», στο Μουσείο Μπενάκη.

LIFOTEAM 27.11.2019 | 00:00

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια επιτυχημένης κυκλοφορίας της στους δρόμους της πόλης, η LIFO ετοίμασε μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση για να τιμήσει αυτούς που είναι ο πυρήνας του αντικειμένου της: τους Αθηναίους. Η στήλη «Οι Αθηναίοι» ξεκίνησε με το πρώτο τεύχος της LifO που κυκλοφόρησε το 2005 και έχει φιλοξενήσει πάνω από 500 πρόσωπα μέχρι σήμερα.

 

Με το σύνθημα «Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν» συγκέντρωσε τα θρυλικά πρόσωπα και τους καθημερινούς ετερόκλητους ήρωες που αυτοβιογραφούνται κάθε εβδομάδα στη δημοφιλέστερη και παλιότερη στήλη της «Οι Αθηναίοι» και θα τους παρουσιάσει στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, από τις 27 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020. 

 

Περισσότερα από 200 πορτρέτα κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με τη LiFO θα συνθέσουν την προσωπογραφία της πόλης μας ως ένα μοντέρνο θησαυροφυλάκιο της ταυτότητάς της που αλλάζει ιλιγγιωδώς, παραμένοντας ταυτόχρονα ίδια: πολυμήχανη, φιλόξενη, δημιουργική, τολμηρή, εξωστρεφής. Ταυτόχρονα, αποθεώνουν την Αθήνα και τους κατοίκους της αλλά και (πράγμα σπάνιο πια) την τέχνη της φωτογραφίας στα ελληνικά έντυπα.

 

Η έκθεση θα συνοδευτεί από μια πολύτιμη πολυσέλιδη έκδοση μεγάλου τιράζ που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλη την πόλη, αρχίζοντας από την βραδιά των εγκαινίων.

 

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σπύρος Στάβερης, Αναστασία Βουτυροπούλου, Πάρις Ταβιτιάν, Freddie F., Παντελής Ζερβός, Charlie Makkos, Στάθης Μαμαλάκης, Γιάννης Μπουρνιάς, Σωκράτης Σωκράτους, Ειρήνη Μιχοπούλου, Νικος Κατσαρός, Photoharrie, Manteau Stam.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Υπουργείο Πολιτισμού

Δήμος Αθηναίων

 

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Johnnie Walker Black Label

Ikea

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Pepper 96.6

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Μουσείο Μπενάκη, LifO

ΠΟΤΕ27/11/2019 - 02/02/2020
ΠΟΥΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΤΙΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός