«Μεταποίηση» του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης παρουσιάζει τη νέα του ενότητα με χαρακτικά έργα (οξυγραφίες), καθώς και ένα animation που δημιουργήθηκε από το ίδιο σώμα δουλειάς.

The LiFO team, 10.1.2022 | 13:43

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, με τίτλο «Μεταποίηση» την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022.

 

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης παρουσιάζει τη νέα του ενότητα με χαρακτικά έργα (οξυγραφίες), καθώς και ένα animation που δημιουργήθηκε από το ίδιο σώμα δουλειάς, ως προέκταση της αμιγώς χαρακτικής εργασίας του.

 

Οι παρεμβάσεις του πάνω στις οξυγραφίες με ένθετα κομμάτια άλλων, δικών του πάντα, χαρακτικών με τη μέθοδο του ραψίματος, προσδίδουν μοναδικότητα στο κάθε έργο.

 

Ταυτόχρονα, με το animation του, εισάγει στην στατικότητα του χαρακτικού, τον ήχο και την κίνηση, δημιουργώντας ένα πειραματικό θέατρο εικόνων.

 

Στα χαρακτικά του παρελαύνουν γνώριμες και ανοίκειες εικόνες προερχόμενες από την θεατρική παράδοση της Ευρώπης, τη θρησκευτική μυθολογία, την ζωγραφική παράδοση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, τα παιδικά παραμύθια, τους ξυλοπόδαρους του θεάτρου δρόμου, την Commedia dell’arte και την τρέχουσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση.

 

Μεταποίηση / Μétapoésie - Métamorphose


Χριστόφορος Κατσαδιώτης  

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου | 12:00-21:00

Exhibition opening: Thursday, January 13 | 12:00-21:00

Zoumboulakis Galleries |  Πλ.Κολωνακίου 20 | 20 Kolonaki sq.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός