Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

Φωτογραφίες και βίντεο απ' την έκθεση του εικαστικού που ξεκινά στις 18 Νοεμβρίου στο Pirée

Μικρές ανθρώπινες φιγούρες αφηγούνται παράδοξες καταστάσεις που ξετρυπώνουν μέσα από τις δαιδαλώδεις στοές του εγκεφάλου τους στην έκθεση του Κώστα Λάκη που έρχεται τώρα και στην Αττική (θα παρουσιάζεται στο Pirée απ' τις 18 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου). 

 

Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

 

Λέει ο ίδιος για το Dreamer's Room: «Όταν τα μάτια κλείνουν και το σώμα αφήνεται στο ταξίδι του ύπνου, εικόνες, ιστορίες, πρόσωπα, έρχονται να ταξιδέψουν το μυαλό. Να το στριφογυρίσουν σε μαγικές διαδρομές, σε καταστάσεις απροσδόκητα γοητευτικές και παράδοξες. Το συνειδητό, το υποσυνείδητο, ο φόβος, η επιθυμία, το ανεκπλήρωτο, στριμώχνονται αδιάκριτα σε "μικρά δωμάτια ονείρων" και παίζουν μαζί μας.

Αυτά είναι τα όνειρα. με διάρκεια τόση, όση αντέχουμε. Τα όνειρα που λυτρώνουν, που δημιουργούν, που αγγίζουν το άπιαστο της ζωής μας. Που κατασκευάζουν νέα ταξίδια, νέα μοίρα, νέες αλήθειες.
Τα έργα της έκθεσης είναι τρισδιάστατες εικαστικές κατασκευές με διάφορα υλικά και σπάνια χαρτιά από λεξικά και χάρτες του 1900. Τα έργα συμπληρώνουν κείμενα, τονίζοντας το παράδοξο και επισφραγίζοντας σουρεαλιστική πολλές φορές αλήθεια των ονείρων.»

 

Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

 

Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

 

Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

 

Το δωμάτιο του ονειροπόλου Κώστα Λάκη, στον Πειραιά

 

  

*Ο Κώστας Λάκης ασχολείται επαγγελματικά με την ζωγραφική, την εικονογράφηση, την γραφιστική, τη διαφήμιση, το θέατρο, τη σκηνογραφία, και την συγγραφή κειμένων. Είναι εισηγητής στον τομέα εκπαίδευσης της Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Απασχόλησης ανηλίκων και ενηλίκων με έμφαση στη ζωγραφική, τις κατασκευές, το σωματικό θεατρικό παιχνίδι και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό.
Έχει στο ενεργητικό του 13 ατομικές και 5 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Παράλληλα από το 2009 ασχολείται με το θέατρο σαν ηθοποιός, με σπουδές στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, και την οργάνωση θεατρικού παιχνιδιού.
Έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί με την Καστοριανή εφημερίδα "Οδό". Από το 2011 δημιουργεί ένα πρωτοποριακό καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης το "BREATH" (ανάσα) και οργανώνει σεμινάρια σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, διδάσκοντας ζωγραφική, κατασκευή μικρών γλυπτικών έργων, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι.

 

 
 
 
 
Άρης Δημοκίδης
Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)