Ο David Adamo παρουσιάζει τρία γλυπτά από κορμούς κέδρων που απεικονίζουν φόρμες τις οποίες είδε ή φαντάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο. Επιβλητικά και ευαίσθητα την ίδια στιγμή, διεκδικούν μια αφύσικη υλικότητα. Τα έργα του στρέφονται προς την αφαίρεση, αλλά με υπαινιγμούς αναπαράστασης.

 

Στέκονται σαν σώματα μεταξύ άλλων σωμάτων και κάνουν σαφή την ακουστική τους λειτουργία. Τα συμπαγή ξύλα με τραχιές εγκοπές γίνονται μουσικά όργανα. Τα έργα του μπλέκουν τις αισθητηριακές μας προσλαμβάνουσες, προβάλλοντας μια μουσικότητα που συναρπάζει το βλέμμα. Φαίνονται να είναι αμαλγάματα μιας εμμονικής γλυπτικής πρακτικής με έμφαση στην τεχνική και εύκολα διαθέσιμων υλικών από το στούντιο του καλλιτέχνη. Οι εγκαταστάσεις του είναι σαν επιτελεστικές πρακτικές χωρίς εκτελεστή. Μόνο τα έργα παραμένουν, ως ιζηματοποιήσεις του τι συνέβη. Η ένταση απουσίας / παρουσίας αντιμετωπίζεται και μέσω του τρόπου εργασίας του. Μια διαδικασία αφαίρεσης για δημιουργία. Η απουσία εδώ δημιουργεί την υλικότητα του παρόντος.

 

Το παιχνίδι απουσίας / παρουσίας είναι επίσης εμφανές στο έργο της Μαργαρίτα Μυρογιάννη. Η εικονογραφία της αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα της παρουσίας και του αντίκτυπου της στις οριοθετήσεις μεταξύ οικιακού και υπαίθριου, μυθικού και αδιάφορου «πραγματικού». Στη σειρά έργων της για την έκθεση, μεταφράζει την όψη της απουσίας σε αναπαράσταση. Φωτογραφίες με θέα στη θάλασσα, από ένα παραθαλάσσιο παράθυρο στην Τήνο, ενσωματώνουν την αθέατη χειρονομία της καλλιτέχνιδας. Χρησιμοποιώντας κρέμα Nivea στο γυάλινο παράθυρο, μεταξύ φακού και τοπίου, θυμίζει στον θεατή τις επιτελεστικές πρακτικές της αναπαράστασης ενώ συγχρόνως εμβαθύνει σε μια μυστηριώδη mise-en-scène. Τα έργα της απεικονίζουν παγωμένες στιγμές πλούσιες σε μη γραμμικές αφηγήσεις και παραστασιακές αλληγορίες ενός καθημερινού αλλά έντονα κινηματογραφικού στυλ.

 

Ο David Adamo έχει γεννηθεί στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Η Μαργαρίτα Μυρογιάννη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην ASFA, στο Faculty of Fine Arts του University of Barcelona και στη Slade School of Fine Art του UCL.