ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το παρδαλό κατσίκι

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το παρδαλό κατσίκι Facebook Twitter
29

________________
1.


εχω μια ταση να δραματοποιω καταστασεις χωρις να το θελω, δηλαδη, μπορει να μου πει καποιος "μη ξεχνας το στοχο σου" και να σκεφτω "μακαρι να ειχα" ή "τον εχω χασει". δε μπαινω στο κοπο να απαντησω λοιπον, γιατι μεχρι και εγω δε θα μου εδινα σημασια..τωρα αλλαζει αυτο; δεν αντεχω το δραμα στους αλλους και θελω να ελπιζω πως (περα απο τις σκεψεις μου τουλαχιστον) ουτε εγω το προκαλω. απλα θελω να αλλαξω κασετα. νιωθω πως εχω καποια μιμηση του παπακαλιατη μεσα στο κεφαλι μου..- raus

Μα όχι, έχεις πολύ καλή πρώτη ύλη. Αν προσπαθήσεις να συνδυάσεις τις ατάκες με λίγο σαρκασμό, θα κάνεις στράκες. Αν αρχίζει να φυτρώνει ένα ατίθασο τσουλούφι στο κεφάλι σου, δώσε μεγάλη προσοχή.

________________
2.


Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τα παιδιά (ή τους γονείς τους) που δεν ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα; Θα μένει από απουσίες αφού δεν θα πατάει και έληξε το θέμα; ή επεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εισαγγελέας τιμωρός και κάνει τι;

Μάντεψε: υπάρχει νόμος, αλλά δεν εφαρμόζεται.


Σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος είναι ο κηδεμόνας, ο οποίος τιμωρείται με φυλάκιση ή πρόστιμο. Στην πράξη το ποσοστό των εφήβων που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα το 2011 ήταν 38,1% και ειδικότερα στην Κρήτη ήταν 50,3%.

________________
3.


"Τι ακριβώς συμβαίνει(ή εννοούμε) όταν είμαστε συναχωμένοι και λέμε βούλωσε η μύτη μου;
Και αφού έχει βουλώσει γιατί έχουμε καταρροή;"- καταραμένη αλλεργία.

Καταρροή είναι οποιαδήποτε αποβολή βλεννώδους υλικού από τη μύτη.

Η καταρροή είναι συνήθης και σπάνια σοβαρή. Το έκκριμα από διογκωμένους ή μολυσμένους κόλπους μπορεί να είναι παχύρρευστο ή αποχρωματισμένο.


Η υπερβολική παραγωγή βλέννας μπορεί να προκαλέσει οπισθορινική καταρροή ή βήχα που είναι συνήθως χειρότερος τη νύχτα. Ο πονόλαιμος μπορεί να προκληθεί επίσης από υπερβολική έκκριση βλέννας.
Η βλεννώδης έκκριση μπορεί να αποφράξει την ευσταχιανή σάλπιγγα, προκαλώντας ωτίτιδα και πόνο. Η βλεννώδης έκκριση μπορεί επίσης να αποφράξει τις κολπικές διόδους, προκαλώντας παραρρινοκολπίτιδα και πόνο.

Πολύ μου αρέσει όταν κάνω το google search.

______________
4.


Αν το αγόρι σου ξεχνά τα γενέθλια και την γιορτή σου, τί σημαίνει; ειναι σημάδι αδιαφορίας;- μεθυσμένο ξωτικό

Καλό σημάδι δεν είναι όπως και να το αναποδογυρίσω, αλλά για να δεις πόσο κακό είναι, πρέπει να εξετάσεις το κατά πόσο θυμάται τα γενέθλια των άλλων ανθρώπων γενικά, και πόσο θέμα κάνει τις δικές του γιορτές.

______________
5.


"Με κάνεις καθημερινά να χαμογελάω, να προβληματίζομαι και να σκέπτομαι. Είσαι τέλεια!


Keep up the good work!"- Sofia

 

________________
6.


"Έχω αναπτύξει πρόσφατα μια νέα αλλεργία στο αλκοόλ – με πειράζει στο στομάχι όταν πίνω έστω και μισό ποτήρι κρασί ή μπύρα. Μην φανταστείς ότι έπινα καθημερινά ή ούτε καν συχνά – αλλά μια φορά τον μήνα απολάμβανα 2-3 ποτάκια με φίλους και αυτή ήταν η μόνη διασκεδαστική ουσία που έχω βάλει στο σώμα μου εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα που το αλκοόλ δεν είναι πλέον μια διαθέσιμη επιλογή για εμένα, πως να χαλαρώσω;

Σημείωση: Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να καπνίσω, να εισπνεύσω ή να εισάγω με ένεση τίποτε. Δεν ρωτάω για ουσίες – με αυτά έχω τελειώσει στην ζωή μου. Ψάχνω τρόπο για κάποιο φυσικό μπαζ – πχ γυμναστική, αυτοσυγκέντρωση ή ότι άλλο αλλά συγκεκριμένες προτάσεις αν είναι δυνατόν.

Σημείωση 2: Όλοι αυτοί οι λαοί που η κουλτούρα τους δεν επιτρέπει ναρκωτικά και αλκοόλ τι εναλλακτικές έχουν; "-


Δεν ρωτάς τον κατάλληλο άνθρωπο, καλέ μου άνθρωπε. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι αν σε «πειράζει» το μισό ποτήρι μπίρας, καλύτερα να πας να το κοιτάξεις σ' ένα γιατρό, γιατί σιγά μην είναι αλλεργία. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Για τους λαούς που ρωτάς: είναι πολύ απλό. Οι λαοί αυτοί τα κάνουν όλα κρυφά.

________________
7.


"Αγαπητή Α, μπα,
Παρακαλώ απάντησέ μου μόνο σε περίπτωση που το έχεις υπ' όψη σου και μην αναλώνεσαι σε ψάξιμο στο internet (το έχω κάνει εγώ): Beoplay A8 της Bang & Olufsen ή Consolette MS7000 της Marantz για iPhone 5 και για αναπαραγωγή κυρίως bebop και cool jazz (πχ. βιμπράφωνο του Milt Jackson σε υψηλή ένταση). Πήρα το θάρρος γιατί κατάλαβα ότι σου αρέσει η jazz και ίσως εσύ ή οι φίλοι σου να είχατε παρόμοιο προβληματισμό.

Ευχαριστώ πολύ"-Achilles' Heel

Μου αρέσει η τζαζ, αλλά χαϊφιντελίστας δεν είμαι. Αυτά που αράδιασες μου φαίνονται σαν κωδικοποιημένο μήνυμα από το μέλλον.


Όλο και κάποιος που διαβάζει κάτι θα ξέρει.

________________
8.


καλησπέρα γλυκιά μου.να κάνω τρύπα στην ακρη του αυτιου μου κ να βάλω ενα ομορφο κρικάκι ή είναι passe?σευχαριστω οτι και να απαντήσεις.σε έχω λατρέψει.- μορφονιά


Το έγραψε κάποιος στο lifo.gr και το λάτρεψα: «φέτος θα φορεθούν τα προπέρσινα».
Καλέ ό,τι θέλεις κάνε. Λυπάμαι τον παλιό μου εαυτό που ήξερε τι είναι της μόδας φέτος.


________________
9.


Ήμουν με μία κοπέλα 1μιση χρόνο και ένιωθα πραγματική αγάπη για εκείνη. Περνούσαμε καταπληκτικά και από την αρχή ταιριάξαμε απόλυτα. Ωστόσο μετά το πέρας του 1 χρόνου άρχισαν κάποιες μικροτριβές μεταξύ μας, στη συνέχεια οι καβγάδες έγιναν πιο συχνοί και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι άνθρωπος της έντασης. Άρχισα λοιπόν να χαλιέμαι και σιγά-σιγά τα συναισθήματά μου για εκείνη "έπεσαν". Δεν της είπα κάτι, νομίζω όμως ότι το καταλάβαινε και προσπαθούσε να με κερδίσει πίσω. Κάποια στιγμή και ενώ τα πράγματα είχαν βελτιωθεί κάπως και κανονίζαμε τις διακοπές του Πάσχα ένιωσα να πνίγομαι. Την πήρα τηλ λοιπόν ένα απόγευμα και της ζήτησα να χωρίσουμε, έτσι απλά. Για την ακρίβεια της είπα να χωρίσουμε γιατί δε μπορώ, πιέζομαι και μετά απλά έκλεισα το τηλ. Δε της εξήγησα τίποτα, ούτε την άφησα να μιλήσει. Εκείνη δε με ξαναπήρε ποτέ. Ο λόγος που το έκανα έτσι είναι γιατί δε μπορώ τους συναισθηματισμούς. Πιστεύεις ότι καλά έκανα και τράβηξα το τσιρότο έτσι απότομα ή μήπως οφείλω μία συγνώμη στην κοπέλα για τον τρόπο μου;- kolostras

