Hunter Hunts in a Pink Mist: Η δεύτερη ατομική έκθεση του Luke Edward Hall στη γκαλερί The Breeder

Τα έργα, πλημμυρισμένα από μια αίσθηση αισιοδοξίας, χτίζουν το δικό τους συμβολικό σύμπαν, αναμειγνύοντας προσωπικές μνήμες, συμβολικά αρχέτυπα και επιθυμίες προσκαλώντας μας να δραπετεύσουμε σε έναν κόσμο ηδονής και ελπίδας.

The LiFO team, 10.8.2022 | 11:36

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Luke Edward Hall, The Hunter Hunts in a Pink Mist, που περιλαμβάνει νέα έργα σε χαρτί και καμβά τα οποία εξελίσσουν την σπουδή του καλλιτέχνη γύρω από θέματα όπως η ελληνική μυθολογία, η Ιστορία της Τέχνης, το interior design, η μόδα και η αρχαιότητα.

 

Η ρομαντική αισθητική των έργων του Luke Edward Hall εμπνέεται από το παρελθόν, αντλώντας αναφορές από το Bloomsbury Group και την ασάφεια των ορίων μεταξύ τέχνης και design που πρέσβευε, μέχρι τον Cecil Beaton και την αίσθηση του χρώματος που χαρακτηρίζει τις ταινίες του Wes Anderson. Ζωγραφίζει κυρίως φίλους και γνωστούς του αλλά και φανταστικούς χαρακτήρες με ένα διακριτό και ρευστό στυλ, επηρεασμένο από τον εκκεντρικό τρόπο ζωής των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Ο Luke Edward Hall εμπνέεται σημαντικά από τον Jean Cocteau, τα γραμμικά σχέδια του οποίου -χρονολογημένα στα μέσα του 20ου αιώνα- φέρνουν στον νου την οικειότητα του ρομαντισμού, ενώ οι πρωταγωνιστές των πιο απομονωμένων του σκηνών διαποτίζονται από την ίδια συναισθηματική ασάφεια που χαρακτηρίζει το έργο του Patrick Procktor και του John Craxton.

 

Το συναισθηματικά και αισθητικά φορτισμένο έργο του Luke Edward Hall, προσεγγίζει τον έρωτα και τη νεότητα, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα των νεαρών ανδρών πρωταγωνιστών του. Τα ποιητικά του σχέδια και οι πίνακές του πάλλονται σε μια τολμηρή, λυρική κίνηση, συνδυάζοντας την κλασική εικονογραφία με την αμεσότητα της καθημερινής ζωής, καθώς ακροβατούν ανάμεσα σε μυθικές αφηγήσεις και σε άκρως ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους. Ο Luke Edward Hall είναι ένας ζωγράφος των ανθρώπων, των τοπίων και των νεκρών φύσεων, που συνδυάζει στους καμβάδες του παστέλ αποχρώσεις με εκρηκτικά χρώματα για να αποδώσουν ένα μοναδικό συμβολικό σύμπαν που γεννιέται από το βρετανικό φολκλόρ και την ιστορία της τέχνης. Το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Τα έργα εξερευνούν ποικίλα ψυχολογικά τοπία, καθώς και ευρύτερες ανησυχίες όπως την τρωτότητα και τον διάχυτο ερωτισμό του ανδρικού σώματος. Ο Hall το προσεγγίζει ως φορέα ευαισθησίας και ερωτισμού σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες ετεροκανονικές αναπαραστάσεις συνδυάζοντας αρσενικά και θηλυκά στοιχεία σε αρμονικές συνθέσεις.

 

Σε αυτό το νέο σώμα δουλειάς, ο Hall εμπνέεται από προσωπικές εμπειρίες και το άμεσο περιβάλλον του, το σπίτι και τη ζωή του στην αγγλική εξοχή, όπου ζει και εργάζεται με τον σύζυγό του και τον σκύλο τους. Μαζί με τους χαρακτηριστικούς άνδρες πρωταγωνιστές του, παρουσιάζει εδώ σκηνές γεμάτες με καταπράσινους λόφους, κοιλάδες, ανθισμένα λουλούδια και ποτάμια. Το φυσικό περιβάλλον που τον περιτριγυρίζει καθημερινά γίνεται εδώ το σκηνικό όπου ξετυλίγονται οι ιστορίες του.

 

Ο Luke Edward Hall έχει στο βιογραφικό του ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών, από projects interior design και μόδας έως τοιχογραφίες και εικονογραφήσεις για βιβλία, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Έχει συνεργαστεί με ένα πλήθος εταιρειών και οργανισμών όπως οι Burberry, Lanvin, Christie’s, Royal Academy of Arts, Ginori 1735, Svenskt Tenn και Habitat. Το 2020 το Hôtel Les Deux Gares, το πρώτο μεγάλης κλίμακας έργο interior design και καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Hall, εγκαινιάστηκε στο Παρίσι, ένα ξενοδοχείο τριάντα οκτώ υπνοδωματίων και ένα bistrot στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Τον Μάρτιο του 2019, ο Luke εντάχθηκε στην συντακτική ομάδα των Financial Times ως εβδομαδιαίος συντάκτης στο FT Weekend, απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με την αισθητική, τo interior design και τον κομψό τρόπο ζωής. Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Ηall, Greco Disco: The Art & Design of Luke Edward Hall, που εκδόθηκε από την teNeues. Το δεύτερο βιβλίο του, A Kind of Magic, θα κυκλοφορήσει από τη Vendome τον χειμώνα του 2022. Τον Φεβρουάριο του 2022 o Luke Edward Hall ίδρυσε το Chateau Orlando, τη δική του εταιρεία με αντικείμενα design για το σπίτι και ρούχα. Τον Ιανουάριο του 2021, η γκαλερί The Breeder φιλοξένησε την πρώτη ατομική έκθεση του Hall στην Αθήνα, με τίτλο Figs and Honey and Sailing.

 

LUKE EDWARD HALL

Hunter Hunts in a Pink Mist

Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, 19:00 - 22:00 
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου 2022

Ιάσονος 45 
10436 Aθήνα 
+30 210 3317527 
www.thebreedersystem.com 

Ωράριο λειτουργίας: 
Τρίτη με Παρασκευή: 11:00-19:00 
Σάββατο 11:00-17:00