Η απογοητευτική, αδικαιολόγητα μπερδεμένη στάση του Φώτη Κουβέλη

Facebook Twitter
37

Έχει πάρα πολλά δίκια ο Κουβέλης, γενικώς. Μπήκε στην κυβέρνηση για να βοηθήσει την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και για να ισορροπήσει την κατεύθυνση. 

Αδυνατώ να πιστέψω ότι χτες ξεχείλισε το ποτήρι του όταν κατάπιε πραγματικά σημαντικά πράγματα, όταν κατάπιε επί 10 μέρες το μαύρο της ΕΡΤ. Περισσότερο όμως απογοητεύομαι με τις εξωφρενικές δικαιολογίες του. 

Ο Σαμαράς με ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ πράξη νομοθετικού περιεχομένου κλείνει την ΕΡΤ, με την αιτιολογία πως διαφορετικά οι συνδικαλιστές δεν θα άφηναν να γίνει καμία απόλυση. 

Ο Κουβέλης αρχίζει τα γνωστά τερτίπια, ναι μεν, αλλά. Όπως σωστά είπε ο Χωμενίδης που αποχώρησε αμέσως απ' τη ΔΗΜΑΡ, για μια φορά θα ήταν τίμιο ο Κουβέλης να δράσει άμεσα και αποφασιστικά. Ή να στήριζε την εν λόγω μεταρρύθμιση (ή και οποιαδήποτε απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων - την οποία είχε υπογράψει) ή αν όχι να αποχωρούσε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Έμεινε, υποτίθεται, για να βρεθεί μια λύση. Ο Σαμαράς -που δημιούργησε όλα τα προβλήματα εξ αρχής- κάνει πίσω και οι τρεις συμφωνούν, τελικά, σε όλα. 

Εκτός από... τον αριθμό των εργαζομένων της μεταβατικής μορφής της δημόσιας τηλεόρασης!

Απ' όλα όσα κατάπιε ο Κουβέλης ένα χρόνο, αυτό που δεν άντεξε ήταν ότι θα έπαιρναν μόνο 2.000 εργαζόμενους για δύο μήνες κι όχι 2.656 για έξι. Αυτή η συγκλονιστική διαφορά κόντεψε να μας σύρει σε εκλογές. (Οι οποίες σίιιγουρα θα βοηθούσαν τους απολυμένους της ΕΡΤ...)

Ο Σαμαράς -που ξαναλέω ότι φταίει εξ αρχής- έκανε πίσω σχεδόν σε όλα (πλην του κλεισίματος της ΕΡΤ) και δεν θα του πούμε και μπράβο. Αναδιπλώθηκε και ψιλοταπεινώθηκε, αλλά ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει. Συμφώνησε να φύγει το μαύρο, να ξαναπαίξουν κανονικό πρόγραμμα όλες οι συχνότητες, να προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι μεταβατικοί, να πριμοδοτηθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, να βάλει η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ τον υφυπουργό που θα στήσει τη νέα δημόσια τηλεόραση (για να αποφευχθούν οι γελοιότητες τύπου Λιάτσου και Σαλαγκούδη). Συμφώνησε ακόμα και για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ. 

Παρ' όλα αυτά ο Κουβέλης στην δήλωσή του μετά τη σύσκεψη τα παρουσίασε περίπου έτσι: "Ξαναγύρισα σε κάτι που ζητούσα πριν καν κάνουμε τις συναντήσεις, είπα τι ζητάω, ο Πρωθυπουργός δεν μου τα έδωσε, αντίο". Δεν πήγε δηλαδή για να διαπραγματευτεί, πήγε για να (εκβιάσει για) να γίνει το δικό του. 

Μιλώντας σε μας βέβαια τόνισε ξανά και ξανά την αντιδημοκρατικότητα του κλεισίματος της ΕΡΤ και έχει δίκιο. Μόνο που θα έπρεπε να φύγει απ' την κυβέρνηση όταν ξεκίνησε η αντιδημοκρατικότητα κι όχι τώρα που, με τη συμφωνία που θα γινόταν, θα έληγε. 

Καταλαβαίνω ότι τα κίνητρά του είναι μπορεί να είναι αγνά. Τις τελευταίες μέρες όμως έκανε σαν κακομαθημένο παιδάκι που αφού σχεδόν όλα όσα ζήτησε ικανοποιήθηκαν, μετά άρχισε να ζητάει περισσότερα. Κι όταν ικανοποιήθηκαν κι αυτά, μετά ξαναγύρισε στην αρχική απόλυτη πρότασή του. Και μετά έφυγε.

Κι ενώ αρχικά είχε δίκιο, και χάρη σε αυτόν ο Σαμαράς άλλαξε τα πλάνα του και συμβιβάστηκε, στα μάτια μου το έχασε. Φάνηκε σαν sore loser - ή μάλλον φάνηκε σαν να είχε στήσει το όλο πράγμα για να κάνει ηρωϊκή έξοδο, και ο Σαμαράς με τους συμβιβασμούς του να του το χαλούσε. 

Κατάφερε να κάνει τον Σαμαρά να μοιάζει λες και είναι ισορροπημένος μεταρρυθμιστής που ακούει και δέχεται τις απόψεις των άλλων. Aυτό όμως δεν είναι το χειρότερο.

Το χειρότερο είναι οι δηλώσεις του ότι "δεν βρέθηκε κοινός τόπος", και ότι "Δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν βρέθηκε ο κοινός πολιτικός τόπος".

Κυρίως όταν βρέθηκε κοινός τόπος και όταν είναι δική του η ευθύνη που δεν έγινε κάτι με τον κοινό τόπο. Μαθαίνοντας αργότερα τι είχε προταθεί και πόσο κοντά είχαν φτάσει στη συμφωνία, η απόλυτη δήλωση ""δεν βρέθηκε κοινός τόπος"" μοιάζει με κακό ανέκδοτο, έως και με παραπλανητική κουτοπονηριά. 

Θεωρούσα πως ο Κουβέλης είναι ο καλύτερος πολιτικός που έχουμε. Έκανα λάθος.

Είχε μεν πολλά δίκια να φύγει απ' την Κυβέρνηση εδώ και πολλούς πολλούς μήνες, όπως και με αφορμή το μαύρο της ΕΡΤ - όταν φαινόταν ότι ο Σαμαράς δεν θα έκανε πίσω και δεν θα άκουγε κανέναν.  

Όμως οι αψυχολόγητες ενέργειες και δηλώσεις του, η αποχώρησή του όχι για τα θέματα που καίνε την κοινωνία αλλά για μια άσχετη διαφωνία για τον αριθμό μεταβατικών εργαζομένων είναι πράγματα που με μπερδεύουν, και ελπίζω σύντομα να εξηγηθούν.

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Το 1998 απολύθηκαν από τον ΟΔΙΕ (ιππόδρομο) περίπου χίλια άτομα χωρίς αποζημίωση (για νομικοτεχνικούς λόγους)κι εμφανίστηκαν στους απολυμένους 3 δικηγόροι οι οποίοι και ανέλαβαν μαζικές αγωγές με ζητούμενο την αποζημίωση. Το ποσοστό της αμοιβής τους ήταν 25%!... Ο ένας εκ των δικηγόρων ήταν ο Ρουπακιώτης!!!Και περιμένετε απ' αυτούς τους ανθρώπους αξιοκρατία. Αυτοί δουλεύουν για μια κοινωνία τύπου "πρόεδρος εργαζομένων" με πρόεδρο τον κάθε Καλφογιάννη κι εργαζόμενους το όργιο της ΕΡΤ.
Ο Κουβελης και η ΔΗΜΑΡ αριστερο κομμα;Απο ποτε;Eπειδη πολλοι και για καθολου αγνους λογους προσπαθουσαν να πεισουν για του λογου το αληθες;Eμενα παντα σαν "μακιγιαρισμενο"ΠΑΣΟΚ μου φαινοταν και νομιζω πως αυτο θα φανει στους επομενους μηνες και στην κατευθυνση που θα επιλεξουν ν'ακολουθησουν τα (πολλα)στελεχη που (σιγουρα)θα τον εγκαταλειψουν.Τωρα τι θα κανουν οι ψηφοφοροι....
τον Κουβελη εγω προσπωπικα δεν τον ψηφισα, αλλα απο τη υπευθυνη σταση του στο θεμα της ΕΡΤ θα τον ψηφισω. Αν δεν ηταν αυτος ουτε 2,000 θα ειχαν προσληφθει, ο Βενιζελος δεν του καιγεται καρφακι για τους εργαζομενους, μονο η εξουσια τον νοιαζει οπως και τον Σαμαρα. Δηλαδη, οι 2 εκλογες του Σαμαρα που μας κοστισαν 12 δις ηταν λογικες και αν ειχαμε τωρα εκλογες θα ηταν παραλογες και επικινδυνες. Ρε μας δουλευετε? Δεν ξερουμε οτι οι εγκαθετοι του Μπομπολα πεσαν να τον φανε τον Κυρ Φωτη? Και ξερετε για ποιους μιλαω, Θεμος-Πρετεντερης-Τρεμη-Τσιμας, πλακα ρε μας κανετε? Απο εκει και μονο επρεπε να μπουμε πισω απο τον Κυρ Φωτη, επανασταση! Τρομοκρατουν τον συνταξιουχο που τον εχουν ξεφτελισει οτι δηθεν το ΔΝΤ θα μας κοψει τις δοσεις και θα χασει και τα ψιχουλα που παιρνει. Ειναι ντροπη αυτο που γινεται, θελει επανασταση εδω και τωρα. Να γινουμε η Ελλαδα που πρεπει, οχι δουλοι συμφεροντων. Ο κοσμος καιγεται σε αλλες χωρες, Βραζιλια επαναστατησαν που ανεβηκαν οι τιμες των μεσων μαζικης μεταφορας, Τουρκια ξεσηκωθηκαν για την ελευθερια του λογου και της εκφρασης. Κι εμεις? Που ειναι οι αγανακτισμενοι? Α, μην ενοχλειτε ειναι καλοκαιρακι και βγηκαν παραλια, φραπεδια τσιγαρακι και καλοπεραση. Και λεφτα υπαρχουν - μια βολτα σε παραλιες, καφετεριες θα το δειτε - οπως ειπε καποτε ενας που παλεψε για την Ελλαδα αλλα τον φαγανε τα συμφεροντα.
Επιτρέψετε μου να διαφωνήσω με την ανάλυση όπως και με το πνεύμα των περισσότερων σχολίων.Διευκρινίζω ότι δεν είμαι ούτε ποτέ υπήρξα κουβελικός αλλά ο Σαμαράς δεν υποχώρησε στο παραμικρό.Ο Κουβέλης επέμεινε ευθύς εξαρχής ότι πρέπει να αποσυρθεί η ΠΝΠ γιατί ήταν βαθιά αντιδημοκρατική και ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί το δημοκρατικό αίσθημα ήταν ο πρωθυπουργός να πει μέα κούλπα και να ανοίξει ξανά την ΕΡΤ, ώστε η ΕΡΤ να εξυγιανθεί ανοιχτή.Αυτή ήταν η απαίτηση του Κουβέλη εξαρχής. Μπορεί κανείς να την πει παράλογη ή υπερβολική αλλά αυτό δεν μας αφορά εδώ.Μετά βέβαια στη συνάντηση των τριών ο Βενιζέλος τον κρέμασε λέγοντας "Άστο Φώτη μου καλύτερα, ας συνεχίσουμε την αγαστή αυτή συνεργασία και κάτσε στα αβγά σου γιατί οσονούπω θα σου πάρω και τους μισούς βουλευτές". Το οποίο και συμβαίνει ήδη. Για αυτό ο Κουβέλης ήταν σαν φάντασμα μόλις βγήκε από τη συνάντηση. Ήταν φανερό ότι είχε αιφνιδιαστεί. Διότι το αδηφάγο εξουσιαστικό κήτος τον έστιψε σαν λεμονόκουπα και τώρα τον αδειάζει για να φάει μόνος του όλο το χώρο κέντρο-κεντροαριστερά (έτσι νομίζει).Τα περί 656 ατόμων διαφορά (εκτός από χυδαία νοοτροπία: τα 656 άτομα είναι κάτι το αμελητεό; Αν ήταν θύματα θεομηνίας θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τον απολογισμό; ) είναι προφάσεις για να αποκρυφτεί η παραπάνω πισώπλατη μαχαιριά. Εξάλλου αν είναι τόσο ασήμαντο το νούμερο, γιατί δεν ισχύει αυτό και για το Σαμαρά; Ας τους έπαιρνε πίσω όλους. Ποιος είναι ο ψιλικατζής εν προκειμένω; Αυτός που δεν έχει στην τσέπη τα μίντια μάλλον...Ο Κουβέλης, που πιστεύω ότι έχει πάρει λάθος αποφάσεις από κατά βάθος καλές προθέσεις και εμμονή στην ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, καταλαβαίνει τώρα τι ωραία που του την έφεραν αμφότεροι -διότι έτσι εξυπηρετείται και η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ η οποία από καιρό βγάζει φλύκταινες με ό,τι αριστερό (αντιρατσιστική νομοθεσία, αναχώματα σε φασισμό).Απορώ τέλος πώς η ανάλυσή σου Άρη βασίζεται στην ίντριγκα των τελευταίων ημερών παραβλέποντας τα αδειάσματα που έφαγε η ΔΗΜΑΡ για πολλά άλλα θέματα.Και ένα τελευταίο ενδεικτικό της νοοτροπίας της ΝΔ. Ο βουλευτής της Μιχάλης Παπαδόπουλος στο ίδιο πάνελ με τη Ρεπούση, χαρακτήρισε ανεύθυνη την άποψή της ότι καλώς αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι γενικά είναι αναξιόπιστη πολιτικά, όπως φάνηκε και από την υπόθεση με το βιβλίο Ιστορίας...Το παραπάνω χωρίς λόγια.
"...Κατάφερε να κάνει τον Σαμαρά να μοιάζει λες και είναι ισορροπημένος μεταρρυθμιστής που ακούει και δέχεται τις απόψεις των άλλων. Aυτό όμως δεν είναι το χειρότερο..."Εδώ υπάρχει ενα σχήμα οξύμωρο.Αν ο Σαμαράς τελικά έριξε πολύ νερό στο κρασί του, δεν είναι τόσο φασίστας όσο λέει ο Κουβέλης...Άρα ο Κουβέλης, αν αποφάσισε να φύγει λόγω του απολυταρχισμού του Σαμαρά, μάλλον κάποιο λάθος κάνει...( και αποκλείεται να μην το κατάλαβε)Άρα κάτι άλλο παίζει...Τί;Μάλλον είχε προαποφασίσει να φύγει. Για ποιό λόγο; Αυτός ξέρει. Ίσως να συνειδητοποίησε πόσο μειωμένος είναι ο ρόλος του στην λήψη αποφάσεων. Ίσως πάλι να δέχτηκε πιέσεις από την βάση του ή τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη και ο δόλος ( βαριά κουβέντα αλλά ) παίζει.
Δηλαδή σε έχει ένας υποτίθεται πρωθυπουργός κοινής αποδοχής στο φτύσιμο, παίρνει ότι αποφάσεις γουστάρει κι όταν έρχεται η ώρα να πεις μπάστα, πετάει ένα κόκκαλο, που πάλι εμφανίζει τον ίδιο το Σαμαρά μεταρρυθμιστή. Λες και χέστηκε ο Κουβέλης για να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που τους περισσότερους τους διόρισε το σκυλολόι του Σαμαρά. Το θέμα είναι να ανακληθεί η απόφαση, όχι να εμφανίζεται ο - διορίζω ακόμα και σήμερα - Σαμαράς ως μέγας μεταρρυθμιστής επειδή έκανε μια αλητεία. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι έπρεπε να ζητήσει προγραμματική συμφωνία για όλα και να φύγει πιο νωρίς σε περίπτωση παρέκκλισης. Ατυχές και το "κοινός πολιτικός τόπος".
πίστευες ότι ο Κουβέλης ήταν ο καλύτερος πολιτικός που έχουμε...θες λίγο να μου το αιτιολογήσεις, γιατί είμαι περίεργος...μειλίχιος ναι, καλός πολιτικός όμως...με ποιον τρόπο ήταν; μια ζωή loser φίλε ήταν...ευτυχώς που αυτο-εκτέθηκε...καιρός να κάνουμε πέρα όλες τις ψευδαισθήσεις μας...ποιος Κουβέλης ρε Άρη, έχουμε -νομίζω- μπερδέψει την μετριοπάθεια με την αξία
Ο Κουβελης ειναι το δευτερεύον θέμα της Τραγωδίας. Η Ελλάδα ειναι το θύμα. Και ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας ειναι ο Σαμαρας. Τι χρειάζονται οι αναλύσεις για τον Κουβελη, όταν ο Σαμαρας οδήγησε το κάρο στο τέλμα, δεν φταίνε τα μουλαρια, Βενιζέλος και Κουβελης. Ετσι, για να μην χανόμαστε στην αριστερή ομφαλοσκοπηση
Πρωτον , ο Κουβελης δεν θελει με τιποτα να συμμετέχει στην κυβερνηση σε λιγάκι που θα μπουν τα ΜΑΤ για να ''αδειασουν'' την ΕΡΤ ... Δευτερον , μακροπροθεσμα , θα μπορει να κανει κυβερνηση με τον Συριζα ...
Ρε Δημοκίδη, συνήθως είσαι καλός στις εκτιμήσεις, ο Κουβέλης καλός πολιτικός και μάλιστα ο καλύτερος που έχουμε;Μια φούσκα είναι, ένα πουκάμισο αδειανό που λέει κι ο ποιητής. Αυτός πάντα ήταν ο Αβραμόπουλος της αριστεράς. Καμία γωνία.
Ο Κουβέλης εξ αρχής ήταν ένα άχρηστο σώμα σε αυτήν την τρικομματική κυβέρνηση. Στο μόνο που ήταν χρήσιμος ήταν στο να το παίζει αντιρρησίας και στο τέλος να συμφωνεί σε όλα μόνο και μόνο για να έχει εξασφαλισμένη μια καρέκλα. Τι να τον κάνεις έναν τέτοιο πολιτικό -όσο συμπαθητικός και να είναι- όταν δεν έχει αυτό που λέμε "cojones"...Πολύ καλό το άρθρο btw.
Άρη, ενώ συμφωνώ στα περισσότερα απ'αυτά που γράφεις θα ήθελα να θίξω 1-2 πράγματα.Δεν καταλαβαίνω γιατί μονίμως μεταχειριζόμαστε τον Κουβέλη με το γάντι, ενώ ξεσκίζουμε (δικαίως) Σαμαρά και Βενιζέλο. Είναι σίγουρα ο πιο συμπαθητικός πολιτικός που έχουμε - όχι ο πιο καλός.Συμφώνησε και ανέχθηκε ένα σωρό τερατουργήματα (η επιμήκυνση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ πχ) αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Γελοιότητες! Έτσι επιβεβαιώνει αυτό που όλοι είχαμε καταλάβει με τη στάση του Μανιτάκη: Δεν θέλει να απολυθεί κανείς. Θέλει να είναι ο καλός της κυβέρνησης που δεν θα λερώσει τα χέρια του.Δεν γίνεται. Ειδικά μάλιστα όταν έχεις υπογράψει και δεσμευθεί.Έχασε τελείως όποιο πρόσωπο του είχε απομείνει.Υ/Γ Ανταλλάζω οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας έναν ικανό πολιτικό στη θέση ενός συμπαθητικού.
K . Δημοκίδη, είμαι το μικρό κακομαθημένο παιδί που λέγεται Φώτης. Όταν μπήκα στην κυβέρνηση όλοι από τα αριστερά μου έλεγαν ότι κάνω λάθος και ότι δεν είμαι αριστερός. Από τα δεξία με είπαν υπεύθυνο. 1 χρόνο τώρα με κοροιδεύουν για την στάση που κρατώ, επειδή την ονομάζουν θολή και a la cart. Με το αντιρατσιστικό νόμιζα ότι θα μπορούσα να ανακτήσω λίγο από την χαμένη μου ιδεολογική υπόσταση, αλλά μου το στέρησαν. Με την ΕΡΤ δεν άντεξα και που να δεις τι ετοιμάζουν για μετά. Σήμερα τους πήρα και έφυγα. Παραδόξως και πάλι δεν είπε κανείς τίποτα θετικό για μένα. Από τα αριστερά μου φωνάζουν "γιατί μπήκες εξ αρχής", από τα δεξιά με φωνάζουν χέστη και οι αρθρογράφοι με λένε μπερδεμένο.Είναι δύσκολο να είσαι μικρό παιδί, ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι θέλουν από σένα. Για αυτό θέλω να μεγαλώσω να γίνω ανεξάρτητος και σε όποιον αρέσω. Ούτως ή άλλως δεν είναι ότι πριν με αγαπούσε και πολλοί πραγματικά. Στην Ελλάδα η στόφα μου δεν μετράει. Εδώ θέλουν ή επανάσταση ή εθνικομαγκιά ή λαικισμό.
Ε όχι και αγνός ο Κουβέλης. Απλά αποφάσισε αργά να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια μπάς και σώσει καμιά μονάδα από τα ποσοστά που έχουν πάρει τον κατήφορο.Την πάρτη του κοιτάει και μόνο.Άλλωστε,μην ξεχνάμε ότι μόλις πήρε τα @@ μου στις εκλογές για την ηγεσία του συνασπισμού το 2008, πήγε και έκανε δικό του κόμμα για να είναι κάπου αρχηγός. Σαν τον Βενιζέλο είναι και αυτός,δεν μπορεί χωρίς καρέκλα.
Ο Κουβέλης καλύτερος πολιτικός;Απο πότε;Τί ακριβώς έκανε στην πολιτική του ζωή που τον καθιστά καλύτερο και από ποιόν;Απ΄αυτούς που παίζουν μπάλα μαζί ένα χρόνο τώρα;Πότε ακριβώς ύψωσε το (όποιο) πολιτικό του ανάστημα ο Κουβέλης απέναντι σ'όλα αυτά τα ευεργετικά για τον τόπο και τους εργαζόμενους, μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση Σαμαρά;Δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και να θες να σε παίρνει στα σοβαρά άλλος.Ο Κουβέλης καλύτερος πολιτικός!!!!!!Μην παραφρονήσουμε καλοκαιριάτικα.
Ο Κουβέλης, Άρη, ήταν απαράδεκτος απ' τη πρώτη στιγμή που συμμετείχε στη κυβέρνηση και στο λέω παρότι τον ψήφισα στις εκλογές. Περίμενα να δω ένα πολιτικό που θα βοηθούσε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις σωστά, να προσέξει ώστε να υπάρχει αξιοκρατία στις προσλήψεις στο σάπιο δημόσιο, να αφουγκραστεί τα προβλήματα των ανθρώπων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος είχε και τις μεγαλύτερες απώλειες μέχρι τώρα) και τι είδα; Έναν Κουβέλη που με το περίφημο 4-2-1 μοίρασε τις θέσεις διευθυντών στους δημόσιους οργανισμούς σα να ήταν ο λήσταρχος Νταβέλης που μοιράζει τα λάφυρα και παρεμπιπτόντως αυτή ήταν και η μόνη συμφωνία που βρήκε και τους 3 ληστές - εεε συγγνώμη αρχηγούς - ομόφωνους. Αντί να ζητήσει αξιοκρατία και να πει όχι σε διορισμούς κομματαρχών.Ένα Κουβέλη που μια με το Ρουπακιώτη, μια με το Μανιτάκη προστάτεψε όσο μπορούσε τις συντεχνίες, τους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και τους επίορκους, χωρίς να κάνει το παραμικρό για τον έρμο ιδιωτικό τομέα. Και τέλος, ένα Κουβέλη να φεύγει απ' τη κυβέρνηση σα κακομαθημένο παιδάκι όπως λες, γιατί του έκλεισαν την ΕΡΤ χωρίς να τον ρωτήσουν. Μήπως τον ρώτησαν όταν έκλεισε το Alter; Αλλά συγγνώμη, εκεί δούλευαν σκλάβοι όχι άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά και έτσι το κατάπιε μια χαρά.Δυστυχώς ο Κουβέλης δεν έχει συνηδειτοποιήσει ότι αυτοί για τους οποίους δίνει τις "μάχες" του έχουν καταλήξει προ πολλού στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το αντιληφθεί όμως στις επόμενες εκλογές με οδυνηρό (γι αυτόν) τρόπο.Καληνύχτα κυρ Φώτη, από έναν ψηφοφόρο σου...
Ο Κουβέλης ήξερε από την αρχή που πάει να "μπλέξει". 'Ηξερε και ποιο ήταν το "πρόγραμμα" και πώς αυτό θα υλοποιούταν!Η αποχώρηση του με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ είναι και φτηνή και υποκριτική δικαιολογία που αποσκοπεί καθαρά και μόνο στην πολιτική του επιβίωση!Η ΠΝΠ δεν ήταν η πρώτη αλλά η 19 (αν δεν κάνω λάθος!)Ψηφίστηκαν σημαντικότατα νομοσχέσια 300 σελίδων(!!), τα οποία τους έιχαν δωθεί 24 ώρες πριν!!Τώρα θίχτηκε το δημοκρατικό ήθος του κ. Κουβέλη???Όσον αφορά στους Μανιτάκη και Ρουπακιώτη στο καλό και να μην μας γράφουν!Ο Μανιτάκης κατάφερε μέχρι τώρα να διώξει 2(!) επίορκους και απέτυχε να κάνει οτιδήποτε είχα να κάνει(ήξερε που τον βάλανε και αν διαφωνούσε να μην αναλάμβανε) ο δε Ρουπακιώτης έκανε κυριολεκτικά ότι μπορουσε για να μην θίξει τα εξωφρενικά προνόμια της συντεχνίας του!