Τεράστια γαϊδουριά, αδερφάκι μου. Αν υποφέρεις από τύψεις, καλά κάνεις.


Εσύ δεν τράβηξες τσιρότο. Απέφυγες τις ευθύνες σου. Μεγάλη κότα. Τεράστια διαφορά. Που είμαι σίγουρη ότι αναγνωρίζεις.


Ζήτα συγνώμη όσο είναι καιρός. Μη νομίζεις ότι θα έχεις για πάντα την ευκαιρία.

________________
10.


Α,μπά;' μου, τα λεφτά που παίρνει το ΕΣΡ από τα πρόστιμα πού πάνε;- θαυμάστρια σου

Σε ένα ταμείο που έχει στόχο να επαναπατριστούν όλες οι χαμένες κάλτσες.

________________
11.


"μήπως είμαι τεμπέλα; Είμαι στο 3ο έτος μιας σχολής που ήταν η πρώτη μου επιλογή και μάλιστα είχα χαρεί πολύ που πέρασα εκεί. Γενικά ξεκίνησα με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Τους τελευταίους μήνες θέλω να τα παρατήσω ΟΛΑ. Δε ξέρω τι μου φταίει όμως... Είμαι τεμπέλα; Δε μου ταιριάζει η σχολή; Δεν είμαι καλή σε αυτό το επάγγελμα; Θέλω κάτι άλλο που ακόμα δε το έχω συνειδητοποιήσει; Επειδή γενικά είμαι χάλια ψυχολογικά λόγω πολλών άλυτων θεμάτων μήπως αυτό με κάνει να θέλω να τα παρατήσω; Και θα ξαναπώ κάτι που σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες; Μήπως είμαι τεμπέλα; Δε ξέρω τί μου φταίει αλλά δε ξέρω και τί να κάνω; Διάλειμα δε μπορώ να κάνω έστω και ένα εξάμηνο, με κυνηγάει στο ν+2(δε χρωστάω πολλά αλλά φύλαγε τα ρούχα σου λένε) αν και το έχω ανάγκη νομίζω. Είναι και τα εργαστήρια και η πρακτικές. Είμαι σε φάση που αν κάποιος μου προσέφερε σταθερή δουλειά, μπορεί και να παρατούσα τη σχολή για τη δουλειά(και μη νομίζεις ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται, έχω δουλέψει από μικρή και όχι σε απλές δουλειές).
Ξέρω πως δε μπορείς να με βοηθήσεις. Αλλά κι εγώ δε ξέρω τί να κάνω. Πως να ξεφύγω από όλο αυτό. Πάντα έβρισκα τρόπο να βρω τις ισορροπίες μέσα μου σε ό,τι πρόβλημα κι αν είχα. Τώρα όμως δε μπορώ. Και επειδή η στήλη είναι για ερωτήσεις, πες μου τί πιστεύεις. Ή έστω πες μου ποια εκδοχή να αποκλείσω.
Συγνώμη για τη μεγάλη έκταση του κειμένου(πίστεψε με θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο) και ελπίζω να απαντήσεις σε λιγότερο από μήνα.
Και το σημαντικότερο. I love you!! Βασικά, we love you!! Είμαστε πολλοί out there....."- σε_ποιόν_να_μιλήσω

Μπορεί να είσαι τεμπέλα, μπορεί να μην διάλεξες την κατάλληλη σχολή, μπορεί να περνάς κάποια φάση.
Ό,τι και να είναι: μην τα παρατήσεις.


Πίστεψε με θα μπορούσα να γράψω περισσότερ, αλλά δεν χρειάζεται.

________________
12.


"Αγαπημένη Λένα,

Η Ναταλία Γερμανού δήλωσε πως θέλει να κάνει εκπομπή τύπου "Chelsea Lately". Όπως καταλαβαίνεις, θέλω το σχόλιό σου σχεδόν όσο θέλω να τελειώσει η εξεταστική μου (πολύ).
[Υπολογίζω ότι την απάντηση θα την διαβάζω άρτι αφιχθείσα στην Ελλάδα σ' ενάμιση μήνα πάνω κάτω.]

Στέλνω τα φιλιά και την εκτίμηση μου. Keep aba-ing. :) "-V

 

 

 

 

Ήταν αδύνατον να περιμένει αυτό ένα μήνα στον ιμάντα.

Σ' ευχαριστώ από καρδιάς που σκέφτηκες να με ενημερώσεις.

Θα γελάω μέχρι το τέλος της αιωνιότητας.

Α κι επιτέλους βρέθηκε η ευκαιρία να σας παρουσιάσω τον Γκόργκεν τον μηχανικό:

(Επειδή ξέρω ότι δεν καταλάβατε Χριστό, λέει: Shift it – shift forward
shift it – shift it in reverse. Ναι, και τα υπόλοιπα στα αγγλικά είναι.)

Και ο Γκόργκεν καλεσμένος στην Τσέλσι. Αυτές οι τέσσερις είναι stand up comedians που είναι μόνιμα στην εκπομπή, η μια καλύτερη από την άλλη. Καλή τύχη στη Ναταλία.

