Η Ειρήνη Βανταράκη, επικεφαλής της Vandiri Art NYC, σε συνεργασία με την πινακοθήκη της Νέας Υόρκης, Marlborough Gallery, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έργα της διάσημης Αμερικανίδας ζωγράφου L. C. Amstrong στην έκθεση «LC Armstrong: Island Paintings».

 

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα εκρηκτικά χρώματα και τα ζωηρά λουλούδια και πουλιά που πλαισιώνουν τα τοπία της LC Armstrong. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 14 έργα μοναδικής ζωτικότητας και εικαστικής τεχνικής της L.C. Amstrong. Οι πίνακες που αποτελούν τη θεματική της έκθεσης, «Island Paintings» παρουσιάζουν τη δεκαετή μελέτη της Armstrong στα νησιώτικα μοτίβα και συνεχίζουν με τις εξερευνήσεις της εικαστικού στη φύση και το μαγικό ρεαλισμό.

 

Τα επιλεγμένα έργα απεικονίζουν φωτεινά, έντονα λεπτομερή λουλούδια πάνω από τους ωκεανούς και τις λίμνες, δημιουργώντας μαξιμαλιστικά τοπία γεμάτα ζώα και ανθρώπινες μορφές, τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και δύο παλαιότερα έργα του 2008, «Orchids and Irises Over Oracles» και «Passion Flower Over Paradise Pool», που απεικονίζουν την εξωτική χλωρίδα να εκρήγνυται πάνω στο νερό.

 

Η L.C Amstrong

Γεννημένη στο Humboldt του Τενεσί η L.C Amstrong, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο Κέντρο Σχεδίασης του Κολλεγίου Τέχνης της Πασαντένα και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, αρχίζοντας να εξελίσσει την τεχνική της και να υποστηρίζει τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις από τη σχολή ακόμα.

 

Από το 1991 που έλαβε μία υποτροφία από το Pollock-Krasner Foundation και η δουλειά της παρουσιάστηκε στην Μπιενάλε του Κόρκοραν στην Καλιφόρνια, μέχρι σήμερα η L.C Amstrong, κατακτά με τη δυναμική των έργων της τους πιο απαιτητικούς του φιλότεχνου κοινού.

 

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις και ομαδικές εκθέσεις στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Σύδνεϋ, στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στην Φρανκφούρτη και στο Μπρούκλιν και στο Παρίσι.

 

Η πιο πρόσφατη ατομική έκθεση της Armstrong παρουσιάστηκε από τη γκαλερί Marlborough, Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 2017.

 

Έργα της βρίσκονται επίσης στις μόνιμες συλλογές σημαντικών ιδρυμάτων , μουσείων και γκαλερί όπως η Corcoran Gallery of Art, και το National Museum of Women in the Arts στην Ουάσιγκτον , το Kemper Museum of Contemporary Art, στο Κάνσας και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

Σήμερα η L. C. Amstrong, εκπροσωπείται αποκλειστικά από την Marlborough Gallery της Νέας Υόρκης.