Ο Χίος απαντά σε μέιλ μου!

Facebook Twitter
0

Μόλις έχω τελειώσει το αυγό μου, όταν ξεκινά η εκπομπή του Χίου, Μακελειό με ένα ποτ πουρί των υστεριών που έχει κατά καιρούς πάθει στον αέρα. Ο δημοσιογράφος καλωσορίζει το κοινό με ένα διακριτικό μειδίαμα, εμφανώς κολακευμένος από το αφιέρωμα. Κάτω από το μειδίαμα όμως εμφανίζεται και ένα μέιλ. Η μαμά λέει ότι οι ευκαιρίες είναι σαν έναν άνθρωπο που τρέχει με μακριά μαλλιά από μπροστά και καράφλα από πίσω και ότι πρέπει να τις αρπάζουμε όσο είναι καιρός (ή κάτι τέτοιο).

 

Άρπαξα και γω λοιπόν την ευκαιρία και το λάπτοπ αποφασισμένος να γράψω στο θυμωμένο αγόρι της ελληνικής δημοσιογραφίας. Θεώρησα καλή ιδέα σε πρώτη φάση να τον ειρωνευτώ:

 

«Αγαπητέ κύριε Χίο,

 

Είμαι ενας παραδοσιακός Έλληνας και όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε ντροπή για αυτό, εξακολουθώ να νιώθω περήφανος. Χορεύω χασάπικο, τρώω τζατζίκι και τις βρέχω στη γυναίκα μου κάθε βράδυ.

 

Αγάπαμε πάρα πολύ την εκπομπή σας την οποία παρακολουθούμε κάθε φορά, οικογενειακώς, δειπνίζοντας. Είστε απο τους λίγους σοβαρούς, αξιόπιστους και κυρίως ετεροφυλόφιλους δημοσιογράφους αυτής της χώρας, της οποίας ο λαμπρός αρχαίος πολιτισμός εξευτελίζεται απο τους σύγχρονους ανθέλληνες.

 

Η μόνη ένσταση που έχω για την εκπομπή είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιείτε πολλές φορές, ορμώμενος απο το πάθος σας για καλή δημοσιογραφία. Είστε ένας πολυ μορφωμένος άνθρωπος και βλέπω την εκπομπή με τα παιδιά μου, θεωρώντας οτι συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια τους. Για αυτό σας παρακαλώ -αν βέβαια γίνεται- προσπαθήστε να βρίζετε έστω λιγότερο.

 

Ευχαριστώ και συγχαρητήρια»

 

Δυο λεπτά αργότερα, μου απαντάει. Λάιβ. Ευχαριστώντας με. Διάβασε μάλιστα στον αέρα την τελευταία παράγραφο και υποσχέθηκε να είναι πιο συγκρατημένος από εδώ και πέρα.

 

Δεν ξέρω αν αυτό είναι μαζοχιστικό αλλά εκνευρίστηκα πολύ περισσότερο από ότι αν με έβριζε. Δηλαδή, θεώρησε ότι μιλάω σοβαρά λέγοντας ότι δέρνω τη γυναίκα μου ή ότι τον κολακεύω χαρακτηρίζοντας τον straight; Δεν είναι σαφές ότι κάνω πλάκα και αν όχι, υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί τον Χιο μορφωμένο;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