29

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Οσον αφορα τις διαταραχες ελλειματικης προσοχης παντως πιστευω οτι αποτελουν ιδανικη δικαιολογια για μερικους. Επαναπαυονται στο εγω ειμαι ετσι και δεν συγκεντρωνομαι κλπ. Πιστευω οτι αμα βρεις αυτο που σε ενδιαφερει και κοψεις τη συνηθεια του να λες α εγω ειμαι ετσι τοτε μια χαρα συγκεντρωνεσαι
@11 Αν σου συμβαίνει πρώτη φορά στη ζωή σου, κρατήσου όσο μπορείς, είναι κρίμα να πετάξεις τον κόπο που έκανες ως τώρα. Αν είναι συχνό φαινόμενο να ξεκινάς πράγματα γεμάτη/ος ενθουσιασμό και να το χάνεις στην πορεία, κοίτα μην έχεις ADD. Μετά από 4 παρατημένες σχολές που όλες μου άρεσαν (κατάφερα να τελειώσω την πέμπτη γιατί το έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου), μετά από δεκάδες χόμπυ που μας τελείωσαν νωρίς, μετά από εκατοντάδες projects που τα έφαγε το μαύρο φίδι, διαγνώστηκα και έπαψα να αυτομαστιγώνομαι πως είμαι τεμπέλα και ανεύθυνη, πως είμαι αδύνατος χαρακτήρας και άλλα τέτοια που με έκαναν να νιώθω κουρέλι. Δεν έχω πάψει να παλεύω με την κατάσταση, αλλά ξέρω ποιος μου φταίει και προχωράω με τα ελαττώματά μου. Περαστικά και καλό πτυχίο! :D
Αυτος που περιεγραψε πρωτος το ADD kαι το ADHD καθως και αλλες διαταραχες ελλειματικης προσοχης, πεθαινοντας προσφατα παραδεχτηκε οτι οι ασθενειες αυτες δεν υπαρχουν. Τις εμπνευστηκαν αυτος και αλλοι επιστημονες, ειναι κατασκευασμενες. Διαβασε την πηγη http://www.worldpublicunion.org/2013-03-27-NEWS-inventor-of-adhd-says-adhd-is-a-fictitious-disease.htmlΑυτο που εχουν τα παιδια αυτα ειναι ή υψηλο IQ ή διαφορετικα ενδιαφεροντα/ταλεντα που δεν καλλιεργουνται στο σχολειο (πχ τεχνες) και γι αυτο δεν θελουν και δεν μπορουν να συγκεντρωθουν στο διαβασμα. Στην πραγματικοτητα ειναι ανθρωποι που αμα δεν κανουν αυτο που τους παθιαζει , τους ειναι βιολογικα αδυνατο να ασχοληθουν με αυτα που θεωρουν ασημαντες λεπτομερειες. Επικινδυνη κατηγορια, ανυποτακτοι, γι αυτο επρεπε να βρεθει κατι να τους κρατουν σε "καταστολη"
Καμία αντίρρηση. Ούτε εγώ την θεωρώ ασθένεια. Όμως παραμένει μια υπαρκτή κατάσταση. Το βιολογικό κομμάτι του "βιολογικά αδύνατου" που αναφέρεις, αφορά την διαφορετική ένταση της απαιτούμενης διέγερσης του μετωπιαίου λοβού. Γι'αυτό και τα χάπια που συνταγογραφούν είναι διεγερτικά. Προσωπικά είμαι κατά της φαρμακευτικής αγωγής καθώς υπάρχουν άλλοι τρόποι να το αντιμετωπίσεις και να μάθεις να ζεις με αυτό.
@9χαντε καλε που νοιωθεις τυψεις!! :pκαμια τυψη δεν νοιωθεις.Απλα δεν μπορεις να αντεξεις το γεγονος οτι η κοπελα εκανε μεταβολη κατευθειαν και δεν γυρισε να κοιταξει πισω της και σ εχει φαει η ανασφαλεια:"μηπως με ειχε χεσμενο?" "μηπως ετοιμαζε τον επομενο?", "μηπως ηθελε να φυγει και την διευκολυνα?" και, μαντεψε.... ολα τα παραπανω μπορει και να συμβαινουν και δεν θα το μαθεις ποτε!(ελπιζω και ευχομαι και συμβουλευω την πρωην σου)Στην πραγματικοτητα ηθελες να δεις ολον εκεινο τον συναισθηματισμο που ταχα δεν αντεχεις για να σιγουρευτεις για την αποφαση σου. ναι,δεν εισαι εσυ για μια απελπισμενη που την χωριζουν και παρακαλαει... ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΕΙ ΟΜΩΣ????(καλα να παθεις)
#11 Σε παρομοια φαση βρισκομαι και γω και μαλιστα το χω ξαναπερασει και την πρωτη φορα νομιζα οτι αν τα αφησω/αλλαξω ολα και κανω ετσι ενα δυνατο νεο ξεκινημα θα διορθωνονταν ολα, θα ημουν πιο δυναμικος και οχι τεμπελης , θα εβρισκα τα ενδιαφεροντα μου , θα ειχα ορεξη με τη σχολη κλπ. Ε λοιπον το εκανα το νεο ξεκινημα τοτε και τα πραγματα εξελιχθηκαν διαφορετικα απ ο,τι τα φανταζομουν. Τωρα που περασε ο καιρος και το βλεπω πιο σφαιρικα το θεμα εχω παρατηρησει τα εξης : Η τεμπελια βγαινει ανεξαρτητα απ την σχολη. Προσπαθησε να γινεσαι λιγο πιο δραστηρια και συνεπης σταδιακα. Εγω ξεκινησα πρωτα μουσικη και μετα γυμναστηριο. Και τα δυο με βοηθησαν να βαλω λιγο πειθαρχια στη ζωη μου και να καλω καλυτερο προγραμματισμο. Αυτο που αναφερεις ειναι η συνειδητοποιηση οτι αυτο που σπουδαζεις ναι μεν θα μπορουσες να το κανεις χωρις να σε χαλαει, αλλα υπαρχει κατι αλλο εκει εξω που αυτο αμα το βρεις θα γινει το νουμερο ενα ενδιαφερον σου σε τετοιο βαθμο που θα παραμεριζες το αντικειμενο που σπουδαζεις τωρα για να ασχοληθεις με το αλλο. Αρα, συνεχισε να ψαχνεις. Χωρις ομως να παρατησεις τη σχολη . Ψαχνε παραλληλα. Κανε δραστηριοτητες εκτος σχολης που θα σε κανουν να ερθεις σε επαφη με νεους τομεις . Ολο και καπου θα βρεις αυτο που το ξεχωριστο για σενα.( σε τετοια θεματα καλο ειναι πιστευω να ειμαστε της τακτικης δεν αφηνω το κλαδι αν δεν πιαστω απ το επομενο ) ΥΓ Σορυ που εγραψα πολλα αλλα μ αρεσει και μενα να τα περιγραφω αρκετα , οπως και συ. Και να θυμασαι, οπως εχει πει ο Lemmy, " The easiest way to survive is to not give up"
#11 Είναι το "burnout του 3ου έτους" όπως το αποκαλώ. Δεν έχει μελετηθεί επιστημονικά (ακόμα!), αλλά υφίσταται και το "περνάνε" αρκετοί. Ρίξε λίγο τους ρυθμούς, αλλά ΜΗΝ τα παρατάς όπως είπε και η Α μπα.
#6 Συμφωνώ με De La Net και three ότι όταν λείπει το συγκεκριμένο ένζυμο το ήπαρ δεν μπορεί να αποτοξινώσει το αλκοόλ. Το είχα ακουστά άλλα προχτές σε κάτι σεμινάρια το βίωσα σε μια γνωστή μου που με μία γουλιά κρασί το βραδάκι χρειάστηκε να την συνοδέψουν στο δωματιό της. Μέθυσε και δεν μπορούσε να ορθοποδήσει. Την άλλη μέρα ήταν μια χαρά.Σε ότι αφορά την φυσική χαλάρωση βοηθάει το tai chi, Qi gong, yoga κ.ά.Θα πρέπει να δοκιμάσεις τι σου ταιριάζει να βρείς το κέντρο σου.Γνωρίζω ανθρώπους που μετά την δουλειά τρέχουν καθημερινά για να αποβάλουν το στρες.Έχω δεί άνθρωπο στα πρόθυρα αλκοολισμού να συνέρχετε και με Qi gong. Προσωπικά κάνω αρκετά χρόνια yoga για μην γίνονται τα νεύρα μου συνέχεια κρόσια.
Θύμα συμπεριφοράς σαν κι αυτή του #9 έχω υπάρξει κι εγώ (στο πολύ πολύ μακρινό παρελθόν, αλλά αυτό που ένιωσα δεν ξεχνιέται γαμώ το).Λοιπόν μπορεί η συμπεριφορά αυτή να είναι εξοργιστική, αλλά εμένα αυτό που με στέλνει εντελώς είναι ένας λανθάνων αυτοθαυμασμός που διακρίνω ανάμεσα στις γραμμές: "Δε μπορώ τους συναισθηματισμούς. Καλά έκανα και τράβηξα το τσιρότο; Δεν είμαι πολύ ευθύς και γαμάτος τύπος που δεν κωλώνει πουθενά; "Το βλέπει και κανένας άλλος ή μόνο εγώ έχω τη μύγα;
Δεν ξέρω αν έχει σχολιαστεί/ συζητηθεί (στους 6 τελευταίους μήνες που διαβάζω Αμπά δεν το έχω προσέξει) αλλά θα πρότεινα, όπως δεν δημοσιεύονται τα hate mail, να μην δημοσιεύονται και τα testimonials, όπως η μη-ερώτηση #5 ή να δημοσιεύονται ξέχωρα από τις 12 ερωτήσεις. Η στήλη αυτή είναι μια όαση κυνισμού, ρεαλισμού κι έξυπνου χιούμορ σε καθημερινή βάση (δόση;) και αυτά τα μπράβο μας τρώνε υλικό!
Η στατιστική του #2 για τα ποσοστά παιδιών που δεν τελειώνουν το Λύκειο με σόκαρε, ειλικρινά ελπίζω να είναι λάθος. Να λέμε πάλι καλά για το 9% της ΧΑ δηλαδή;;
Αγαπητέ Parisios, τα πράγματα είναι χειρότερα από όσο κατάλαβες. Η υποχρεωτική εκπαίδευση δεν τελειώνει στο Λύκειο αλλά στο Γυμνάσιο. πότε μιλάμε για ποσοστά Ελλήνων που δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου και όχι Λυκείου. Δυστυχώς.
Όντως το είχα ξεχάσει. Απελπισία... Και νόμιζα ότι το στρατόπεδο που υπηρέτησα (που είχαμε 6 άτομα από τα 450 με πτυχίο ΤΕΙ και πάνω) ήταν τραγική εξαίρεση...
#9 το ίδιο μου έκανε και ο πρώην μου μόνο που το έκανε 2 μέρες προτού φύγουμε για καλοκαιρινές διακοπές. Η αλήθεια είναι ότι εγώ τον αναζήτησα αλλά μόνο γιατί θεωρούσα και θεωρώ ότι ήταν πολύ άνανδρη και δειλή η κίνηση του. Θες να χωρίσεις τον άλλον; κάνε το. αλλά τουλάχιστον κάνε το με τρόπο που δείχνει ότι σεβάστηκες αυτό που ζήσατε.
Kαλησπέρα σε όλουςΛίγο χαζή η ερωτησή μου αλλά ρωτώντας πας στην πόλη που λένε :)Μήπως ξέρει κανείς που ακριβώς υποβάλλονται τα ερωτήματα στην Α-μπα; Κάνω κάπου "κλικ" στην σελίδα της που μου διαφεύγει;;Ευχαριστώ πολύ, καλό Σ/Κ σε όλους σας xxxxx
Κοίτα στα δεξιά της σελίδας, κάτω από το μπάνερ της lifo και τη γραμμή με τις στήλες της εφημερίδας. Υπάρχει ένα πλαίσιο όπου συμπληρώνεις τα "στοιχεία" σου και το ερώτημά σου. Αν δεν βλέπεις αυτό το πλαίσιο ή απενεργοποίησε το adblock ή δοκίμασε με άλλον browser. Εγώ για παράδειγμα δεν το βλέπω με τον firefox αλλά το βλέπω με τον chrome.
#4: Αν ξεχνάει τα γενέθλια σου είναι (μάλλον) κακό, αν ξεχνάει μόνο την γιορτή σου παντρέψου τον.Για κάποιο λόγο το να μην ξυπνάει κανείς με την έγνοια του ποιος άγιος γιορτάζει κάθε μέρα, και ποιοι έχουν το όνομά του (σε δουλειά να βρισκόμαστε όλο το χρόνο) είναι μια πιθανή ένδειξη εξυπνάδας.Θα εκπλαγώ αν αυτό με τα ονόματα είναι συνήθεια σε πάνω από 2-3 χώρες στον κόσμο.
6: Υπάρχει αλλεργία στο αλκοόλ και είναι συνήθως κληρονομική. Εμφανίζεται και με στομαχικές διαταραχές, πονοκεφάλους κτλ. Επίσης μπορεί να παρουσιάζει εύκολη μέθη - σουρώνεις με ένα ποτό. Ενδεικτικά οι λαοί της Ανατολής πχ Κινέζοι είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην αλλεργία αυτή ενώ οι Βόρειοι Ευρωπαίοι σπάνια την έχουν. Στην Ελλάδα δεν είναι σπάνια όπως στην Βόρεια Ευρώπη. Ενδιαφέρον είναι ότι εξαιτίας των μολύνσεων από τα πόσιμα νερά πριν την μοντέρνα εποχή, οι Βόρειοι Ευρωπαίοι έπιναν για να ξεδιψάσουν κυρίως μπύρα (οι μικροοργανισμοί σκοτωνόταν από την αλκοολική ζύμωση) ενώ οι Κινέζοι έπιναν κυρίως τσάι (οι μικροοργανισμοί σκοτώνονταν από τον βρασμό) λόγω των αλλεργιών στο αλκοόλ. Το πρόβλημα βέβαια του 6 είναι άλλο, τι κάνεις αν δεν μπορείς, ξαφνικά, να πιεις αλκοόλ;
Η αλλεργία στο αλκοόλ δεν έχει αποδειχθεί με σιγουριά επιστημονικά, συνήθως πρόκειται πέρι υπερευαισθησίας σε άλλες ουσίες του εκάστοτε ποτού ή "ψευτοαλλεργίες", όπως σε πολλούς ασθενείς στην Ασία, όπου λόγω γενετικού πολυμορφισμού του ενζύμου ALDH2 (Aldehyde dehydrogenase 2) επηρεάζεται ο μεταβολισμός του αλκοόλ. Σε ασθενείς με σύνδρομο Samter (συνδυασμός μη αλλεργικού άσθματος, πολύποδων μύτης και δυσανεξίας στην ασπιρίνη) παρατηρείται επίσης δυσανεξία στο αλκοόλ με ενοχλήσεις όπως αναπνευστικές δυσκολίες και βουλωμένη μύτη μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Ο όρος αλλεργία γενικά περιγράφει μια πολύ συγκεκριμένη αντίδραση του οργανισμού με συγκεκριμένη παθοφυσιολογία και δεν θα έπρεπε να συγχέεται με την δυσανεξία ή την ψευτοαλλεργία, επίσης δεν έχει να κάνει με πονοκεφάλους (οι οποίοι εξηγούνται κατά πάσα πιθανότητα με τη διαστολή των αγγείων που προκαλλεί το αλκοόλ) ή στομαχικές ενοχλήσεις (που μάλλον προς έλκος στομάχου δείχνουν).Με όλο τον σεβασμό όλα αυτά :)
three (16:11) Αγαπητέ/ή three, οι γνώσεις μου για το θέμα είναι πολύ περιορισμένες, αλλά νομίζω ότι η διαφωνία μας είναι αποκλειστικά στο επίπεδο της ορολογίας. Αλλεργία ή δυσανεξία ή ψευτο-αλλεργία στο αλκοόλ (και σε άλλα συστατικά αλκοολούχων ποτών) είναι γνωστή και σχετικά συνήθης πάθηση, σε αυτό συμφωνούμε από όσο βλέπω σε αυτά που γράφεις. Φυσικά και δεν μιλούσα για αλλεργία σε καθαρή αλκοόλη αποκλειστικά, αλλά σε αλκοολούχα ποτά - δεν ξέρω κανέναν να πίνει σκέτο άσπρο οινόπνευμα. :-)Τώρα σχετικά με τα συμπτώματα, έχεις δίκαιο πως στο 99 τοις εκατό των περιπτώσεων ο πονοκέφαλος οφείλετε στους λόγους που ανέφερες, αλλά επίσης μπορεί να είναι σύμπτωμα της δυσανεξίας (αλλεργίας / ψευτοαλλεργίας) στο αλκοόλ μαζί με Δυσκολία Στην ΚατάποσηΚοκκίνισμα - ΠρόσωποΚνησμόςΠρήξιμο - ΠρόσωποΕρυθρότητα - ΠρόσωποΣυμφόρηση - ΜύτηΈμετοςΝαυτίαΠόνος - ΚοιλιάΖάληΔιάρροιαΑκανόνιστος Καρδιακός ΡυθμόςΚνίδωσηΚρίσειςΑρτηριακή Πίεση (Μειωμένη).Από τα λίγα που ξέρω, η δυσανεξία/αλλεργία που συζητάμε μπορεί να υπάρχει από μόνη της ή να έχει άλλη παθολογική αιτία. Ένα πολύ ενδιαφέρον και προσβάσιμο σχετικό άρθρο στα αγγλικά, για όποιον ενδιαφέρετε, είναι το παρακάτω: http://oade.nd.edu/educate-yourself-alcohol/alcohol-allergies-do-they-exist/
4: Εγώ πάντως ομολογώ πως χωρίς το κινητό και τον η/υ μου δεν θα θυμόμουν κανένα.α. Σπάνια ξέρω την σημερινή ημερομηνία.β. Ακόμη και να την ξέρω, σπάνια την συνδυάζω με γιορτέςγ. Ίσως να την συνδύαζα, αν θυμόμουν ημερομηνία γέννησης ή δ. αν ασχολούμουν με το ποιος άγιος γιορτάζει σήμερα.Τα σημαντικά τα βάζω στο κινητό σαν υπενθυμίσεις, τα υπόλοιπα μου τα θυμίζει η γυναίκα μου, η αδελφή μου, κάποιος φίλος ή το κουτί με τα γλυκά στην κουζίνα του γραφείου. ΥΓ. Με τα δικά μου δεν ασχολούμουν ποτέ, ούτε τα θεωρούσα σημαντικές μέρες.
#9 Αν είσαι κάτω των 9 το καταλαβαίνω. Αν όχι δεν το καταλαβαίνω. Και λες πως την αγαπούσες. Θα ήθελα να ήξερα τι θα έκενες σε περίπτωση που δεν την αγαπούσες.