«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»: Μια έκθεση με προσωπικά αντικείμενα της Μελίνας Μερκούρη

Στην έκθεση του ΥΠΠΟΑ «Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» παρουσιάζονται οι διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

The LiFO team, 12.1.2022 | 11:11

Με την έκθεση «Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», που εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου, ολοκληρώνονται οι δράσεις, τις οποίες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», που αφιέρωσε στη μεγάλη Ελληνίδα, με αφορμή το «Ετος Μελίνας Μερκούρη», για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της.

 

Το 2020, χρονιά που ανακηρύχθηκε «Ετος Μελίνας Μερκούρη» συνέπεσε με την εκδήλωση της πανδημίας, γι αυτό αρκετές από τις εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί, μεταφέρθηκαν το 2021 και το 2022.

 

Στην έκθεση του ΥΠΠΟΑ «Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» παρουσιάζονται οι διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

 

Παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

 

Η γενική εποπτεία της έκθεσης είναι της Μανουέλλας Παυλίδου, ενώ η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Δρ Νίκου Καλτσά.

 

Η έκθεση φιλοξενείται στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2022, Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζεται ημερίδα με θέμα τις πρωτοβουλίες και τον ακτιβισμό της Μελίνας Μερκούρη κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Πολιτισμού.