Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί έκθεση σχεδίων του Γήση Παπαγεωργίου

Οι Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές, όπως τις απέδωσε ζωγραφικά ο Γήσης Παπαγεωργίου με απόλυτο σεβασμό και ύστερα από πολυετή έρευνα, αναπαράγονται με λεπτομερή και πρωτοφανή ρεαλισμό.

The LiFO team, 11.2.2022 | 16:42

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την έκθεση «Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές» με σχέδια του Γήση Παπαγεωργίου σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη. Η έκθεση πραγματοποιείται από 21 Ιανουαρίου έως και 17 Ιουλίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» στο επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η πρόσβαση για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, υφαντές και κεντητές, μεταξωτές, μάλλινες, λινές, μπαμπακερές, με περίτεχνο χρυσοποίκιλτο ή πολύχρωμο διάκοσμο παρουσιάζονται όλες μαζί ως ένας πολιτισμικός θησαυρός που μαρτυρά την τεράστια πολιτιστική ελληνική κληρονομιά. Το μοναδικό αυτό ενδυματολογικό φαινόμενο, αστείρευτου εικονογραφικού πλούτου και υψηλής αισθητικής αξίας, φέρει τις αντιλήψεις κάθε περιοχής, την προσωπική σφραγίδα κάθε δημιουργού, αρχαία ελληνικά κατάλοιπα, βυζαντινά στοιχεία και επιρροές της κεντρικής Ευρώπης. Οι Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές, όπως τις απέδωσε ζωγραφικά ο Γήσης Παπαγεωργίου με απόλυτο σεβασμό και ύστερα από πολυετή έρευνα, αναπαράγονται με λεπτομερή και πρωτοφανή ρεαλισμό.

 

Με την παρουσίασή τους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, δίνεται η ευκαιρία στους ταξιδιώτες να περιηγηθούν στην ελληνική ενδυματολογική παράδοση που συνάμα αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα διεθνώς.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός