Η αλητεία ενός σπασμένου μυαλού

Η αλητεία ενός σπασμένου μυαλού Facebook Twitter
11

Η ησυχία δεν ταιριάζει σε όλους. Η ηρεμία δεν είναι για όλους. Είναι μια κάστα ανθρώπων που θέλουν να ζουν στο κόκκινο. Είναι εθισμένοι στο πάθος. Στο λάθος. Στο κυνήγι. Στην διεκδίκηση. Τζογάρουν. Παίζουν στα ζάρια τη ψυχή τους. Για ποιο λόγο; Μα για το παιχνίδι φυσικά. Είναι κάποιοι που ξενυχτάνε χωρίς λόγο και σκοπό. Έτσι. Γιατί γουστάρουν. Βγαίνουν στο δρόμο μετά τις δυο το βράδυ, καπνίζουν και στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό.

Είναι κάποιοι που θέλουν ένταση. Να χτυπάει η αδρεναλίνη τέρμα. Ζουν τη στιγμή με όλες τις αισθήσεις τους. Σαν να είναι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής τους. Βάζουν φωτιά. Καίγονται μέσα στις φλόγες. Είναι τόσο διασκεδαστικά στην κόλαση. Για αυτό λοιπόν, κάψε με. Η πραγματική έκσταση είναι όταν ακουμπάς στον πάτο της ψυχής σου. Μέσα από τον πόνο ανακαλύπτεις ποιος είσαι. Ποιος θες να είσαι. Σε τι μπορείς να μεταμορφωθείς. Ποια είναι τα όρια σου. Ναι, ναι ξέρω. Τραυματικά παιδικά χρόνια, ορισμοί ψυχολογίας και άλλα τέτοια. Είμαι εξ επιλογής για δέσιμο. Να ζω σε μια αποστειρωμένη πραγματικότητα; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Προτιμώ τα χαμηλά πατώματα και τα ψηλοτάβανα δωμάτια για να μπορώ να τα γεμίζω πάθη, αναστεναγμούς, δάκρυα, φωνές, γέλια. Λες και έχω δεύτερη ζωή να ζήσω. Είναι κάποιοι που δεν γουστάρουν να ζουν με απωθημένα. Δεν το σκάνε όλοι από το παράθυρο. Είναι και κάποιοι άλλοι που βρίσκουν περισσότερο φως στο σκοτάδι. Κλαίνε πολύ. Αγαπάνε δυνατά. Βρίζουν ακόμα πιο πολύ.

Ανεβαίνουν σε ταράτσες και κάθονται μέχρι να ξημερώσει. Περπατάνε ξυπόλυτοι, φοράνε συνέχεια τσαλακωμένα ρούχα, γράφουν ασταμάτητα, γεμίζουν τον τόπο λέξεις, τα χέρια τους είναι γεμάτα κάρβουνο και μπογιές. Είναι κάτι άνθρωποι που για μια στιγμή πάθους χρωματισμένη και με λίγο λάθος θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε. Μη με ρωτάς αν είμαι μια από αυτούς. Μη με ρωτάς γιατί. Έτσι είμαι.. Ξημέρωσε...

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Προφανως έχετε πολύ ελευθερο χρόνο στη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να γράφετε τον ατελείωτο.Δεν μπορώ να ξοδεψω ενέργεια να απαντησω σε ολο αυτό το κατεβατό.Περιμενα να διαβασω κατι ουσιωδες και οχι απλα προσωπικες αερολογιες. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Δεν είστε ειδικος, αλλα θέλετε να παριστανετε τον ειδικό. Οσο για το οτι καποιος δεν στεκεται στο να σχολιασει το κειμενο αλλα προσβαλλει προσωπικα τον κειμενογραφο, κοιταξτε στο πρωτο σχολιο οπου ενας αναγνωστης λεει οτι το ατομο που εγραψε το κειμενο δεν εχει γκομενο και καλο θα ειναι να παει να βρει δουλεια για να θραφει.Τα σχολια μου δεν αφορουν μονο τα δικα σας γραφομενα, οπως καταλαβαινετε. Καλη συνεχεια.
@τρυποκαρυδος; "Γεμίσαμε ειδικούς"..." Δεν είστε ειδικός , αλλά θέλετε να παριστάνετε τον ειδικό" ... Αν επιτρέπεται, εσείς τι ειδικότητα έχετε ; Και ναι,εχω κάποιον ελεύθερο χρόνο αλλά εσείς που φαίνεται ότι τον αποσπάτε απο τα βαρέα και τα ανθυγιεινά, κρίμα να τον σπαταλάτε εδώ πέρα...Επιτέλους , για τι πρέπει να σας απολογηθούμε πρώτα; Γιά τη νεοελληνικότητά μας; Για την ειδικότητας μας ; Για τον ελεύθερο χρόνο μας ; Εύθιξία και εισαγγελικότητα . Καλή συνέχεια δεν βλέπω. Καλά κρασιά.
Αυτή η σιγουρια και η αλαζονεία σας αγγίζει τα όρια της αστειοτητας. Βγαλατε συμπερασμα και για την ηλικια αυτου που εγραψε το κειμενο. Παραπανω ενας αλλος αναγνωστης εβγαλε συμπερασμα οτι χρειαζεται γκομενο και να βρει δουλεια. Ναι κυρια μου ελληναρια. Γιατι οταν ενας αναγνωστης αντι να σταθει στο κειμενο και να ασκησει κριτικη στο κειμενο μπαινει στη διαδικασια να προσβαλει προσωπικα ενα ανθρωπο που δεν ξερει, ναι ειναι ελληναριο. Νεοελληνας και τιποτα περισσοτερο.Το ενδεχομενο ο ανθρωπος που εγραψε το κειμενο να ζει και ο ιδιος την κολαση χωρις να το εχει επιλεξει δεν το ξερει. Το θεμα ειναι να διαβασουμε ενα μιζερο κειμενο ή απλα όλοι να μιλαμε και να γραφουμε σαν μιζεροι και υπευθυνοι πενηνταρηδες;
Φίλε Τρυποκάρυδε, γιατί προσβάλεις ένα ολόκληρο έθνος προσάπτοντας του χαρακτηρισμούς του...μ@λ@κ@; Αντί να πεις "Μ@λ@κ@ς και τίποτα περισσότερο," λες "Νεοέλληνας και τίποτα περισσότερο". Γιατί ρε φίλε έτσι; Σε παράτησε καμιά ...Νεοελληνίδα;
@Τρυποκάρυδος:Εσείς γιατί "βγάλατε συμπέρασμα για την ηλικία" μου και επιπλέον για το φύλο μου; Δεν φοβάστε μήπως και η δική σας " σιγουριά αγγίζει τα όρια της αστειότητας"; Και γιατί προτιμήσατε το γυναικείο φύλο και την μέση ηλικία; Αν διέθετα την εύθιξία και την ιεροεξεταστική σας θέρμη, θα ελεγα οτι είστε ρατσιστής με τις μεσήλικες γυναίκες . Αλλά δέν το λέω, γιατί δεν ειμαι εσείς. Απλώς μπαίνω στον κίνδυνο (γιατι σίγουρα θα ξαναπροσβληθείτε) να το σημειώσω, μηπως και συνειδητοποιήσετε την αγριότητα του κυρήγματός σας. Τώρα σε ότι αφορά το κείμενο, στο κείμενο στάθηκα και το έκρινα με συμπάθεια και συγκατάβαση ως απλοϊκο και επιτηδευμένο. Και ελπίζω ακόμη ότι ειναι ενα νεανικό κείμενο γιατι αλλιώς δεν ειναι καθόλου καλό. Αυτή ειναι η γνώμη μου, αν επιτρέπετε. Επομένως τι εννοείτε γράφοντας " ..οταν ένας αναγνώστης αντί να σταθεί στο κείμενο και να ασκήσει κριτική στο κείμενο μπαίνει στη διαδικασία να προσβάλει προσωπικά ενα ανθρωπο που δεν ξέρει, ναι ειναι ελληναριό. Νεοέλληνας και τίποτε περισσότερο". 1.Δεν κατάλαβα, θα πρέπει να γνωρίζουμε προσωπικά τον γράφοντα και τη ζωή του για να πούμε τη γνώμη μας; 2.Δεχόμενοι ότι εγώ ειμαι "ελληναριό" δηλ. "νεοέλληνας και τίποτα περισσότερο", εσείς που δεν είστε "ελληναριό" τι είστε; Νεοέλληνας και κάτι περισσότερο; Η δεν είστε καθόλου Νεοέλληνας και επομένως είστε κάτι πολυυυύ περισσότερο; 3. Η "κόλαση" του καθενός, αξίζει περισσότερο σεβασμό απο αυτόν με τον οποίο τη χειρίζεται το παραλήρημα σας. 4. Για το "μίζεροι" και "υπεύθυνοι" , αφήνω το πρώτο στην κρίση των άλλων και κρατώ το δεύτερο. ´Ητοι, κρατώ και έχω την ευθύνη και για τα γραπτά μου και για την νεοελληνικότητά μου την επονομαζόμενη "Και τίποτε περισσότερο".
Γεμίσαμε ειδικούς. Αντι να σταθούμε στο εαν μας αρέσει ένα κείμενο ή όχι, κοιτάμε πως θα προσβάλλουμε, πως θα θίξουμε τα γραφόμενα κάποιου, πως θα δώσουμε συμβουλές, πως θα συνετίσουμε, πως θα ασκήσουμε κριτική χωρίς να ξέρουμε στο ελάχιστο αυτόν που έγραψε τα παραπάνω, τη ζωή του, το παραμικρό. Είναι αστείο το πως ένα κείμενο είναι αρκετό για να μπορέσει ο καθένας να αποκτήσει το δικαίωμα να πει το μακρύ του και το κοντό του. Έτσι. Γιατί μπορεί! Μας αρέσει πολυ η αντιδραστικότητα. Μας αρέσει πολύ, να κάνουμε τους έξυπνους. Γουστάρω ελληναριά!!!!
Και εσύ γιατι γράφεις αυτό το σχόλιο; "Ετσι. Γιατί μπορείς". Και δεν χρειάζεται να ειναι κανείς " ειδικός " για να πει τη γνώμη του για ενα απλοϊκό ,νεανικό κείμενο. Σιγά τ' αβγά. Επίσης τι θα πεί "γουστάρω ελληναριά"; Ποιοί είναι τα ελληναριά; Και τι θέση έχουν εδώ ; Και ποιοί ειναι οι άλλοι που δεν ειναι "ελληναριά"; Πώς ονομάζονται; Μισελληναριά; Και ποιός θέλει να "συνετίσει" ποιόν. Τι σκατιάρικη ευθιξία ειναι αυτή! Τι μανία καταδίωξης!
Το κείμενο πάσχει απο ολα τα κλισέ της εφηβείας και ο τίτλος φέρει αμάσητα μέσα του και την "αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού" και τον στίχο, " γιατί ένα σπασμένο μυαλό, ησυχάζει μόνο μέσα σε ενα σπασμένο κεφάλι..." Παρόλα αυτά, η ευαισθησία οταν ειναι αυθεντική, ξεπερνώντας παρόμοιες "νεανικές ασθένειες", βρίσκει τον δρόμο που της αξίζει.
είναι και κάποιοι που ψάχνουν μεροκάματο για να ταϊσουν την οικογένεια, που δεν έχουν χρόνο να "τζογάρουν", να "κοιτάξουν τον ουρανό". Είναι και κάποιοι άλλοι που δεν βρίσκουν διασκεδαστική την κόλαση γιατί είναι στην κόλαση. Αφού δεν βρίσκεις γκόμενο λοιπόν ψάξε για καμιά δουλειά να σε θρέφει.