Επηρεασμένος από μη γραμμικές ιστορίες, ο Στέλιος Καραμανώλης κάνει αναφορά σε υποχθόνιες οντότητες που υποσυνείδητα συγχωνεύονται κάτω από την επιφάνεια της καθημερινότητας, δημιουργώντας ένα αίσθημα μυστικισμού, ιστορίας και πνευματικότητας. Ενσωματωμένα μέσα στο πλέγμα ακατέργαστων καμβάδων είναι εικονιστικά αντικείμενα και χειρονομίες με αναφορές από την ιστορία.

 

Ο Στέλιος Καραμανώλης, (γεννημένος το 1977 στην Αθήνα), έχει βάση το Βερολίνο και την Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Hildesheim University της Γερμανίας.

 

Στις πρόσφατες εκθέσεις του περιλαμβάνονται οι: “Self-Hypnosis”, με τον Πάνο Παπαδόπουλο, στο Kunstbüro, Βιέννη, “An artist without a concept is like a traveler without a roadmap” στο Kunstraum am Schauplatz, Βιέννη, η “Instructions for Happiness” σε επιμέλεια Severin Dünser και Ολυμπίας Τζώρτζη, Αθήνα, η “Chez eux: unseen Collections”, Circuits & Currents, σε επιμέλεια Σταματίας Δημητρακοπούλου, Αθήνα, “The same sky”, Lepsien Art Foundation, Ντύσσελντορφ, “Painting Today”, Συλλογή Βογιατζόγλου, Αθήνα, η “In The Studio”, Kunsthalle Athena, επιμελημένη από τη Daily Lazy Projects, Remap4, Αθήνα, “Lustlands Vol.II στο Μεγάλο Ανατολικό (από τον Ανδρέα Εμπειρίκο)”, σε επιμέλεια Νάντιας Αργυρόπουλου και Λάκη & Άρη Ιωνά/ The Callas, Θερμησία Αργολίδας, Πελοπόννησος και “Hope-Kibu-in Japan”, Μουσείο Τέχνης Nerima, Τόκιο, Ιαπωνία.