To Comic Con 4 στην Θεσσαλονίκη προσκαλεί σπουδαία ονόματα από τον χώρο των κόμικς

Η μεγάλη γιορτή των κόμικς επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη από τις 4-6 Μαίου

The LiFO team, 26.4.2018 | 14:46

Οι φίλοι της ένατης τέχνης πρέπει να χαίρονται ιδιαίτερα. Μετά το αθηναϊκό Comicdom Con επιστρέφει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κόμικς που γίνονται στην Ελλάδα, το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con»  για τέταρτη χρονιά με από τα πιο πλούσια προγράμματα που έχουμε δει τελευταία με τρανταχτά διεθνή ονόματα.

 

Φέτος, μετακομίζει και στέγη και πηγαίνει σε μεγαλύτερο χώρο. Θα φιλοξενηθεί στο το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.

 

Για τρεις, επομένως, ημέρες  από τις 4-6 Μαίου, οι φίλοι των κόμικς θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς των τελευταίων χρόνων. Το highlight του φεστιβαλ είναι φυσικά η παρουσία του Frank Miller στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο δημιουργός του "300" τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα που έχει εξυμνήσει όχι μόνο με το συγκεκριμένο έργο για την θυσία του Λεωνίδα αλλά και με την δημιουργία του του χαρακτήρα της Elekta στο Daredevil.  Η νέα του δουλειά πάλι έχει ελληνικό χρώμα και θα κάνει πρεμιέρα στο Comic Con. Έχει τίτλο «Ξέρξης: η πτώση τού οίκου τού Δαρείου και η άνοδος του Αλεξάνδρου».

 

Εκτός όμως από τον Miller, έρχονται ο Brian Azzarello, επίσης σημαντικός σεναριογράφος και συνεργάτης του Miller που έγινε γνωστός από τα «100 Bullets» και στο “Dark Knight III - The master race» (του Frank Miller). Ο James Tynion IV που μαζί με τον δικό μας Μιχάλη Διαλυνά, έχουν φτιάξει το 'The Woods' που σύντομα θα γίνει τηλεοπτική σειρά.

 

Ο 65χρονος θρυλικός σχεδιαστής, Tanino Liberatore που κρύβεται πίσω από τον RanZerox. Ο Τούρκος Yildiray Cinar που αυτή τη στιγμή σχεδιάζει το "Cable" για την Marvel. O Κροάτης σχεδιαστής Esad Ribic του "Secret Wars". O Βέλγος Dan Verlinden, συνεργάτης του Morris του Λούκυ Λου και ο Thierry Capezzone, σχεδιαστής των Στρουμφ. Τέλος θα έρθουν ο storyboard artist του Game of Thrones, William Simpson και μια από τις πιο διάσημες cosplayers του κόσμου , η Mowky Cosplay.


Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους τής MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων με παρουσιαστές τον Γιάννη Σερβετά και τον Δημήτρη Μεντζέλο.

 

Ασφαλώς, όπως κάθε χρόνο, στο τριήμερο της λειτουργίας του το «The Comic Con» έχει προγραμματίσει σειρά workshops και masterclasses, cosplayer events, μοναδικά χάπενινγκ και διαγωνισμούς με απίστευτα δώρα.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός