Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πάμε για μπάνιο!

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πάμε για μπάνιο! Facebook Twitter
22


________________
1.


Α, μπα ανάβεις φωτιές;- το σπίρτο

 

 

________________
2.


"όποτε βλέπω την εισαγωγή του Dexter μου δημιουργείται η επιθυμία να τηγανίσω και εγώ κανα αυγό.
Σου συμβαίνει μήπως και εσένα;
"-prince myshkin


Αυτό που μου συμβαίνει κάθε μα κάθε φορά που βλέπω την εισαγωγή είναι ότι στην τελευταία σκηνή αναφωνώ «πάει, γέρασε και ο Ντέξτερ», επειδή σκέφτομαι πώς είναι τώρα. Μου συμβαίνει τόσο κάθε φορά που πρέπει να προσπαθώ για να μη μου ξεγλιστρήσει για άλλη μια φορά.


(Το ξέρω ότι εν τω μεταξύ αρρώστησε ο άνθρωπος, το ξέρω ότι και τώρα μια χαρά είναι. Αυτό είναι το θέμα, ότι μου ξεγλιστράει.)

________________
3.


Γιατί στο τραγούδι "Τα καβουράκια", η άκαρδη μαμά καβουρίνα πάει τσάρκα με τον σπάρο στην Ραφήνα και όχι με κάποιο άλλο είδος πιο κοντά στην ίδια; -μπουρμπουλήθρα


... και ξαφνικά, βρεθήκαμε μέσα στο περιοδικό Downtown.

______________
4.


"Αγαπήτή Α, μπα.
τι γίνεται όταν έχεις βρει τον έρωτα της ζωής σου νωρίς περνάτε 20 όμορφα χρόνια μαζί και ξαφνικά βρίσκεις τον άλλο έρωτα της ζωής σου ο οποίος είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από εσένα, χωρίζεις για να αποφασίσεις και δεν αποφασίζεις τις θέλεις και τις δυο τους, αλλά φοβάσαι μην τις χάσεις και τις δυο."- orfeas

Για περίμενε λίγο, μπορεί σε λίγο να ξετρυπώσεις και τον τρίτο έρωτα της ζωή σου.

______________
5.


τελικά τα απωθημένα τί τα κάνουμε; τα ζούμε κι όποιον πάρει ο χάρος ή τα κάνουμε γαργάρα μπας και πάψουν να είναι απωθημένα;- dear sir

Ό, τι και να κάνεις, θα υποστείς τις συνέπειες.

Υπάρχει όμως και ο τρίτος δρόμος: να προσπαθήσεις να καταλάβεις γιατί είναι απωθημένα. Οι λόοι συχνά είναι τόσο ποταποί που αν τους ανακαλύψεις, διαλύονται όπως οι νιφάδες χιονιού στην παλάμη.

________________
6.


Εντάξει, ισοπεδωμένη αφού με παράτησε μετά από 9 χρόνια σχέσης, ένα χρόνο μετά είπα μήπως ξανασχοληθώ με το άθλημα και σηκωθώ από το πάτωμα, στα μπαρ δεν μιλάει κανείς κ ο ένας που το έκανε, δεν τηλεφώνησε τελικά ποτέ. Join the club, ποιά νομίζεις πως είσαι θα μου πεις και με το δίκιο σου αλλά πειράζει που μου λείπει η όρεξη για όλο αυτό; Κάπου έχασα και την αυτοπεποίθησή μου και άντε βρες την τώρα.- Κουρασμένη

Το σπορ είναι δύσκολο, και πρόκειται για δρόμο κακοτράχαλο και μακρύ. Όμως μου ακούγεσαι ωραίος τύπος. Σκέψου το ανάποδα: τώρα ζεις την αντίστροφη μέτρηση μέχρι να γνωρίσεις αυτόν που αξίζει. Κάθε μέρα σε φέρνει πιο κοντά του. Κοίτα να μη χαζεύεις!

________________
7.


Από ταινίες-σειρές που βλέπω μου έχει γεννηθεί μια απορία...εκεί στο L.A. που έχει θάλασσα κ λογικά θα είναι βρώμικη όπως κάθε θάλασσα μεγάλης πόλης, πως όμως κάνουν surf κ δεν σιχαίνονται? αφού το σώμα τους βρέχεται...για μπάνιο που πάνε? υπάρχουν παραλίες λίγο πιο έξω από την πόλη καθαρές?ή οι περισσότεροι έχουν πισίνες κ απλά λιάζονται καμιά φορά στην αμμουδιά?ευχαριστώ!- ονειροπαρμένη


Η θάλασσα είναι λιγότερο μολυσμένη απ' όσο θα περίμενε κανείς, σχετικά με το μέγεθός της εννοώ.
Το Λος Άντζελες είναι μια γιγαντιαία πόλη και έχει μαζί με τα προάστια γιγαντιαία ακτογραμμή, για την ακρίβεια 115 χιλιόμετρα. Επιπλέον, γιγαντιαίος είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός και τα ρεύματά του. Οπότε, κατά μήκος της θάλασσας υπάρχουν λιμάνια, παραλίες, πλαζ που πας για να δείξεις το μαγιό σου, κόλποι μόνο για σερφ, πετρελαιοπηγές, μαρίνες, ιδιωτικές παραλίες, λούνα παρκ, και πολλά άλλα. Τα έσοδα από τη θάλασσα (από δραστηριότητες αναψυχής) είναι τόσο τεράστια που οι δήμοι προσπαθούν πολύ για την ποιότητα του νερού – μάλιστα ορισμένοι μπορεί να έφταναν και μέχρι τη χρεοκοπία, αν έχαναν το μέτωπο της θάλασσας λόγω μόλυνσης. Εννοείται ότι δεν τα καταφέρνουν πάντα, έχει συμβεί να κλείσουν παραλίες, και όταν βρέχει είναι απαγορευτικό να μπεις στο νερό για μερικές μέρες μετά.


Και για μπάνιο πάνε, και σε πισίνες λιάζονται, και κολυμπάνε, και κάνουν θαλάσσια σπορ, και ψαρεύουν – όλα όσα μπορείς να κάνεις στη θάλασσα. Η κλίμακα των πάντων είναι εντελώς διαφορετική από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη.

________________
8.


"Γεια σου Α,μπα!

Κρίστοφερ Χίτσενς..Τη γνώμη σου, παρακαλώ! Ευχαριστώ!"- mademoiselle sage


Ε λοιπόν, πώς τα κατάφερα, δεν έχω διαβάσει τίποτα ολοκληρωμένο! Η γνώμη μου είναι ότι πολύ καιρό το έχω αφήσει αυτό το θέμα. Από τα λίγα που ξέρω, ευτυχώς για την ανθρωπότητα που εμφανίζονται και τέτοιοι άνθρωποι που και που.

________________
9.


Πώς θα μου ξαναέρθει όρεξη για σεξ όταν είμαι αγχώδης, έχω χρόνιο πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως, αλλά όχι σίγουρα, επηρεάζει, χαμηλή αυτοπεποίθηση και με εξιτάρει η ιδέα του σεξ με αγνώστους αλλά δε θα το έκανα ποτέ για πολλούς λόγους (και γιατί έχω σταθερή σχέση που με υπερκαλύπτει σε όλους τους άλλους τομείς);- libidoless

«Ενδεχομένως, αλλά όχι σίγουρα;» Δεν είναι καλύτερο να το κρίνει γιατρός αυτό; Το έχει κρίνει και εκεί κατέληξε; Γενικά, δεν πιστεύεις ότι αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν από γιατρούς;

_______________

10.


Είμαι λοιπόν μηχανικός και έχω να πληρώσω ασφαλιστικές εισφορές δύο χρόνια, όχι γιατί τα τρώω στα μπουζούκια, αλλά γιατί δεν βγαίνουν με τίποτα. Παρεμπιπτόντως, αυτό που οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν στάνταρ εισφορές ανεξάρτητα με το αν βγάζουν 1.000 ευρώ ή 1.000.000 ευρώ, ενώ οι υπάλληλοι πληρώνουν εισφορές ανάλογα με τον μισθό τους, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Έρχεται που λες μια δουλίτσα με το δημόσιο, συμπαθητικά λεφτά, και λέω "αχ τι καλά, ευκαιρία να μπει και η ασφάλεια σε μια σειρά". Μαθαίνω λοιπόν ότι δεν μπορώ να πληρωθώ χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα. Σημειωτέον ότι το δημόσιο πληρώνει με ρυθμούς...δημοσίου. Δηλαδή και να κάνω μια ρύθμιση, κανείς δεν μου εγγυάται ότι θα παίρνω τα λεφτά μου στην ώρα τους για να μπορώ να πληρώνω. Να τους κρεμάσω και μετά να τους κάψω ή να τους κάψω και μετά να τους κρεμάσω;;;;- Γκρρρ

Οι κοινοί νταβατζήδες είναι πιο συζητήσιμοι και πιο λογικοί από το ΤΣΜΕΔΕ.

 

________________
11.


"Είσαι με κάποιον, περνάς μοναδικές, ανεπανάληπτες στιγμές μαζί του. Έρως και κακό. Κάποια μέρα όλο αυτό τελειώνει -άδοξα- με ένα τηλεφώνημα ανακοίνωσης αμετάκλητου χωρισμού. Και δε ξαναμιλάτε/ξανασυναντιέστε ποτέ. Μόνο ένα spam mail στο Inbox σου. Δεν είναι ότι θέλω να γυρίσω στα παλιά, αλλά γιατί με ζορίζει αυτό το ούτ' ένα μήνυμα, ούτ' ένα γράμμα, ούτ' ένα σημάδι ζωής;

Νταξ΄ούτε έγω έκανα κίνηση διατήρησης επαφής αλλά είμαι ""σταλμένη"" της υπόθεσης."- kailegomai

Όχι μόνο δε δικαιούσαι να παραπονιέσαι, αλλά πρέπει να λες κι ευχαριστώ. Η διατήρηση της επαφής είναι η συντήρηση της ελπίδας που είναι πληγή που δεν κλείνει. Αν το ξεκάθαρο του πράγματος πονάει, που να δεις και το διφορούμενο του πράγματος τι κάνει.


Όταν το ξεπεράσεις, θα δεις αν θα θέλεις επαφή. Ξέρεις κάτι; Δεν θα θέλεις.

________________
12.


"Αγαπητή α μπα,
θα ήθελα την ευχή σου για τα γενέθλιά μου! "-ΣΚ Σύμβολο


Ε λοιπόν, απίθανο! Χθες ήταν τα δικά μου και σήμερα είναι της αδερφής μου. Τα δικά σου μάλλον ήταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν, αλλά οι ευχές μετράνε πάντα. Χρόνια πολλά ΣΚ Σύμβολο! Σου βάζω ωραίο τραγούδι κατάλληλο για ωραίες, κουλ χορευτικές φιγούρες.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
#11επειδή έχω πάθει ακριβώς το ίδιο, νομίζω πως αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει. πραγματικά δε σου αφήνει άλλο περιθώριο από το να το πάρεις απόφαση, πως επρόκειτο περί ανώριμου παρτάκια. Είναι πολύ οδυνηρό σίγουρα αλλά από την άλλη ποιος θέλει να είναι με έναν ανώριμο παρτάκια;! Ακούω ιστορίες για άλλους που χώρισαν, τα ξαναβρήκαν,ξαναχώρισαν, που σύρθηκαν, που ξεφτιλίστηκαν, που κάνανε καφρίλες και εγωισμούς και θεώρησα πως το να μπορώ να κυκλοφορώ με την αξιοπρέπειά μου στο ακέραιο, είναι απείρως πιο σημαντικό από το να προσπαθώ να κερδίσω έναν γκόμενο, που μάλιστα φέρθηκε με τρόπο που δεν μου φάνηκε σωστός. Σχεδόν τον ευχαριστώ που αποφάσισε να λήξει τη φάση έτσι. καλά κουράγια- να ξέρεις πως περνάει :)
# 9Αν σε 'εξιτάρει' το οτιδήποτε, μια χαρά διάθεση έχεις. Προσπάθησε, ψάξ' το λίγο, κούρασε το μυαλό σου, πειραματίσου - αφού έχεις και σταθερή σχέση και είστε καλά ακόμα καλύτερα. Μην τα περιμένεις όλα έτοιμα, τρώγοντας έρχεται η όρεξη και δοκιμάζοντας καταλήγεις τι σου αρέσει.# 11Χίλια δίκια η Α, μπα, χάρη σου κάνει ο άνθρωπος, μακάρι να είχαν όλοι οι χωρισμένοι την τύχη σου, όσο περίεργο και να σου ακούγεται.# 12Ε, λοιπόν, χρόνια πολλά - σε όλους τους γενεθλιάζοντες!! :)
#5 τ απωθημένα μεγάλος μύθος, όλα είναι το μυαλό, ωραιοποιούμε καταστάσεις, τις μεγεθύνουμε στο μυαλό μας κ αν κάτσεις ψύχραιμα να το σκεφτείς όλα είναι μια φούσκα, σου μιλάω εκ πείρας που ζούσα χρόνια σε αυτήν την πλάνη κ τώρα απλά γελάω με τον ονειροπαρμένο εαυτό μουhappy birthday our girl!!
11. αυτου του είδους ο χωρισμός λέγεται πως ειναι ο πιο σωστός, αλλα ο πονος δείχνει να ειναι δυνατοτερος. ισως γιατι νιωθουμε οτι δεν εξαντλήσαμε τα ορια μας. ποιος ξερει..
Έχει δίκιο η Α,μπα. Όσο υπάρχει επαφή συνεχίζεις να ελπίζεις και βλάπτεις τον εαυτό σου, μπαίνεις σε μια κατάσταση που συνεχώς αναρωτιέσαι αν σε θέλει ακόμη και στο τέλος πιάνεις τον εαυτό σου να τρέφει αυταπάτες. Τουλάχιστον στην άλλη περίπτωση το παίρνεις απόφαση και αφήνεις τον χρόνο να επουλώσει τις πληγές.
#4 mammatus clouds, δηλαδη βυζια. καπως θα κολλαει...#8 Απο τοτε που μου ειπε να παω να γαμηθω, σταματησα να τον παιρνω τοσο σοβαρα. Μεχρι το τελος ηθελε να καμωνεται τον φασιστοφαγο αλλα δεν πηρε ενα τουφεκι να παει στην Ισπανια οπως ο ηρωας του.
Τον ειχα ρωτησει, το 1999, στο φεστιβαλ του Hay-on-Wye, αν μπορουσε να καταδικασει αυτο http://www.b92.net/eng/news/society-article.php?mm=4&dd=12&yyyy=2008 Δεν μπορεσε γιατι το μονο που εβλεπε στα συντριμια του τρενου ητανε κομματιασμενοι φασιστες. Και δεν νομιζω να εδειξε κανενα ενδιαφερον για τους 240,000 που εκδιωχτηκαν απο το Κοσοβο μετα τη "νικη". Δεν αποτελεσε εκπληξη το οτι υποστηριξε τον πολεμο στο Ιρακ αργοτερα.
Ο Hitchens είναι όντως τύχη για εμάς που έζησε και μίλησε. Και ένας πολύ καλός λόγος για να μάθεις καλά αγγλικά! Τον γνώρισα πριν 3 χρόνια στο youtube, και δεν έχω σταματήσει να τον βλέπω και να τον διαβάζω. Θα πρότεινα σε οποίον θέλει να τον διαβάσει να έχει ενα reader με καλό λεξικό, γιατί α) μόνο στα Αγγλικά διαβάζεται και β) το λεξιλόγιο του είναι πιο πλούσιο απο αυτό ενός συνηθισμενου λεξικού...
Μπορείς να κατεβάσεις και το God is not great σε audiobook, τo αφηγείται ο ίδιος. Περιγράφει πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν γνωστά. Ένα απο αυτά ήταν και η εμπειρία του με την ορθόδοξη εκκλησία μέσω της Κύπριας πρώτης συζύγου του.Αν είσαι (είστε) του audiobook γενικά θα πρότεινα the moral landscape, letter to a christian nation και the end of faith Sam Harris, όπως και το the god delusion, the selfish gene, the blind watchmaker toy DawkinsTα αφηγούνται οι ίδιοι οι συγγραφείς ως audiobooks, ο Dawkins ειδικά, μαζί με τη Lalla Ward τη γυναίκα του, (που έπαιζε στο Dr Who)
Τα audiobooks ποτέ δεν τα συνήθισα. Μου αρέσει να διαβάζω με τους δικούς μου ρυθμούς, άσε που πολλές φορές διαβάζω στο μετρό κλπ οπότε θορυβος + αναγκαστικές διακοπές είναι κακός συνδυασμός. Τα βιβλία που αναφέρεις είναι όντως εξαιρετικά, επιφυλάσσομαι για το blind watchmaker που δεν έχω διαβάσει. Στον ίδιο τόνο με το Selfish gene είναι το Red queen του Matt Ridley, ενός "μαθητή" του Dawkins, επίσης εξαιρετικό και απολαυστικά ενημερωτικό είναι και το Death by black hole του Neil DeGrasse Tyson. Όποιος βρει και το Letters to a young contrarian του Hitchens δε θα το μετανιώσει.
Και εγώ δε ξέρω καν αν υπάρχουν στα ελληνικά τα περισσότερα. Στο amazon kindle υπάρχουν βέβαια στα αγγλικά και είναι πολύ καλή λύση για όποιον έχει tablet. Το καλό είναι ότι μπορείς να κρατήσεις και bookmark και σημειώσεις με τα αποσπάσματα που θέλεις σαν κανονικό βιβλίο. Ο Hitchens είναι επόμενος στην σειρά για να διαβάσω μετά από τον μάλλον αγαπημένο μου ως τώρα Sam Harris. Κάποιος που δεν έχει συνηθίσει, κινδυνεύει να πάει απο overdose λογικής με τον Sam!
parisios 31.5.2013 15:07 Για τα audiobooks ούτε εγώ είχα καλή εμπειρία μετά την αποπειρα μου να ακούσω το catcher in the rye παλιά.Με αυτού του τύπου τα βιβλία όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα, ίσως επειδή είναι δομημένα σε σύντομα και κάπως αυτόνομα κεφάλαια, ίσως επειδή οι συγγραφείς τους είναι συμπτωματικά και καλοι αφηγητές.Το ατελείτωτο blank slate του Πίνκερ για παράδειγμα με τα 8ωρα recordings είναι μάλον ακατάλληλο να το ακούσεις (εκτός αν εκτιμας τις παραισθησιογόνες εμπειρίες που θα έχεις αν καταφέρεις να το τελειώσεις). Η κουρασμένη φωνή του Νόαμ Τσόμσκυ απο την άλλη πάλι επικοινωνεί με προβληματικό τρόπο αυτά που κανονικά θα ηταν πολύ πιο ενδιαφέροντα στο γραπτό λόγο
10: Είμαι διχασμένος με αυτήν την ερώτηση. Από την μια το ΤΣΜΕΔΕ είναι τραγικό, από την άλλη η νομοθεσία για τους μηχανικούς είναι υπερπροστατευτική. Από την μία με την σημερινή νομοθεσία ένας νέος μηχανικός έχει σίγουρα πρόβλημα να πληρώσει τις εισφορές του και την φορολογία του, από την άλλη οι περισσότεροι μηχανικοί φοροδιαφεύγουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους – όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι έμποροι και ανάγκασαν το κράτος να τους φέρετε σαν κλέφτες. Από την μια το δημόσιο του καταπιέζει από την άλλη (μέχρι και σε αυτήν την περίπτωση) είναι ο βασικός τους εργοδότης και υποχρεώνει όλους τους υπόλοιπους εμάς να πληρώνουμε μίνιμουμ αμοιβές στους μηχανικούς. Όπως λέει και η Α μπα οι κοινοί νταβατζήδες είναι πιο συζητήσιμοι και πιο λογικοί από το ΤΣΜΕΔΕ από την άλλη οι κοινοί νταβατζήδες πληρώνουν περισσότερους φόρους από μερικούς μεγαλο-μηχανικούς που ξέρω προσωπικά. Οπότε είμαι διχασμένος.