Το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και πολιτιστικού διαλόγου, διοργανώνει περιοδική έκθεση με έργα του εικαστικού Φώτη Δανάλη με τίτλο: «εστία-ΖΩ».

Στις εστίες του Ιλίου Μελάθρου φιλοξενούνται οκτώ δημιουργίες του καλλιτέχνη εμπνευσμένες από τη φύση, τους ανοικτούς ορίζοντες, τα περιγράμματα, τις μορφές, τα σχήματα και τα χρώματα.

 

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, ενώ η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Τα έργα του Φώτη Δανάλη, τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.

 

Το Γενικό Συντονισμό και την Επιμέλεια της έκθεσης έχει ο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, συνεπικουρούμενος από τον αρχαιολόγο Δρ Δημήτρη Κλουκίνα, τη μουσειολόγο Ελένη Νάκη και τη γραφίστρια Μένη Μπιντέρη. Η φωτογράφιση των έργων πραγματοποιήθηκε από το διακεκριμένο φωτογράφο Γεώργιο Μεστούση. Σύμβουλος επικοινωνίας της έκθεσης είναι η κα Αλίκη Δανάλη (Email: [email protected]).

Η έκθεση «εστία-ΖΩ» θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

 

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης από 08:30 – 15:30  (έως 31 Μαρτίου 2024)

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

 

Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671 Αθήνα

Τηλ: 210-3632057 - Email: [email protected]

www.nummus.gr