«200 χρόνια - Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» - Αναζητήστε τους σε δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα

1.000 ιστορικές προσωπικότητες που με το έργο τους άφησαν το αποτύπωμά τους στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας

The LiFO team, UPDATED 20.7.2021 | 15:29

Στα πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας αφιερώνεται η δράση «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  η οποία περιλαμβάνει την προβολή σε δημόσιες οθόνες, εικόνων και βιογραφικών στοιχείων, 1.000 ιστορικών προσωπικοτήτων που με το έργο τους άφησαν το αποτύπωμά τους στη νεότερη ιστορία της χώρας.

 

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά και για ανθρώπους της καθημερινότητας, που ξεχώρισαν για την προσφορά τους. Oι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» προβάλλονται σε υπάρχοντα συστήματα δημόσιας προβολής, σε διάφορα σημεία όπως τα Μέσα Μεταφοράς (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), τα αεροδρόμια (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece), τα πλοία (Blue Star Ferries, ANEK lines, Seajets), καθώς και συμβεβλημένες με την Επιτροπή εμπορικές επιχειρήσεις που θέλησαν να συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό της μεγάλης μας επετείου, όπως για παράδειγμα η εταιρία Hondos Center. 

 

Η λίστα των σημείων προβολής αναμένεται να διευρυνθεί την αμέσως επόμενη περίοδο.

 

Η δράση είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/heroes/, δίνοντας στον χρήστη την επιπρόσθετη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφορετικές αλληλουχίες εικόνων, επιλέγοντας πρόσωπα που αφορούν τον τόπο καταγωγής του, τα πεδία ενδιαφέροντός του ή ακόμη και μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (18ος, 19ος, 20ος αιώνας).

 

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» θα συνεχίσουν να προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους, προκειμένου να υπογραμμιστεί και αναδειχθεί το 2021 ως η «χρονιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων». Αναζητήστε τους σε δημόσιες οθόνες σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 20.7.2021
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός