15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

Πάρτι, συναυλίες, τέχνη και πολλά ακόμα...

LIFOTEAM 15.6.2016 | 13:36

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Vasistas-Αργυρώ Χιώτη: Απολογίες 4&5, του Ευθύμη Φιλίππου

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Το καινούργιο έργο του Ευθύμη Φιλίππου, με λόγο συμπυκνωμένο και λυρικό, επιχειρεί μια περιπλάνηση στην εσωτερική γεωγραφία δύο προσώπων. Μια καταβύθιση στις λεπτομέρειες που συνέθεσαν την έως τώρα ζωή τους. Στιγμή ανασκόπησης και επαναπροσδιορισμού. Βασικό αίτημα: ποιος θα καταφέρει να ενταχθεί στον γυναικείο χορό-μάρτυρα και τελικό κριτή της δίκης, ο οποίος είναι παρών, τραγουδώντας το ίδιο πολυφωνικό τραγούδι ξανά και ξανά, καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.
Πειραιώς 260, Κτίριο Ε, 20.6 στις 21:00 & 21.6 στις 23:30, εισιτήριο: €5-15

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Colour Day Festival

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!
NewUnions, Athens, (Study) 2016, Studio Jonas Staal


Το Colour Day Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται να γεμίσει με κόσμο, χρώματα και μουσική. Το Σάββατο 18 Ιουνίου στήνεται ένα δεκάωρο πάρτι που θα φιλοξενήσει δημοφιλείς DJs και καλλιτέχνες της εγχώριας και ξένης σκηνής. Michael Tsaousopoulos, House Twins, Dino MFU, Melisses, Faydee, Lariss, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στο πιο πολύχρωμο φεστιβάλ της πόλης, το οποίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.
18/6, 14:00, ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης», Μαρούσι, είσοδος: €9-26.

 

ΕΚΘΕΣΗ


Μετά την Ευρώπη

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!


Την πρώτη ατομική έκθεση του Ολλανδού καλλιτέχνη Jonas Staal θα φιλοξενεί η State of Concept από την Τρίτη 21 Ιουνίου. Ο εικαστικός παρουσιάζει το New World Summit, τον καλλιτεχνικό και πολιτικό οργανισμό που ίδρυσε το 2012, που μέσα από τη δημιουργία «εναλλακτικών κοινοβουλίων» επιχειρεί, ως επί το πλείστον, να καταστήσει ορατές τις βίαιες πολιτικές που προωθούνται στο όνομα της δημοκρατίας. Ακόμη, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το νέο έργο του Staal, «New Unions», που βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε μέσα από πολύμηνη έρευνα στην Αθήνα.

21/6-7/10, Tετ.-Παρ. 16:30-20:30, Σάβ. 13:00-17:00, State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ


Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Την Τρίτη 21 Ιουνίου η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων ενώνουν τη μουσική με τον κινηματογράφο στην προβολή του μιούζικαλ Purple Rain, που σηματοδοτεί την έναρξη του 6ου Athens Open Air Film Festival.

21/6, 21:00, πλατεία Δουρούτη, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ

 

The Callas live & Lustlands Film Screening

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Το Lustlands σε σκηνοθεσία των αδελφών Λάκη και Άρη Ιωνά ή, αλλιώς, Callas, θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Green Park. Η ταινία αφηγείται την ιστορία 4 κοριτσιών που εγκαταλείπουν την πόλη για να κάνουν διακοπές σε ένα παραλιακό χωριό, όπου συναντούν φίλους και γνωστούς από το παρελθόν. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συναυλία από τους Callas.

17/6, 21:30, Lustlands-Film Screening, 23:00, The Callas Live, Green Park, Μαυρομματαίων 22, προαιρετική οικονομική ενίσχυση: €3.

 

ΕΚΘΕΣΗ

 

Δωδώνη, το μαντείο των ήχων

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Η έκθεση με θέμα το Μαντείο της Δωδώνης επιχειρεί να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να προβάλει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Συλλογή Καραπάνου).

20/6-10/1, Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη.


ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


Julius Caesar. Spared parts

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Ο Ρομέο Καστελλούτσι παρουσιάζει την περφόρμανς Julius Caesar. Spared parts. Ο Ιταλός δημιουργός και η ομάδα του συνδυάζουν εικόνες και λόγο με μοναδικό τρόπο. Η παράσταση μελετά πώς ο αέρας μετασχηματίζεται σε ήχο με τη βοήθεια μιας ενδοσκοπικής κάμερας που φτάνει μέχρι τις φωνητικές χορδές ενός από τους πρωταγωνιστές καθώς μιλάει, ενώ ένας άλλος ηθοποιός στέκεται ανίκανος να εκφέρει λόγο. Η παράσταση είναι στα ιταλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

17/6-20/6, 19:00, 20:30, Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, είσοδος: €5-20.

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Atopos BlahBlahBlah #IlanManouach

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου ο Ilan Manouach παρουσιάζει το βιβλίο του Harvested στην Atopos cvc. Πρόκειται για μια ανθολογία που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από μια αρχική συλλογή χιλιάδων πορνογραφικών βίντεο, απ' όπου επιλέχθηκαν μόνο τα πρώτα δέκα λεπτά της δράσης, τα οποία τεμαχίστηκαν σε δεκάδες χιλιάδες στιγμιότυπα χαμηλής ανάλυσης. Στη συνέχεια, μια επιλεγμένη ομάδα εργατών ανέλαβε να φιλτράρει τη συλλογή και να αποφασίσει εάν οι εικόνες παρουσιάζουν ή όχι σύγχρονη τέχνη.
22/6, 20:00-22:00, Atopos cvc, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Fougarock Festival #2

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!


Μερικά από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της αγγλόφωνης ροκ ελληνικής σκηνής καταλαμβάνουν τη σκηνή του Φουγάρου στο Ναύπλιο. Οι εμφανίσεις ξεκινούν δυναμικά με τους Half Note και George Zervos & his band την Παρασκευή 17 Ιουνίου, συνεχίζονται με τους The Noise Figures και Planet of Zeus την επόμενη μέρα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Ιουνίου με τους Deaf Radio και 1000 Mods.
17-19/6, 20:00, Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Η τάξη μας

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!


Στο έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι ήρωες του έργου είναι δέκα μαθητές του δημοτικού σχολείου της πόλης Γιεντβάμπνε της Πολωνίας. Με την αφήγησή τους καλύπτουν επτά δεκαετίες, δίνοντας φωνή σε όσους την έχασαν και αποκαθιστώντας την αλήθεια που θάφτηκε για 60 χρόνια σχεδόν, όταν το 1941 οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν με τη βία στην κεντρική πλατεία, οδηγήθηκαν σε έναν στάβλο και δολοφονήθηκαν.
17/6-18/6, 21:00, Πειραιώς 260, Κτίριο Η, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος: €5-20.


ΧΟΡΟΣ


Untitled_I will be there when you die

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

 

Το έργο του Ιταλού χορογράφου και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι αποτελεί μια μελέτη πάνω στον χρόνο που περνά, μέσα από τα ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορύνες που παρουσιάζουν τέσσερις χορευτές.
20/6-21/6, 21:00, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος: €5-20.

 

ΕΚΘΕΣΗ


Ατίθασα νιάτα


Η νέα έκθεση της γκαλερί Ευριπίδη με θέμα τον εικαστικό διάλογο τεσσάρων καλλιτεχνών της γενιάς του '90 εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Οι εικαστικές δημιουργίες του Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου, της Μαριάννας Κατσουλίδη, του Μάρτιν Ντόνεφ και του Κωνσταντίνου Πάτσιου μεταμορφώνουν την γκαλερί σε χώρο αφήγησης των σύγχρονων εικαστικών τάσεων της τέχνης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις (Σάββατο 25/6, 2/7, 9/7, 16/7, 12:30) από την επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη και τους ίδιους τους εικαστικούς.
16/6-16/7, Τρ.-Παρ. 11:00-20:30, Σάβ. 11:00-15:00, γκαλερί Ευριπίδη, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι.

 

ΠΑΡΤΙ


You Say Party! We Say Yeah!

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι Kris Riot, Postriper & Upsetter επιλέγουν μουσική πίσω στα decks του six d.o.g.s και στήνουν ένα άκρως χορευτικό βράδυ που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί.
17/6, 22:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ


Carmina Burana

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει το πιο γνωστό συμφωνικό-χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα, του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ.
18/6, 21:00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είσοδος: €5-35.

 

ΠΑΡΤΙ

Athens Street Outdoors

Η ομάδα του Street Outdoors καταλαμβάνει τον δρόμο της Αβραμιώτου από νωρίς την Κυριακή 19 Ιουνίου με disco, techno και house επιλογές από τους Anestie Gomez, Blue Lagoon, Dio jr., Gus & Bonso, Jose Amba και Tolis Q.
19/6, 17:00 six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός