Τα αγαπημένα πράγματα της Λένας Παπαληγούρα

Facebook Twitter
1

φωτό: Μόνικα

Επιμέλεια: Μίνα Καλογερά

 

 

Η Λένα Παπαληγούρα είναι ηθοποιός. Από την Τεταρτη 19/6 θα εμφανίζεται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο ρόλο της Αντιγόνης στο ομώνυμο έργο του Σοφοκλή. Η σκηνοθεσία θα είναι της Νατάσας Τριανταφύλλη και η πρωτότυπη μουσική της Monika.

Aγαπημένο βιβλίο

Το Έγκλημα και τιμωρία.

 

 

  Κατά καιρούς έχω αγαπήσει πολλά βιβλία, αλλά θεωρώ τον Ντοστογιέφσκι αξεπέραστο. Είναι υπέροχος γνώστης της ανθρώπινης ψυχής, μάθημα για τους ηθοποιούς αλλά και για όλους τους ανθρώπους. Κρύβει ποίηση, ατμόσφαιρα, τρομερή ευαισθησία. Εκεί καταφεύγω σε δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Μου δίνει παρηγοριά, τροφή για σκέψη. Μου ανοίγει το μυαλό και τη φαντασία.

 

 

 

Αγαπημένος Ηθοποιός

Έχω πολλούς και ξένους αλλά και Ελληνες που μ’ έχουν εμπνεύσει με τις ερμηνείες τους, την πορεία τους, τη στάση ζωής τους. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον.

 

Αγαπημένη ταινία

Το "Δαμάζοντας τα κύματα".

 

Γενικά είμαι μεγάλη θαυμάστρια του Τρίερ, αλλά αυτή την περίοδο που με αποσχολούν (κυρίως λόγω της παράστασης της Αντιγόνης) θέματα όπως η θυσία, η αφοσίωση, η αυταπάρνηση, αυτή η ταινία γυρνάει συνέχεια στο νου μου...

 

Αγαπημένος δίσκος

Tο The Wall των Pink Floyd και το Struggle for Pleasure του Wim Mertens.

 


 



Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Εχει να κάνει με το πόσο με ταξιδεύουν, τι μου θυμίζουν, πόσο με συγκινούν. Δε θα μπορούσα να πω άλλον γιατί όσο κι αν κολλάω μ’ έναν δίσκο πάντα στους Floyd και στον Μertens ξαναγυρίζω.

 

 

 

Αγαπημένη συναυλία

R.E.M

 

  

Η πρώτη που πήγα στη ζωή μου, ακριβώς επειδη ήταν κι η πρώτη… των R.E.M.

Hμουν 14 ετών κι είχα πάει κρυφά.

 

 

 

 

Αγαπημένο έργο τέχνης

Klimt, θάνατος και ζωή.

 

 Δεν ξέρω γιατί. Με συγκινεί...

 

 

 

Αγαπημένη  παράσταση

 

 

Ο Φάουστ του Νekrosius.

Το είχα δει στο Παρίσι, 5 ώρες ήμουν ακίνητη. Παράσταση μεταφυσική εμπειρία. Επισης παραστάσεις του Peter Brooke, του Ostermeier, του Wilson (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) και απο ελληνικές, πολλές, πάρα πολλές, κάθε χρονιά και άλλες, αλλά τον Γυάλινο κόσμο του Μαυρίκιου και τον Ηρακλή του Μαρμαρινού δε θα τα ξεχάσω ποτέ.

 

 

Αγαπημένη φωτογραφία

 

Μια οικογενειακή μας. Εγώ παιδί και οι γονείς μου πολύ νέοι, όλοι πολύ ευτυχισμένοι.

 

 

 

==============================

 

 

 

 

Από την Τεταρτη 19/6, η Λένα Παπαληγούρα θα εμφανίζεται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο ρόλο της Αντιγόνης στο ομώνυμο έργο του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη και πρωτότυπη μουσική της Monika. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής, Ορφέας Αυγουστίδης, Λυδία Φωτοπούλου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια