Ένας ιδιώτης καθάρισε το Κτήριο Αβέρωφ

Ένας ιδιώτης καθάρισε το Κτήριο Αβέρωφ Facebook Twitter
78

Ένας ιδιώτης μαζί με τους 30 εργαζομένους του ανέλαβαν να καθαρίσουν δωρεάν το Κτήριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου. Πρόκειται, σύμφωνα με την Καθημερινή, για τον Ιωάννη Τσεπέρκα που αποφάσισε να επέμβει στο κτίριο στο χώρο του ΕΜΠ, και εξηγεί στον Δημήτρη Ρηγόπουλο το γιατί το έκανε:  «Αυτό που σκέφθηκα είναι ότι ήθελα να βοηθήσω έτσι ώστε η πόλη και η χώρα μου να μην εκτεθούν», εξηγεί ο ίδιος που φρόντισε να έρθει σε επαφή με την πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου για να οργανώσουν από κοινού το εγχείρημα.

Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας,, την επομένη ενός ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για το ενδεχόμενο οι προσκεκλημένοι των βραβείων Europa Nostra να αντικρίσουν σε λίγες ημέρες το Κτίριο Αβέρωφ σε οικτρή κατάσταση, δώδεκα, μόλις, μήνες μετά την τιμητική του βράβευση με Grand Prix, τηλεφώνησε στην εφημερίδα προκειμένου να γνωστοποιήσει την πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον δωρεάν καθαρισμό των όψεων του λαμπρού κτιρίου του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Με τη βοήθεια υδροδιαλυτών και υδροβολής έσβησαν τα συνθήματα που είχαν νοτίσει τα μάρμαρα και οι τοίχοι βάφτηκαν εξαρχής. Δούλεψαν για 12 ώρες το Σάββατο ενώ εργάστηκαν και την Κυριακή με αποτέλεσμα το μεσημέρι οι όψεις του κτηρίου να έχουν καθαρίσει από τους βανδαλισμούς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δευτέρα η πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων επικοινώνησε με τον κ. Τσεπέρκα για να τον ενημερώσει πως προκειμένου να τον ευχαριστήσουν οι φοιτητές θα επαναλάμβαναν προς τιμήν του θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτιρίου.

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