Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξένει την ατομική έκθεση του Κύπριου Εικαστικού Νίκου Παπαλουκά. Στην έκθεση όπου θα παρουσιαστεί μια νέα μεγάλη ενότητα έργων αλλά και έργα από προηγούμενες ατομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη συμπεριλαμβάνονται έργα ζωγραφικά, κολάζ, αμφίπλευρα γλυπτά από ανοξείδωτο ατσάλι και design κόσμημα από ασήμι.

 

Ο Νίκος Παπαλουκάς γεννήθηκε το 1969 στο χωριό Πέλλα Πάϊς της επαρχίας Κερύνειας. Το 1974 αναγκάζεται να μετοικήσει στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπουδάζει Γραφικές Τέχνες στο Frederick Institute of Technology στη Λευκωσία κατά την περίοδο 1992-94. Tο 2003 αποφοιτά από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα. Το 2011 ολοκληρώνει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Καλές Τέχνες στο Northampton University στην Αγγλία.

Στο ενεργητικό του έχει οκτώ ατομικές εκθέσεις, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το Δεκέμβριο του 2011, μετά από πρόσκληση του πρέσβη της Κύπρου στην Ουκρανία, παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομική έκθεση στο Μουσείο Λογοτεχνίας του Κιέβου. Η έκθεση εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα είκοσι χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας. Έργα του έχουν επιλεγεί και συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις, σε περιοδικά, και βιβλία Τέχνης στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Από το 2012 συνεργάζεται με το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και από το 2014 διδάσκει ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕ.ΠΑ.Κ στη Λεμεσό.