Το 212 Arts είναι ένας ξεχωριστός χώρος όπου η ναυτιλία και η τέχνη γίνονται ένα. Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται ένας άνθρωπος να το οραματιστεί κι αυτός είναι ο Ευάγγελος Γεωργούλης που μετά από χρόνια στον χώρο της ναυτιλίας αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρό του. 

 

Το ίδιο το κτίριο όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης 212 είναι ένα δείγμα αρχιτεκτονικής δημιουργίας, χαρακτηριστικό του νεοκλασικισμού. Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από την ανέγερσή του. Πρόκειται για ένα επιβλητικό οικοδόμημα διακοσμημένο με γαλλικά έπιπλα που χρονολογούνται τον 19ο αιώνα, διαλεγμένα με αγάπη και σεβασμό προς την ιστορία και την αισθητική του κτιρίου-μνημείου. 

 

212 Arts
Ο Ευάγγελος Γεωργούλης μετά από χρόνια στον χώρο της ναυτιλίας αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρό του.

 

Από τον Οκτώβρη του 2021, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 212 Arts έχει φιλοξενήσει ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, ο Στάθης Βατανίδης, ο Ανδρέας Δεβετζής, ο Γιάννης Απέργης, η Ιόλη Ξιφαρά, ενώ στα τέλη Μαΐου θα φιλοξενήσει εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών με θέμα τον Πειραιά και αφορμή τον ετήσιο επιτυχημένο θεσμό «Ημέρες Θάλασσας».

 

Αυτή την περίοδο φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Φερεντίνου με τίτλο «Στο Φως», ενώ όλο αυτό το διάστημα ο χώρος έχει φιλοξενήσει, εκτός από αξιόλογες εκθέσεις, εταιρικές εκδηλώσεις, επιχειρηματικά βραβεία και ενδιαφέρουσες ημερίδες.

 

212 Arts

 

Το όλο concept του 212 είναι εξαιρετικά πρωτοποριακό, αν σκεφτείς ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται η ναυτιλιακή εταιρεία του Ευάγγελου Γεωργούλη που λειτουργεί σε αρμονία και απόλυτη ισορροπία με κάθε έκθεση ζωγραφικής. Μια συνύπαρξη που αρχικά μοιάζει αδύνατη, αλλά τελικά εκφράζει τη δύναμη που μπορεί να κρύβει μια ιδέα και το στίγμα που αφήνει όταν υλοποιείται, ανατρέποντας τα δεδομένα.

 

Αλκιβιάδου 212, Πειραιάς

Facebook: 212 Arts

Instagram: 212_arts 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός