Κουβέλης: «Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ η αιτία των προστριβών μας»

Κουβέλης: «Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ η αιτία των προστριβών μας» Facebook Twitter
10

«Για τις ενδοκυβερνητικές τριβές δεν ευθύνεται μόνον η απόφαση Σαμαρά για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης στο  Associated Press, ρίχνοντας το μπαλάκι για τις εξελίξεις στον Αντώνη Σαμαρά.

«Εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη» δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σημειώνοντας στη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, έχει σχέση με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο κοινός πολιτικός τόπος, να υπάρχει ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, να υπάρχει ο σεβασμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακριβώς για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου. Δεν είναι κατά συνέπεια δική μας επιλογή να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές αλλά δεν είναι και επιλογή μας να μην αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα ζητήματα που αποτελούν μεγέθη διαφορετικών και αντιθέτων απόψεων».  

Στη συνέντευξη αυτή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει επίσης ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιαρθρώσεων, αλλά «πρέπει να είναι ανοιχτή» και «να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που πράγματι θα αντιμετωπίζουν υπαρκτές προβληματικές καταστάσεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου». Ξεκασθαρίζει επίσης ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει «ενδιάμεση λύση», να κλείσει δηλαδή η ΕΡΤ και να ανοίξει και πάλι σε 10 ημέρες με κάποιες απολύσεις.

«Εκείνο που για μας υπάρχει είναι το άνοιγμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Να λειτουργήσουν κανονικά και βεβαίως χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν οι αναδιαρθρώσεις. Δεν πρόκειται μόνο για μετακινήσεις υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών. Πρόκειται για ένα συνολικότερο ζήτημα που έχει σχέση με την ανάγκη του εξορθολογισμού της λειτουργίας του κρατικού ραδιοφώνου και της κρατικής τηλεόρασης», προσθέτει ο κ. Κουβέλης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM