IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES!

100 λέξεις, 100 αριθμοί, 100 οθόνες, 100 μαύρα κουτιά, 1 μήνυμα

LIFOTEAM 19.4.2012 | 00:00

Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει με τη μορφή και τον ρυθμό ωρολογιακής βόμβας...

Η εικαστικός Δανάη Στράτου Θα παρουσιάσει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 19 Απριλίου έως τις 19 Μάίου το νέο της έργο, την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "It's time to open the black boxes!".

Σε αυτήν την περίοδο των πολλαπλών κρίσεων, στόχος του έργου είναι να ενεργοποιήσει έναν διάλογο που Θα μας παρακινήσει να αντιδράσουμε συλλογικά στην ακινησία που μας «παγώνει». Ανοίγοντας τα «Μαύρα Κουτιά» ρίχνουμε συμβολικό φως στις λέξεις που αντανακλούν αυτό που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε και Θέλουμε να διασώσουμε ή εκείνο που μας απειλεί.

Μέσα από την έκθεση δίνεται η δυνατότητα στον Θεατή να συμμετέχει ενεργά. Με παρακίνηση της εικαστικού Δανάης Στράτου το κοινό είχε τη δυνατότητα, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο blog, να συμμετέχει δραστικά στην εξέλιξη του έργου, προσφέροντας μία λέξηκαι εκφράζοντας συμβολικά τον δικό του τρόπο σκέψης και αντίδρασης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς ξεπέρασε τις 1000 υποβολές λέξεων.

(https.//docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHFNZEpacDUyekl5bmtTZy 1GT25t2X c6MG?#gid=0)

Στο πλαίσιο τη έκθεσης, το 10% από τα έσοδα θα δοθεί σε επιλεγμένους από τον αγοραστή μη κερδοσκοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε έναν από τους δύο παρακάτω τομείς: α) ο ένας υπέρ των ευάλωτων ομάδων πολιτών της Αθήνας β) ο άλλος σχετικά με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα γύρω από την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Πρόκειται για μια κίνηση συντονισμένης, συλλογικής και συμβολικής προσφοράς.

ΠΟΤΕ19/04/2012 - 19/05/2012
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός